SETTAR ASLAN’IN ‘KADRO’ ZAFERİ!

Çalışma Hayatı 30.03.2023 - 14:59, Güncelleme: 30.03.2023 - 14:59
 

SETTAR ASLAN’IN ‘KADRO’ ZAFERİ!

Çalışma hayatımızın en önemli sorunları bir bir çözülürken, Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan sayesinde en önemli sorunlardan birin daha çözümünde sona yaklaşıldı.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve özellikle de Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’ın her ortamda, her fırsatta ve ısrarla dile getirdiği en geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümünde önemli bir aşama daha tamamlandı. Çok geniş bir emekçi kitlesi tarafından dikkatle takip edilen geçici işçilere kadro teklifiyle ilgili süreç, emekçiler lehine önemli değişikliklerle ilerliyor. SETTAR ASLAN’IN BAŞARISI Kadro isteyen işçiler, yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçmesini beklerken, Komisyon toplantısına katılan Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Komisyon üyelerini bilgilendirdi. Teklifin 13. Maddesi, Genel Başkan Settar Aslan’ın girişimleri sonucu “kurumda bulunan boş kadroların doldurulması” şeklinde değiştirildi. Böylece geçici işçilerin kadroya geçmesi sağlandı Gelişme emekçiler arasında büyük sevinçle karşılandı. KADRO İŞİ NASIL HALLEDİLDİ? Genel Başkan Settar Aslan’ın konuşması ve temaslarıyla ilgili olarak Öz Orman-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: TBMM Plan ve Bütçe Komisyonda görüşülen geçici ve mevsimlik işçiler için verilen teklif üzerinde görüş ve önerilerimizi bizzat katılarak komisyona üyelerini bilgilendirdik. Komisyon Başkanı Sn. Cevdet Yılmaz Bey ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Sn. Mustafa Elitaş Bey ile ikili görüşmeler yaptık. Bu görüşmede orman emekçilerimizin kadrolu olarak çalışmaları gerektiğini kendilerine belirttim. Bunun üzerine Gece 23:10 da görüşülen geçici ve mevsimlik işçi teklifinin 13. maddesi girişimlerimiz sonucunda değiştirilerek kurumda bulunan boş kadroların doldurulması şeklinde değiştirilmiştir. Buna göre geçici işçi emekçilerimiz kadroya geçecektir. Emeği geçen başta Antalya Milletvekili İbrahim Aydın Bey ve Ak Parti ve MHP komisyon üyelerine teşekkür ederim. Tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını dilerim. BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA Geçici işçilerle ilgili düzenlemenin hangi aşamada olduğuna ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada şunları söyledi: “Düzenleme şu anda Meclis'te. Tahmin ediyorum bu hafta Meclis gündemine alınır. Geçici işçi sorununu çözüyoruz. Dosya dosya önümüzde ele aldığımız her konuyu çözerek dosyayı kapatıyoruz. EYT'den sonra geçici işçiler demiştik, şimdi geçici işçiler meselesi inşallah Meclisimizin vereceği kararla kapanıyor. Geçici işçiler meselesi tarihe karışacak.” “Geçici işçilere yönelik çalışma süresinde alt sınır olacak mı” sorusunu da cevaplayan Bakan Bilgin, “Sınır yok, sıraya koysun, en kıdemliden başlayarak alsın. Mevcut geçici işçilerin de uzun süre, 11 ay, 29 gün çalıştırılmasını önerdik.” dedi.
Çalışma hayatımızın en önemli sorunları bir bir çözülürken, Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan sayesinde en önemli sorunlardan birin daha çözümünde sona yaklaşıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve özellikle de Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’ın her ortamda, her fırsatta ve ısrarla dile getirdiği en geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümünde önemli bir aşama daha tamamlandı.

Çok geniş bir emekçi kitlesi tarafından dikkatle takip edilen geçici işçilere kadro teklifiyle ilgili süreç, emekçiler lehine önemli değişikliklerle ilerliyor.

SETTAR ASLAN’IN BAŞARISI

Kadro isteyen işçiler, yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçmesini beklerken, Komisyon toplantısına katılan Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Komisyon üyelerini bilgilendirdi.

Teklifin 13. Maddesi, Genel Başkan Settar Aslan’ın girişimleri sonucu “kurumda bulunan boş kadroların doldurulması” şeklinde değiştirildi. Böylece geçici işçilerin kadroya geçmesi sağlandı

Gelişme emekçiler arasında büyük sevinçle karşılandı.

KADRO İŞİ NASIL HALLEDİLDİ?

Genel Başkan Settar Aslan’ın konuşması ve temaslarıyla ilgili olarak Öz Orman-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonda görüşülen geçici ve mevsimlik işçiler için verilen teklif üzerinde görüş ve önerilerimizi bizzat katılarak komisyona üyelerini bilgilendirdik.

Komisyon Başkanı Sn. Cevdet Yılmaz Bey ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Sn. Mustafa Elitaş Bey ile ikili görüşmeler yaptık. Bu görüşmede orman emekçilerimizin kadrolu olarak çalışmaları gerektiğini kendilerine belirttim. Bunun üzerine Gece 23:10 da görüşülen geçici ve mevsimlik işçi teklifinin 13. maddesi girişimlerimiz sonucunda değiştirilerek kurumda bulunan boş kadroların doldurulması şeklinde değiştirilmiştir. Buna göre geçici işçi emekçilerimiz kadroya geçecektir. Emeği geçen başta Antalya Milletvekili İbrahim Aydın Bey ve Ak Parti ve MHP komisyon üyelerine teşekkür ederim. Tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını dilerim.

BAKAN BİLGİN'DEN AÇIKLAMA

Geçici işçilerle ilgili düzenlemenin hangi aşamada olduğuna ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada şunları söyledi:

“Düzenleme şu anda Meclis'te. Tahmin ediyorum bu hafta Meclis gündemine alınır. Geçici işçi sorununu çözüyoruz. Dosya dosya önümüzde ele aldığımız her konuyu çözerek dosyayı kapatıyoruz. EYT'den sonra geçici işçiler demiştik, şimdi geçici işçiler meselesi inşallah Meclisimizin vereceği kararla kapanıyor. Geçici işçiler meselesi tarihe karışacak.”

“Geçici işçilere yönelik çalışma süresinde alt sınır olacak mı” sorusunu da cevaplayan Bakan Bilgin, “Sınır yok, sıraya koysun, en kıdemliden başlayarak alsın. Mevcut geçici işçilerin de uzun süre, 11 ay, 29 gün çalıştırılmasını önerdik.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.