SİNCAN’DA PEÇENEKLİLER KONAKLARINA KAVUŞUYOR

Yerel 29.11.2022 - 22:06, Güncelleme: 29.11.2022 - 22:06
 

SİNCAN’DA PEÇENEKLİLER KONAKLARINA KAVUŞUYOR

Sincan’da 4 mahalle için konak sözü veren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Peçenek Mahallesi Konağı’nın da temelini attı. Başkan Ercan, Peçenek Mahallesi sakinlerine “hayırlı olsun” derken, konakların geleneği yaşatmadaki önemine de vurgu yaptı.
Sincan’ın kültürel ve sosyal hayatını zenginleştiren konakların sayısı artıyor. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan 4 mahalleye konak projesinin üçüncüsünü de hayata geçirdi. İlk temel Yenikayı Mahallesi’nde, ikinci temel Polatlar Mahallesi’nde atıldı. Başkan Ercan, son olarak Peçenek Mahallesi sakinlerinin katıldığı bir törenle temel atma gerçekleştirerek Peçenek Mahallesi Konağı’nın yapımını da başlatmış oldu. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan törende yaptığı konuşmada; “Burası sosyalleşmenin, kültürel etkinliklerin ve kardeşlik hukukunun arttığı yerler olsun inşallah. Peçenek Mahallemizin konak temelini atıyoruz ve artık konak hayalini gerçekleştiriyoruz. Konağımız Peçenek Mahallesi sakinlerine hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 661.74 m2’lik inşaat alanına sahip olan Mahalle Konağı’nın içinde Köy Odası, Muhtar Odası, Sedirli Mescit, Çay Ocağı, Yemekhane ve kadınlar için de ayrı Abdesthane ve Mescit yer alacak.
Sincan’da 4 mahalle için konak sözü veren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Peçenek Mahallesi Konağı’nın da temelini attı. Başkan Ercan, Peçenek Mahallesi sakinlerine “hayırlı olsun” derken, konakların geleneği yaşatmadaki önemine de vurgu yaptı.

Sincan’ın kültürel ve sosyal hayatını zenginleştiren konakların sayısı artıyor. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan 4 mahalleye konak projesinin üçüncüsünü de hayata geçirdi. İlk temel Yenikayı Mahallesi’nde, ikinci temel Polatlar Mahallesi’nde atıldı. Başkan Ercan, son olarak Peçenek Mahallesi sakinlerinin katıldığı bir törenle temel atma gerçekleştirerek Peçenek Mahallesi Konağı’nın yapımını da başlatmış oldu.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan törende yaptığı konuşmada;

“Burası sosyalleşmenin, kültürel etkinliklerin ve kardeşlik hukukunun arttığı yerler olsun inşallah. Peçenek Mahallemizin konak temelini atıyoruz ve artık konak hayalini gerçekleştiriyoruz. Konağımız Peçenek Mahallesi sakinlerine hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

661.74 m2’lik inşaat alanına sahip olan Mahalle Konağı’nın içinde Köy Odası, Muhtar Odası, Sedirli Mescit, Çay Ocağı, Yemekhane ve kadınlar için de ayrı Abdesthane ve Mescit yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.