‘Seyit Onbaşı’, Bayrağımızı Amerika’da dalgalandırdı

Güncel 10.04.2023 - 23:24, Güncelleme: 10.04.2023 - 23:24
 

‘Seyit Onbaşı’, Bayrağımızı Amerika’da dalgalandırdı

ABD’deki Dünya Liselerarası FRC Robot Yarışması’nda ANKAROB robot takımı “Seyit Onbaşı” isimli robotla 52 takım içerisinde, 2023 Inspire Rockie Awards (İlham Veren Takım) ödülünü kazandı…
ANKHABER 29 Mart- 1 Nisan 2023 tarihleri arasında ABD New York eyaleti Albany şehrinde yapılan Dünya Liselerarası FRC Robot Yarışması’na Ankara’dan tek devlet okulu olarak Çankaya Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı. Okul müdürü, dört öğretmen ve sekiz öğrenciden oluşan ekip, yarışmada ülkemizi başarıyla temsil etti. Okul Müdürü Yaşar Arı; öğrencilerin ufuklarının gelişmesinde, geleceklerine yönelik yeni bakış açıları ve fikirler edinmelerinde ve mesleki gelişimlerinde bu yarışmaya katılmalarının çok yararlı olduğunu belirtti. Öğrencilerin, farklı ülkelerden birçok yabancı öğrenci ile iletişim kurup bilgi alışverişinde bulunduklarını, yardımlaşma ve dayanışma temelinde ekip çalışmasının önemini kavradıklarını, farklı kültürlerle tanışma ve bu kültürlere saygı duyma değerini kazandıklarını ve başarıya giden yolun sabır ve ciddiyetle çalışmaktan geçtiğini öğrendiklerini belirten Okul Müdürü Yaşar Arı; yarışmaya katılan öğretmenler ve öğrencilerle gurur duyduğunu ifade etti. Albany şehrinde yapılan Dünya Liselerarası FRC Robot Yarışması’na Okul Müdürü Yaşar Arı, Elektronik Alanı Öğretmenleri Mehmet Hoşgören, Ufuk Erdoğan, Müzeyyen Şentunalı ve Adem Beker önderliğinde sekiz öğrenciden oluşan ANKAROB robot takımı “Seyit Onbaşı” isimli robotla katılarak farklı ülkelerden gelen 52 takım içerisinde başarı ile mücadele etmiş, 2023 Inspire Rockie Awards (İlham Veren Takım) ödülünü kazandı. Ekip ayrıca New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’ün daveti üzerine Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu’nu ziyaret etmiştir. Okul Müdürü Yaşar Arı, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’e ilgileri ve nazik daveti nedeniyle çok teşekkür ederek Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık’ın ve sponsor kurum ve firma yetkililerinin güzel mesajlarını iletmiştir. New York Başkonsolosu Reyhan Özgür de yarışmaya katılan öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilemiş ve ekibi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bu büyük başarıdan dolayı Çankaya Kaymakamı Murat Duru da okul yönetimini ve öğrencileri kutladı.
ABD’deki Dünya Liselerarası FRC Robot Yarışması’nda ANKAROB robot takımı “Seyit Onbaşı” isimli robotla 52 takım içerisinde, 2023 Inspire Rockie Awards (İlham Veren Takım) ödülünü kazandı…

ANKHABER

29 Mart- 1 Nisan 2023 tarihleri arasında ABD New York eyaleti Albany şehrinde yapılan Dünya Liselerarası FRC Robot Yarışması’na Ankara’dan tek devlet okulu olarak Çankaya Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı. Okul müdürü, dört öğretmen ve sekiz öğrenciden oluşan ekip, yarışmada ülkemizi başarıyla temsil etti. Okul Müdürü Yaşar Arı; öğrencilerin ufuklarının gelişmesinde, geleceklerine yönelik yeni bakış açıları ve fikirler edinmelerinde ve mesleki gelişimlerinde bu yarışmaya katılmalarının çok yararlı olduğunu belirtti. Öğrencilerin, farklı ülkelerden birçok yabancı öğrenci ile iletişim kurup bilgi alışverişinde bulunduklarını, yardımlaşma ve dayanışma temelinde ekip çalışmasının önemini kavradıklarını, farklı kültürlerle tanışma ve bu kültürlere saygı duyma değerini kazandıklarını ve başarıya giden yolun sabır ve ciddiyetle çalışmaktan geçtiğini öğrendiklerini belirten Okul Müdürü Yaşar Arı; yarışmaya katılan öğretmenler ve öğrencilerle gurur duyduğunu ifade etti.

Albany şehrinde yapılan Dünya Liselerarası FRC Robot Yarışması’na Okul Müdürü Yaşar Arı, Elektronik Alanı Öğretmenleri Mehmet Hoşgören, Ufuk Erdoğan, Müzeyyen Şentunalı ve Adem Beker önderliğinde sekiz öğrenciden oluşan ANKAROB robot takımı “Seyit Onbaşı” isimli robotla katılarak farklı ülkelerden gelen 52 takım içerisinde başarı ile mücadele etmiş, 2023 Inspire Rockie Awards (İlham Veren Takım) ödülünü kazandı.

Ekip ayrıca New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’ün daveti üzerine Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu’nu ziyaret etmiştir. Okul Müdürü Yaşar Arı, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür’e ilgileri ve nazik daveti nedeniyle çok teşekkür ederek Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık’ın ve sponsor kurum ve firma yetkililerinin güzel mesajlarını iletmiştir. New York Başkonsolosu Reyhan Özgür de yarışmaya katılan öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilemiş ve ekibi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu büyük başarıdan dolayı Çankaya Kaymakamı Murat Duru da okul yönetimini ve öğrencileri kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.