Seymenler, Hasanoğlan’daki büyük buluşmaya ayrı bir anlam kattı

Yerel 12.07.2023 - 15:06, Güncelleme: 12.07.2023 - 15:06
 

Seymenler, Hasanoğlan’daki büyük buluşmaya ayrı bir anlam kattı

Ankara Kulübü Seymenleri’nin Hasanoğlan Mezunları Buluşması’nda sergiledikleri gösteri büyük beğeni alırken, bazı seyirciler Seymen oyunlarının coşkusuna ve ritmine kapılarak, Ankara misket oyununa eşlik etti.
Ankara Kulübü Seymenleri, Hasanoğlan Mezunları Derneği'nin Hasanoğlan Köy Enstitüsü ve Yüksek Köy Enstitüsü Yerleşkesi Amfi Tiyatro'da düzenlediği geleneksel buluşma programına katılım sağlayarak, güne ayrı bir anlam kattı. Ankara Kulübü Derneği Seymenlerden Sorumlu YKÜ Gürcan Maden, Türk eğitim sistemi içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladığı Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde düzenlenen Hasanoğlan Mezunları Buluşması vesilesiyle yerleşkedeki okulların mezunlarıyla birlikte olmaktan ve sergiledikleri Seymen gösterisi ile etkinliğe katkı sağlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. HASANOĞLAN HEP HATIRLANSIN Hasanoğlan Mezunları Derneği Başkanı Ömer Bıyık, “Her yıl temmuz ayının ilk haftasına denk gelecek şekilde cumartesi-pazar 2 gün bir program dahilinde Hasanoğlan Köy Enstitüsü ve Yüksek Köy Enstitüsü ile Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Okulu, Hasanoğlan Anadolu Öğretmen Lisesi, Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi mezunları ve de öğretmenleri olarak yolu Hasanoğlan’dan geçmiş herkesin hep bir arada olması bizim için çok kıymetli. Türkiye’nin dört bir tarafında mezunlarımız var. Hatta yurtdışından gelen mezunlarımız var. Hasanoğlan Mezunları Buluşmamıza isteyen tüm vatandaşlarımız da katılabiliyor. Yılda bir kez de olsa bir arada olmak bizler için çok önemli. Bir program akışı dahilinde 2 gün süren buluşmada konuşmalar ve sözlü anlatımlar yapılıyor, şiirler okunuyor, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve sanatçıların sahne almasıyla sazlı sözlü birbirinden eğlenceli etkinliklerle program devam ediyor. Buluşma programımızda sohbetler eşliğinde birlikte kahvaltı yapmak, öğle ve akşam yemeğinde bir arada olmak, serbest dolaşım ile okulu ve sınıfları gezmek, hasret gidermek, eski anıları canlandırmak da günün anlamına çok ayrı bir güzellik katıyor. Amacımız; Türk Eğitim sistemi içerisinde apayrı bir yeri bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü ve Yüksek Köy Enstitüsü ile Hasanoğlan Okulları hep hatırlansın.” dedi. Dernek Başkanı Bıyık, Ankara Kulübü Seymenlerine programda sundukları Seymen gösterisinden dolayı teşekkürlerini ve memnuniyetini de iletti.  Hasanoğlan Mezunları Buluşma Programına katılarak bir konuşma yapan Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın da “Aydınlanmanın ışığı Hasanoğlan hep yaşasın. Bu güzel okul hiç unutulmasın.” diyerek, Elmadağ Belediyesi olarak Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün yerleşkesiyle birlikte unutulmaması ve yaşaması için tüm güçleri ve enerjileri ile ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.
Ankara Kulübü Seymenleri’nin Hasanoğlan Mezunları Buluşması’nda sergiledikleri gösteri büyük beğeni alırken, bazı seyirciler Seymen oyunlarının coşkusuna ve ritmine kapılarak, Ankara misket oyununa eşlik etti.

Ankara Kulübü Seymenleri, Hasanoğlan Mezunları Derneği'nin Hasanoğlan Köy Enstitüsü ve Yüksek Köy Enstitüsü Yerleşkesi Amfi Tiyatro'da düzenlediği geleneksel buluşma programına katılım sağlayarak, güne ayrı bir anlam kattı.

Ankara Kulübü Derneği Seymenlerden Sorumlu YKÜ Gürcan Maden, Türk eğitim sistemi içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladığı Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde düzenlenen Hasanoğlan Mezunları Buluşması vesilesiyle yerleşkedeki okulların mezunlarıyla birlikte olmaktan ve sergiledikleri Seymen gösterisi ile etkinliğe katkı sağlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

HASANOĞLAN HEP HATIRLANSIN

Hasanoğlan Mezunları Derneği Başkanı Ömer Bıyık, “Her yıl temmuz ayının ilk haftasına denk gelecek şekilde cumartesi-pazar 2 gün bir program dahilinde Hasanoğlan Köy Enstitüsü ve Yüksek Köy Enstitüsü ile Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Okulu, Hasanoğlan Anadolu Öğretmen Lisesi, Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi mezunları ve de öğretmenleri olarak yolu Hasanoğlan’dan geçmiş herkesin hep bir arada olması bizim için çok kıymetli. Türkiye’nin dört bir tarafında mezunlarımız var. Hatta yurtdışından gelen mezunlarımız var. Hasanoğlan Mezunları Buluşmamıza isteyen tüm vatandaşlarımız da katılabiliyor. Yılda bir kez de olsa bir arada olmak bizler için çok önemli. Bir program akışı dahilinde 2 gün süren buluşmada konuşmalar ve sözlü anlatımlar yapılıyor, şiirler okunuyor, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve sanatçıların sahne almasıyla sazlı sözlü birbirinden eğlenceli etkinliklerle program devam ediyor. Buluşma programımızda sohbetler eşliğinde birlikte kahvaltı yapmak, öğle ve akşam yemeğinde bir arada olmak, serbest dolaşım ile okulu ve sınıfları gezmek, hasret gidermek, eski anıları canlandırmak da günün anlamına çok ayrı bir güzellik katıyor. Amacımız; Türk Eğitim sistemi içerisinde apayrı bir yeri bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü ve Yüksek Köy Enstitüsü ile Hasanoğlan Okulları hep hatırlansın.” dedi. Dernek Başkanı Bıyık, Ankara Kulübü Seymenlerine programda sundukları Seymen gösterisinden dolayı teşekkürlerini ve memnuniyetini de iletti.

  Hasanoğlan Mezunları Buluşma Programına katılarak bir konuşma yapan Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın da “Aydınlanmanın ışığı Hasanoğlan hep yaşasın. Bu güzel okul hiç unutulmasın.” diyerek, Elmadağ Belediyesi olarak Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün yerleşkesiyle birlikte unutulmaması ve yaşaması için tüm güçleri ve enerjileri ile ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.