Seymenler, Karakeçili Şenliği’ne renk kattı

Yerel 18.09.2022 - 09:17, Güncelleme: 18.09.2022 - 09:17
 

Seymenler, Karakeçili Şenliği’ne renk kattı

Ankara Kulübü Derneği Seymenleri, bu yıl 28'ncisi gerçekleştirilen ve büyük bir coşkuya sahne olan Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği'ne katılarak, bir gösteri sergiledi.
Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, Türkiye’nin dört bir tarafından Yörük Türkmenlerin katılımıyla, okçuluktan at binme, halk oyunları ve konserlere kadar birbirinden farklı birçok etkinliğin yapıldığı, kıl çadırlarının kurulduğu, yöresel yemeklerin yenildiği Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği’nde Ankara Kulübü Derneği Seymenlerini de aralarından görmekten dolayı büyük bir memnuniyet içerisinde olduklarını belirterek, “Karakeçili, Oğuzların 24 kolundan biri olan Bozok Kolundan Oğuzhan’ın büyük oğlu Günhan’ın mensup olduğu Kayı Boyu’nun en büyük aşiretidir. Ertuğrul Gazi, Kayı boyu ile birlikte Söğüt ve Domaniç yöresine göç ederek orada yerleşmişlerdir. Ancak Söğüt ve Domaniç’e gitmeyen Horasan Türkmen grubuna mensup Kayı boyu Karakeçili cemaati bugünkü Karakeçili’yi kurmuşlardır. Ankara’nın Bala ilçesine bağlıyken 1957 yılında belediye teşkilatına kavuşan Karakeçili, 1990'da ilçe oldu ve Kırıkkale'ye bağlandı. Bu yıl 28’ncisini düzenlediğimiz geleneksel şenliğimiz ile geçmişten günümüze kadar gelen örf ve adetlerimizi hatırlatmak, tarihi ve kültürel özellikleri ile gelenek ve göreneklerimizi en iyi şekilde yaşatmak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda bugün burada bizlerle birlikte olan; 27 Aralık 1919’da Atatürk’ü Dikmen sırtlarında karşılayan; kökeni Oğuz Türklerine dayanan Seymenlerimizin günümüz temsilcileri Ankara geleneklerini ve kültürünü koruyan Ankara Kulübü Derneğimizin Seymenlerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Ankara Kulübü Derneği YKÜ Gökalp Gözübenli de, Oğuzların 24 kolundan biri olan Kayı Boyu'nun en büyük aşiretlerinden Karakeçili’de düzenlenen ve kendileri için de çok anlamlı olan uluslararası kültür şenliğinde yer almaktan ve Ankara yörelerinden oluşan bir gösteri sergilemekten dolayı büyük bir gurur duyduklarını belirterek, “Bizleri burada en iyi şekilde ağırlayan Karakeçili Belediye Başkanı Sayın Veysel Aydemir’e ve Kırıkkaleli İşadamları ve Yöneticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yılmaz Taşpınar’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 
Ankara Kulübü Derneği Seymenleri, bu yıl 28'ncisi gerçekleştirilen ve büyük bir coşkuya sahne olan Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği'ne katılarak, bir gösteri sergiledi.

Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, Türkiye’nin dört bir tarafından Yörük Türkmenlerin katılımıyla, okçuluktan at binme, halk oyunları ve konserlere kadar birbirinden farklı birçok etkinliğin yapıldığı, kıl çadırlarının kurulduğu, yöresel yemeklerin yenildiği Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği’nde Ankara Kulübü Derneği Seymenlerini de aralarından görmekten dolayı büyük bir memnuniyet içerisinde olduklarını belirterek, “Karakeçili, Oğuzların 24 kolundan biri olan Bozok Kolundan Oğuzhan’ın büyük oğlu Günhan’ın mensup olduğu Kayı Boyu’nun en büyük aşiretidir. Ertuğrul Gazi, Kayı boyu ile birlikte Söğüt ve Domaniç yöresine göç ederek orada yerleşmişlerdir. Ancak Söğüt ve Domaniç’e gitmeyen Horasan Türkmen grubuna mensup Kayı boyu Karakeçili cemaati bugünkü Karakeçili’yi kurmuşlardır. Ankara’nın Bala ilçesine bağlıyken 1957 yılında belediye teşkilatına kavuşan Karakeçili, 1990'da ilçe oldu ve Kırıkkale'ye bağlandı. Bu yıl 28’ncisini düzenlediğimiz geleneksel şenliğimiz ile geçmişten günümüze kadar gelen örf ve adetlerimizi hatırlatmak, tarihi ve kültürel özellikleri ile gelenek ve göreneklerimizi en iyi şekilde yaşatmak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda bugün burada bizlerle birlikte olan; 27 Aralık 1919’da Atatürk’ü Dikmen sırtlarında karşılayan; kökeni Oğuz Türklerine dayanan Seymenlerimizin günümüz temsilcileri Ankara geleneklerini ve kültürünü koruyan Ankara Kulübü Derneğimizin Seymenlerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ankara Kulübü Derneği YKÜ Gökalp Gözübenli de, Oğuzların 24 kolundan biri olan Kayı Boyu'nun en büyük aşiretlerinden Karakeçili’de düzenlenen ve kendileri için de çok anlamlı olan uluslararası kültür şenliğinde yer almaktan ve Ankara yörelerinden oluşan bir gösteri sergilemekten dolayı büyük bir gurur duyduklarını belirterek, “Bizleri burada en iyi şekilde ağırlayan Karakeçili Belediye Başkanı Sayın Veysel Aydemir’e ve Kırıkkaleli İşadamları ve Yöneticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yılmaz Taşpınar’a çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.