Seyit Ardıç: Siber güvenlikte yerli ve milli ürünler önemli

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 23.01.2024 - 16:20, Güncelleme: 23.01.2024 - 16:20
 

Seyit Ardıç: Siber güvenlikte yerli ve milli ürünler önemli

Ankara Sanayi Odası'nda düzenlenen "İkinci Yüzyılda Siber Güvenlik" paneli, siber dünyadaki artan riskler ve tehditlere karşı alınması gereken tedbirleri tartışarak, konunun tüm yönlerini ele aldı.
 ASO Başkanı Seyit Ardıç'ın açılış konuşmasında vurguladığı gibi, siber güvenlikte yerli ve milli ürün kullanımının stratejik önemi ön plana çıktı. Ardıç, yerli ürünlerin kullanımının ulusal güvenlik ve ekonomik bağımsızlık açısından kritik olduğunu belirterek, "Siber güvenliğimizi sağlamada yerli ve milli ürün kullanımı, hem ulusal güvenliğimiz hem de ekonomik bağımsızlığımız açısından stratejik öneme sahiptir" dedi. Panelde, ASO Başkanı Seyit Ardıç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Müşaviri Alpaslan Kesici, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe ve sektörden uzmanların katılımıyla siber güvenliğin önemi ve mevcut riskler ele alındı. Ardıç, dijitalleşme, endüstri 4.0 ve toplum 5.0 gibi teknolojik gelişmelerle birlikte siber güvenliğin giderek kritik bir hale geldiğini vurgulayarak, bireylerden kuruluşlara kadar her seviyede siber güvenlik farkındalığının artırılması gerektiğini ifade etti. GÜVENLİK SİSTEMLERİ SÜREKLİ GELİŞTİRİLMELİ Başkan Ardıç, siber güvenlik önlemlerinin sürekli olarak geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Ürünlerin, verilerin ve fikri mülkiyetin korunması için mutlaka siber güvenlik önlemleri alınmalı ve Endüstri 4.0 ve toplum 5.0’a uyum sağlamak amacıyla mevcut güvenlik sistemleri sürekli geliştirilmelidir" dedi. Yerli ve milli ürün kullanımının ulusal güvenlik açısından kritik olduğunu vurgulayan Ardıç, kamu ve özel sektörün siber güvenlik ürünleri için iş birliği içinde çalışmasının önemine dikkat çekti. Panelde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Müşaviri Alpaslan Kesici de yerli ve milli sistemlerin siber güvenlik açısından önemini vurgulayarak, "Global hiçbir üretici masum değil" dedi. ASO 35. Bilgisayar, Yazılım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar ise siber saldırıların altın çağını yaşadığını belirterek, "Siber güvenlik çok önemli bir konu olmaktan çıktı, bir ihtiyaç halini aldı. Her geçen gün de daha hayati olmaya devam ediyor" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından ASO Yazılım Komitesi Meclis Üyesi ve Labris Networks Kurucu Ortağı Oğuz Yılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "İkinci Yüzyılda Siber Güvenlik" panelinde, sektörün önde gelen isimleri konuşmacı olarak yer alarak siber güvenlik konusunu detaylı bir şekilde masaya yatırdılar.
Ankara Sanayi Odası'nda düzenlenen "İkinci Yüzyılda Siber Güvenlik" paneli, siber dünyadaki artan riskler ve tehditlere karşı alınması gereken tedbirleri tartışarak, konunun tüm yönlerini ele aldı.

 ASO Başkanı Seyit Ardıç'ın açılış konuşmasında vurguladığı gibi, siber güvenlikte yerli ve milli ürün kullanımının stratejik önemi ön plana çıktı. Ardıç, yerli ürünlerin kullanımının ulusal güvenlik ve ekonomik bağımsızlık açısından kritik olduğunu belirterek, "Siber güvenliğimizi sağlamada yerli ve milli ürün kullanımı, hem ulusal güvenliğimiz hem de ekonomik bağımsızlığımız açısından stratejik öneme sahiptir" dedi.

Panelde, ASO Başkanı Seyit Ardıç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Müşaviri Alpaslan Kesici, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe ve sektörden uzmanların katılımıyla siber güvenliğin önemi ve mevcut riskler ele alındı. Ardıç, dijitalleşme, endüstri 4.0 ve toplum 5.0 gibi teknolojik gelişmelerle birlikte siber güvenliğin giderek kritik bir hale geldiğini vurgulayarak, bireylerden kuruluşlara kadar her seviyede siber güvenlik farkındalığının artırılması gerektiğini ifade etti.

GÜVENLİK SİSTEMLERİ SÜREKLİ GELİŞTİRİLMELİ

Başkan Ardıç, siber güvenlik önlemlerinin sürekli olarak geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Ürünlerin, verilerin ve fikri mülkiyetin korunması için mutlaka siber güvenlik önlemleri alınmalı ve Endüstri 4.0 ve toplum 5.0’a uyum sağlamak amacıyla mevcut güvenlik sistemleri sürekli geliştirilmelidir" dedi. Yerli ve milli ürün kullanımının ulusal güvenlik açısından kritik olduğunu vurgulayan Ardıç, kamu ve özel sektörün siber güvenlik ürünleri için iş birliği içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.

Panelde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Müşaviri Alpaslan Kesici de yerli ve milli sistemlerin siber güvenlik açısından önemini vurgulayarak, "Global hiçbir üretici masum değil" dedi. ASO 35. Bilgisayar, Yazılım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar ise siber saldırıların altın çağını yaşadığını belirterek, "Siber güvenlik çok önemli bir konu olmaktan çıktı, bir ihtiyaç halini aldı. Her geçen gün de daha hayati olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından ASO Yazılım Komitesi Meclis Üyesi ve Labris Networks Kurucu Ortağı Oğuz Yılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleşen "İkinci Yüzyılda Siber Güvenlik" panelinde, sektörün önde gelen isimleri konuşmacı olarak yer alarak siber güvenlik konusunu detaylı bir şekilde masaya yatırdılar.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.