Sincan’da Genç Müzisyenler Kulakların Pasını Sildi

Kültür-Sanat 13.12.2023 - 14:38, Güncelleme: 13.12.2023 - 14:38
 

Sincan’da Genç Müzisyenler Kulakların Pasını Sildi

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Aldıkları eğitimleri pratiğe döken genç müzisyenler; çaldıkları enstrümanlarla notaların hakkını veriyor, duyanları kendilerine hayran bırakıyor.
Bir taraftan keman sesleri yükseliyor, diğer taraftan huzur veren ritmiyle ney... Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında müziğin her tonunu, her rengini dinlemek mümkün. Müzik alanında yeteneği olan ve müziğe gönül verenleri desteklemek için kurulan Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında eğitimlerdolu dolu devam ediyor. Yetenek sınavı ile öğrencilerini belirleyen konservatuvarda öğrenciler akademik müzik bilgisinin yanında teorik olarak da eğitim alıyor. Öğrencilere Türk müziği solfej ve diktesi, Türk müziği usulleri, Türk müziği nazariyatı, Ney, ud, kanun, keman ve geleneksel vurmalı sazlar, Türk Müziği Korosu (Şan) eğitiminin yanı sıra Türk Musikisi Formları, Türk Musikisi Eser Analizi, Stüdyo ve Ses Kayıt Teknikleri eğitimi de veriliyor. Konservatuvarda öğrenciler, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı hocalarından ders alıyor. 3 yıllık bir eğitimin ardından öğrenciler, sağlam bir altyapı edinerek müzik sektöründe çalışabilmek için donanımlı hale geliyor. Konservatuvar öğrencileri aldıkları eğitimden duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerine böylesi bir hizmeti sunduğu için Sincan Belediyesi ve Başkan Ercan’a teşekkür etti.
Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Aldıkları eğitimleri pratiğe döken genç müzisyenler; çaldıkları enstrümanlarla notaların hakkını veriyor, duyanları kendilerine hayran bırakıyor.

Bir taraftan keman sesleri yükseliyor, diğer taraftan huzur veren ritmiyle ney... Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında müziğin her tonunu, her rengini dinlemek mümkün.

Müzik alanında yeteneği olan ve müziğe gönül verenleri desteklemek için kurulan  Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında eğitimlerdolu dolu devam ediyor. Yetenek sınavı ile öğrencilerini belirleyen konservatuvarda öğrenciler akademik müzik bilgisinin yanında teorik olarak da eğitim alıyor. Öğrencilere Türk müziği solfej ve diktesi, Türk müziği usulleri, Türk müziği nazariyatı, Ney, ud, kanun, keman ve geleneksel vurmalı sazlar, Türk Müziği Korosu (Şan) eğitiminin yanı sıra Türk Musikisi Formları, Türk Musikisi Eser Analizi, Stüdyo ve Ses Kayıt Teknikleri eğitimi de veriliyor.

Konservatuvarda öğrenciler, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı hocalarından ders alıyor. 3 yıllık bir eğitimin ardından öğrenciler, sağlam bir altyapı edinerek müzik sektöründe çalışabilmek için donanımlı hale geliyor.

Konservatuvar öğrencileri aldıkları eğitimden duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerine böylesi bir hizmeti sunduğu için Sincan Belediyesi ve Başkan Ercan’a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.