Settar Aslan: Yangında ölen orman işçileri ‘şehit’ sayılsın

Çalışma Hayatı (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2021 - 19:59, Güncelleme: 06.07.2021 - 19:59
 

Settar Aslan: Yangında ölen orman işçileri ‘şehit’ sayılsın

ANKHABER Orman yangınları büyük değerlerimizden biri olan ormanlarımızı kül ediyor, malımıza, mülkümüze çok büyük maddi zararlar veriyor. Asıl önemlisi, can alıyor! Bu durum, özellikle orman emekçileri için hayati öneme sahip. Hayati, çünkü hayatlarını kaybediyorlar. Az da değil, son dönemdeki can kaybı sayısı 120’ye dayandı. İş kolunun hak/hukuk arayan en güçlüsü sendikası olan Öz Orman İş’in Genel Başkanı Settar Aslan, orman işçilerinin hakkı olan hususlara dair taleplerin yanı sıra bu konuya da sıkça dikkat çekiyor. Konunun bir de “statü ve hak” yanı var… Bakan ‘şehit’ dedi Orman yangınında hayatını kaybeden emekçi şehit mi değil mi? Bir orman emekçisi hayatını kaybettiğinde ardından yapılan açıklamalarda, yazılan yazılarda ‘şehit’ diye bahsedilir merhumdan. Hatta Muğla’da yaşanan orman yangınına müdahalede hayatını kaybeden orman işçisi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “şehit” dedi. Bu ifade ile birlikte orman işçilerinin özlük haklarıyla ilgili bazı sorunlar yeniden konuşulur oldu. Settar Aslan… Öz Orman İş Sendikası Başkanı Settar Aslan, “Görevi başında vefat eden kardeşlerimizin şehitlik haklarından yararlanması en öncelikli isteklerimizdendir. Umarım vatan savunması uğruna canını veren bu kardeşlerimizin emanet olan eşleri ve evlatlarına en iyi düzeyde bir çalışma yapılır” dedi. Ülkemizde son dönemde orman yangınları artarken, orman yangınlarına müdahalede görevli birçok işçi de hayatını kaybetti. Son süreçte 119 çalışan orman yangınlarında hayatını kaybederken, söz konusu hayatını kaybeden işçilerin statü hak problemi sürüyor. Settar Aslan, “Görevi başında vefat eden kardeşlerimizin şehitlik haklarından yararlanması en öncelikli isteklerimizdendir.” dedi.

ANKHABER

Orman yangınları büyük değerlerimizden biri olan ormanlarımızı kül ediyor, malımıza, mülkümüze çok büyük maddi zararlar veriyor.

Asıl önemlisi, can alıyor!

Bu durum, özellikle orman emekçileri için hayati öneme sahip.

Hayati, çünkü hayatlarını kaybediyorlar.

Az da değil, son dönemdeki can kaybı sayısı 120’ye dayandı.

İş kolunun hak/hukuk arayan en güçlüsü sendikası olan Öz Orman İş’in Genel Başkanı Settar Aslan, orman işçilerinin hakkı olan hususlara dair taleplerin yanı sıra bu konuya da sıkça dikkat çekiyor.

Konunun bir de “statü ve hak” yanı var…

Bakan ‘şehit’ dedi

Orman yangınında hayatını kaybeden emekçi şehit mi değil mi?

Bir orman emekçisi hayatını kaybettiğinde ardından yapılan açıklamalarda, yazılan yazılarda ‘şehit’ diye bahsedilir merhumdan.

Hatta Muğla’da yaşanan orman yangınına müdahalede hayatını kaybeden orman işçisi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “şehit” dedi.

Bu ifade ile birlikte orman işçilerinin özlük haklarıyla ilgili bazı sorunlar yeniden konuşulur oldu.

Settar Aslan…

Öz Orman İş Sendikası Başkanı Settar Aslan, “Görevi başında vefat eden kardeşlerimizin şehitlik haklarından yararlanması en öncelikli isteklerimizdendir. Umarım vatan savunması uğruna canını veren bu kardeşlerimizin emanet olan eşleri ve evlatlarına en iyi düzeyde bir çalışma yapılır” dedi.

Ülkemizde son dönemde orman yangınları artarken, orman yangınlarına müdahalede görevli birçok işçi de hayatını kaybetti. Son süreçte 119 çalışan orman yangınlarında hayatını kaybederken, söz konusu hayatını kaybeden işçilerin statü hak problemi sürüyor.

Settar Aslan, “Görevi başında vefat eden kardeşlerimizin şehitlik haklarından yararlanması en öncelikli isteklerimizdendir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.