SİNCAN'DA KADIN KADINA AİLE SOHBETLERİ’NİN KONUĞU AKADEMİSYEN ANNE OLDU

Yerel 28.11.2022 - 12:07, Güncelleme: 28.11.2022 - 12:07
 

SİNCAN'DA KADIN KADINA AİLE SOHBETLERİ’NİN KONUĞU AKADEMİSYEN ANNE OLDU

Sincan Belediyesi’nin kadınlar için düzenlediği marka projelerinden biri olan “Kadın Kadına Aile Sohbetleri”nin bu ayki konuğu sosyal medyada "Akademisyen Anne" olarak tanınan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yazar Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal oldu.
Sincan Belediyesi birbirinden değerli, alanında uzman isimleri Sincanlı hanımlarla buluşturuyor. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın destekleriyle Başkan Ercan’ın eşi Emine Ercan’ın öncülüğünde düzenlenen “Kadın Kadına Aile Sohbetleri” programında bu ay “Akademisyen Anne” olarak tanınan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Sincanlı hanımlarla bir araya geldi.  Türk sanat müziği dinletisiyle başlayan programa Sincanlı kadınların ilgisi yoğundu. Katılımcılar Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın verdiği bilgileri ve tavsiyeleri can kulağı ile dinledi.  Programın açılış konuşmasını yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan,” Kadın Kadına programımızın çok kıymetli bir konsept olduğunu düşünüyorum. Kadınlara yönelik bu tür kültürel, sosyal etkinlikler yapıyoruz ve bunu çok önemsiyorum. Evet, çocuklara gençlere yapılan yatırım çok önemli ama önce kadınlarımıza yatırım yapmak lazım çünkü nesli yetiştiren kadınlarımız” dedi. ŞİDDETSİZ İLETİŞİM   Aile içi iletişim üzerine konuşan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal ise “Çocuklar duygularını ifade etmeyi anne babalarından öğrenirler. Bu nedenle bizim olaylara vereceğimiz tepkiler çok önemlidir” diyerek şiddetin zararlarından bahsetti. “Çocuklara şiddet göstererek hiçbir şey öğretemezsiniz. Beyin şiddet karşısında 3 tepki verir, bunlar “Savaş, kaçış ya da don” tepkisi” diyen Saniye Bencik Kangal annelerin çocuklarıyla nasıl doğru iletişim kurabileceğini anlattı. Konuşmasının sonunda Saniye Bencik Kangal, Sincanlı kadınlardan büyük bir alkış aldı. 
Sincan Belediyesi’nin kadınlar için düzenlediği marka projelerinden biri olan “Kadın Kadına Aile Sohbetleri”nin bu ayki konuğu sosyal medyada "Akademisyen Anne" olarak tanınan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yazar Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal oldu.

Sincan Belediyesi birbirinden değerli, alanında uzman isimleri Sincanlı hanımlarla buluşturuyor.  Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın destekleriyle Başkan Ercan’ın eşi Emine Ercan’ın öncülüğünde düzenlenen “Kadın Kadına Aile Sohbetleri” programında bu ay “Akademisyen Anne” olarak tanınan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Sincanlı hanımlarla bir araya geldi. 

Türk sanat müziği dinletisiyle başlayan programa Sincanlı kadınların ilgisi yoğundu. Katılımcılar Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın verdiği bilgileri ve tavsiyeleri can kulağı ile dinledi. 

Programın açılış konuşmasını yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan,” Kadın Kadına programımızın çok kıymetli bir konsept olduğunu düşünüyorum. Kadınlara yönelik bu tür kültürel, sosyal etkinlikler yapıyoruz ve bunu çok önemsiyorum. Evet, çocuklara gençlere yapılan yatırım çok önemli ama önce kadınlarımıza yatırım yapmak lazım çünkü nesli yetiştiren kadınlarımız” dedi.

ŞİDDETSİZ İLETİŞİM
 

Aile içi iletişim üzerine konuşan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal ise “Çocuklar duygularını ifade etmeyi anne babalarından öğrenirler. Bu nedenle bizim olaylara vereceğimiz tepkiler çok önemlidir” diyerek şiddetin zararlarından bahsetti.

“Çocuklara şiddet göstererek hiçbir şey öğretemezsiniz. Beyin şiddet karşısında 3 tepki verir, bunlar “Savaş, kaçış ya da don” tepkisi” diyen Saniye Bencik Kangal annelerin çocuklarıyla nasıl doğru iletişim kurabileceğini anlattı. Konuşmasının sonunda Saniye Bencik Kangal, Sincanlı kadınlardan büyük bir alkış aldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.