Seyit Ardıç: Enflasyonla mücadele devam etmeli

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 29.02.2024 - 19:20, Güncelleme: 29.02.2024 - 19:20
 

Seyit Ardıç: Enflasyonla mücadele devam etmeli

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 2023 yılının 4. çeyreğinde kaydedilen %4'lük büyüme rakamını değerlendirdi.
Ardıç, büyümeye sanayi üretiminin değil, özellikle canlı iç talebin etki ettiğini belirterek, "Sanayi tarafında sınırlı artış gözlenirken, özel tüketim %12,8 arttı. Ülkemizin istikrarlı ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için sanayi üretimine büyük önem verilmeli" dedi. İç piyasada yapılan sıkılaştırma adımları ve küresel sıkılaşma eğilimlerine rağmen pozitif bir büyüme performansının önemli olduğunu vurgulayan Ardıç, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasının ekonomik aktivite üzerindeki etkisinin henüz 4. çeyrekte görülmediğini belirterek, "2024'ün ilk çeyreğinde iç talep ve üretimdeki azalış ile büyümede yavaşlama öngörüyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu. ASO Başkanı Ardıç, "Ekonomik faaliyet kollarına göre büyüme verileri; inşaatta %7,8, sanayide ise %0,8 artış olduğunu göstermektedir. Sanayi sektörünün bir önceki çeyreğe göre sınırlı artışı dikkat çekicidir. Sanayi sektörü büyümesi, GSYH büyümesinin oldukça altında kalmıştır. Ürün üzerindeki vergilerin yüksek artış oranı dikkat çekicidir" şeklinde açıklamalarda bulundu. Tüketim harcamaları ve ithalatın büyümeye kaynaklık etmeye devam ettiğini belirten Ardıç, net ihracatın büyümeye negatif katkı sağladığını ifade etti. Sanayi sektörüne verilecek desteklerin, verimlilik artışıyla potansiyel GSYH büyüme hızını artıracağını ve ekonomide genel verimlilik ile istihdam artışını destekleyeceğini vurgulayan Ardıç, enflasyonla mücadelede kararlı bir şekilde devam edilmesi gerektiğini belirtti.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, 2023 yılının 4. çeyreğinde kaydedilen %4'lük büyüme rakamını değerlendirdi.

Ardıç, büyümeye sanayi üretiminin değil, özellikle canlı iç talebin etki ettiğini belirterek, "Sanayi tarafında sınırlı artış gözlenirken, özel tüketim %12,8 arttı. Ülkemizin istikrarlı ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için sanayi üretimine büyük önem verilmeli" dedi.

İç piyasada yapılan sıkılaştırma adımları ve küresel sıkılaşma eğilimlerine rağmen pozitif bir büyüme performansının önemli olduğunu vurgulayan Ardıç, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasının ekonomik aktivite üzerindeki etkisinin henüz 4. çeyrekte görülmediğini belirterek, "2024'ün ilk çeyreğinde iç talep ve üretimdeki azalış ile büyümede yavaşlama öngörüyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

ASO Başkanı Ardıç, "Ekonomik faaliyet kollarına göre büyüme verileri; inşaatta %7,8, sanayide ise %0,8 artış olduğunu göstermektedir. Sanayi sektörünün bir önceki çeyreğe göre sınırlı artışı dikkat çekicidir. Sanayi sektörü büyümesi, GSYH büyümesinin oldukça altında kalmıştır. Ürün üzerindeki vergilerin yüksek artış oranı dikkat çekicidir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tüketim harcamaları ve ithalatın büyümeye kaynaklık etmeye devam ettiğini belirten Ardıç, net ihracatın büyümeye negatif katkı sağladığını ifade etti.

Sanayi sektörüne verilecek desteklerin, verimlilik artışıyla potansiyel GSYH büyüme hızını artıracağını ve ekonomide genel verimlilik ile istihdam artışını destekleyeceğini vurgulayan Ardıç, enflasyonla mücadelede kararlı bir şekilde devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.