Sincan’da önce sağlık

Sağlık 04.09.2022 - 10:00, Güncelleme: 04.09.2022 - 10:00
 

Sincan’da önce sağlık

Sincan Belediyesi vatandaşların sağlığı ve çevre hassasiyetini gözeterek ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarını düzenli aralıklarla sürdürüyor.
Çalışmalar kapsamında 2022 yılının başından bu yana 57 mahallede 880 larva üreme alanı, 386 yeşil alan, 124 kamu kurumu, 226 özel alanda ilaçlama yapılırken 432 vaka, 902 kamu kurumu da dezenfekte edildi. Sincan Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğüne Bağlı Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi ekipleri gece gündüz halk sağlığı için çalışmalarına devam ediyor. Hem İlaçlama Hem Dezenfekte Yapılıyor Ekipler ilaçlamanın yanı sıra dezenfekte çalışmalarını da özenle yürütüyor. Yeni eğitim ve öğretim dönemi yaklaşırken başta okullar olmak üzere ilçede bulunan kamu kurumlarında hem ilaçlama hem de dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Ocak ayından bu yana 124 kamu kurumu, 226 adet özel alanda ilaçlama;432 vaka,902 kamu kurumunda da dezenfekte çalışmaları yapıldı. Yaz aylarında artış gösteren halk sağlığına zararlı sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını ilçenin dört bir yanında gerçekleştiren ekipler yoğun olarak yeşil alan ve parklarda etkin bir ilaçlama yapıyor. 2022 yılının başından itibaren57 mahallede 880 larva üreme alanı, 386 yeşil alan özenle ilaçlanarak haşere ve sineklerin kontrolsüz üremelerinin önüne geçiliyor. Bulaşıcı hastalıkların taşınmasında etkili faktör olan fareler için de gerekli tedbirleri alan ekipler ilçede bulunan rögar kapaklarını açarak içerisine fare ilacı bırakıyor. 8 ayda 7 bin 592 adet rögardafare çalışması yapıldı. İlaçlama çalışmalarında çevreyle uyumlu ilaçlar kullanan ekipler çalışmalarının belirli aralıklarda düzenli olarak devam ettiğini vurguladı.
Sincan Belediyesi vatandaşların sağlığı ve çevre hassasiyetini gözeterek ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarını düzenli aralıklarla sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında 2022 yılının başından bu yana 57 mahallede 880 larva üreme alanı, 386 yeşil alan, 124 kamu kurumu, 226 özel alanda ilaçlama yapılırken 432 vaka, 902 kamu kurumu da dezenfekte edildi.

Sincan Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğüne Bağlı Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi ekipleri gece gündüz halk sağlığı için çalışmalarına devam ediyor.

Hem İlaçlama Hem Dezenfekte Yapılıyor

Ekipler ilaçlamanın yanı sıra dezenfekte çalışmalarını da özenle yürütüyor. Yeni eğitim ve öğretim dönemi yaklaşırken başta okullar olmak üzere ilçede bulunan kamu kurumlarında hem ilaçlama hem de dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Ocak ayından bu yana 124 kamu kurumu, 226 adet özel alanda ilaçlama;432 vaka,902 kamu kurumunda da dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Yaz aylarında artış gösteren halk sağlığına zararlı sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını ilçenin dört bir yanında gerçekleştiren ekipler yoğun olarak yeşil alan ve parklarda etkin bir ilaçlama yapıyor. 2022 yılının başından itibaren57 mahallede 880 larva üreme alanı, 386 yeşil alan özenle ilaçlanarak haşere ve sineklerin kontrolsüz üremelerinin önüne geçiliyor.

Bulaşıcı hastalıkların taşınmasında etkili faktör olan fareler için de gerekli tedbirleri alan ekipler ilçede bulunan rögar kapaklarını açarak içerisine fare ilacı bırakıyor. 8 ayda 7 bin 592 adet rögardafare çalışması yapıldı. İlaçlama çalışmalarında çevreyle uyumlu ilaçlar kullanan ekipler çalışmalarının belirli aralıklarda düzenli olarak devam ettiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.