Seymenler Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliğe renk kattı

Yerel 23.10.2022 - 20:39, Güncelleme: 23.10.2022 - 20:39
 

Seymenler Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliğe renk kattı

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenleri; Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu "1. Uluslararası Dil ve Uygulamalı Dilbilim Çalışmaları Konferansı" programına ayrı bir renk kattı.
Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenleri, Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun davetlisi olarak "1. Uluslararası Dil ve Uygulamalı Dilbilim Çalışmaları Konferansı" açılış programına katıldı. Üniversitenin Gölbaşı Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte, Ankara kültürünü sergileyen Seymenlerin gösterisi büyük beğeni ve alkış aldı. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka, Ankara Kulübü Derneği'nin 1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulmuş, Ankara kültürünü, geleneklerini koruyan, Seymenlik geleneğini yaşatan Ankara’nın en büyük sivil temsilcisi olduğunu belirterek, “Ankara Kulübü Seymenleri olarak, öncelikle ülkemizin ve kentimizin önemli ve anlamlı tarihi günleri başta olmak üzere kentimize değer katan kurum ve kuruluşların da önemli gün ve etkinliklerine katılarak Ankara’mızın geleneksel Seymen oyunlarını sergilemekten büyük gurur ve onur duymaktayız. Bu anlamda bugün burada kentimizin kadim üniversitesi, ismini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleştirilen önemli bir etkinliğe katılarak üniversitelilerle bir arada bulunmaktan dolayı da büyük memnuniyet duymaktayız. Konferansın etkin ve verimli geçmesini, başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum. GÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Akın Güngör’e de bizlere gösterilen misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi. Gösterileri büyük bir ilgiyle izleyen GÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Akın Güngör de Ankara Kulübü Seymenlerine Ankara’nın kadim kültürel değerlerine sahip çıkmalarından ve konferans programına katılarak sergiledikleri Seymen gösterilerinden dolayı tek tek teşekkür etti.
Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenleri; Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu "1. Uluslararası Dil ve Uygulamalı Dilbilim Çalışmaları Konferansı" programına ayrı bir renk kattı.

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenleri, Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun davetlisi olarak " 1. Uluslararası Dil ve Uygulamalı Dilbilim Çalışmaları Konferansı" açılış programına katıldı. Üniversitenin Gölbaşı Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte, Ankara kültürünü sergileyen Seymenlerin gösterisi büyük beğeni ve alkış aldı.

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Başkanı Halil Bahadır Saka, Ankara Kulübü Derneği'nin 1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulmuş, Ankara kültürünü, geleneklerini koruyan, Seymenlik geleneğini yaşatan Ankara’nın en büyük sivil temsilcisi olduğunu belirterek, “Ankara Kulübü Seymenleri olarak, öncelikle ülkemizin ve kentimizin önemli ve anlamlı tarihi günleri başta olmak üzere kentimize değer katan kurum ve kuruluşların da önemli gün ve etkinliklerine katılarak Ankara’mızın geleneksel Seymen oyunlarını sergilemekten büyük gurur ve onur duymaktayız. Bu anlamda bugün burada kentimizin kadim üniversitesi, ismini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Gölbaşı Yerleşkesinde gerçekleştirilen önemli bir etkinliğe katılarak üniversitelilerle bir arada bulunmaktan dolayı da büyük memnuniyet duymaktayız. Konferansın etkin ve verimli geçmesini, başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum. GÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Akın Güngör’e de bizlere gösterilen misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Gösterileri büyük bir ilgiyle izleyen GÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Akın Güngör de Ankara Kulübü Seymenlerine Ankara’nın kadim kültürel değerlerine sahip çıkmalarından ve konferans programına katılarak sergiledikleri Seymen gösterilerinden dolayı tek tek teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.