SETTAR ASLAN: Orman yangınları düşüncesizlikten, umursamazlıktan çıkıyor

Güncel 17.07.2023 - 13:29, Güncelleme: 17.07.2023 - 13:29
 

SETTAR ASLAN: Orman yangınları düşüncesizlikten, umursamazlıktan çıkıyor

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan Orman Yangınları ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Settar Aslan, “Bugün Türkiye’nin birçok yerinde çıkan yangınlar insanımızın düşüncesizliğinden, umursamazlığından ortaya çıkmıştır. Evini, bahçesini temizlemek için çalıları yakan bir vatandaşımız hektarlarca alanın yanması için ilk kıvılcımı yakmıştır. Hayattan, insanlıktan nasibini almamış olan bir insan müsveddesi de ‘canım sıkıldı ormanı yaktım’ demiştir. Kendisini yakmadığına göre gayet aklı başında olduğu alenen bellidir. Yarın akli melaikelerini yitirdi diyerek bir işlem yapılması halinde en sert tepkimizi vereceğimiz bilinmelidir” dedi. Aslan açıklamasında şunları ifade etti: “Defalarca uyardık, uyarmaya devam ediyoruz. Yanan sadece ormanlar değil, canlar yok oluyor diyoruz. Ormanlarımız yanmasın diye canını hiçe sayan orman işçilerimiz şehit oluyorlar. Bedeli yeşil vatan için ama sebebi saçma insanlar yüzünden. Artık sinir kat sayımız yerinden fırladı işçilerimiz gece gündüz olay yerinde yangına karşı mücadele veriyorlar. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz yapmasına da siz lütfen artık bir şey yapmayın. Tarlasını sürmek isteyen eline çakmak alıyorsa, evinin bahçesini temizleyen eline çakmak alıyorsa, canım sıkıldı deyip eline ateşi alıp orayı burayı yakıyorlarsa daha ne diyebiliriz ki. Piknikleri yapın, kültürümüzün bir parçası diyoruz doğru, imanımızın parçası olan temizlik imandan gelir sözünü nereye koyacağız. Yedin içtin temizle kardeşim, temizle. O attığın cam parçasının mercek etkisi yaptığını sana ilkokuldan bu yana öğretmediler mi? Çanakkale yanıyor, Mersin yanıyor, Hatay yanıyor, Muğla yanıyor bu yangınların hepsinin hemen hemen oluşma sebebi insan kaynaklı. Yapmayın! Yeşili ellerinizle yok etmeyin. Canlıları yok etmeyin! Bir fidan elli yılda bu hale geliyor milli servetimizi yok etmeyin.”  
Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan Orman Yangınları ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Settar Aslan, “Bugün Türkiye’nin birçok yerinde çıkan yangınlar insanımızın düşüncesizliğinden, umursamazlığından ortaya çıkmıştır.

Evini, bahçesini temizlemek için çalıları yakan bir vatandaşımız hektarlarca alanın yanması için ilk kıvılcımı yakmıştır.

Hayattan, insanlıktan nasibini almamış olan bir insan müsveddesi de ‘canım sıkıldı ormanı yaktım’ demiştir.

Kendisini yakmadığına göre gayet aklı başında olduğu alenen bellidir. Yarın akli melaikelerini yitirdi diyerek bir işlem yapılması halinde en sert tepkimizi vereceğimiz bilinmelidir” dedi.

Aslan açıklamasında şunları ifade etti:

“Defalarca uyardık, uyarmaya devam ediyoruz. Yanan sadece ormanlar değil, canlar yok oluyor diyoruz. Ormanlarımız yanmasın diye canını hiçe sayan orman işçilerimiz şehit oluyorlar. Bedeli yeşil vatan için ama sebebi saçma insanlar yüzünden.

Artık sinir kat sayımız yerinden fırladı işçilerimiz gece gündüz olay yerinde yangına karşı mücadele veriyorlar. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz yapmasına da siz lütfen artık bir şey yapmayın.

Tarlasını sürmek isteyen eline çakmak alıyorsa, evinin bahçesini temizleyen eline çakmak alıyorsa, canım sıkıldı deyip eline ateşi alıp orayı burayı yakıyorlarsa daha ne diyebiliriz ki.

Piknikleri yapın, kültürümüzün bir parçası diyoruz doğru, imanımızın parçası olan temizlik imandan gelir sözünü nereye koyacağız.

Yedin içtin temizle kardeşim, temizle.

O attığın cam parçasının mercek etkisi yaptığını sana ilkokuldan bu yana öğretmediler mi?

Çanakkale yanıyor, Mersin yanıyor, Hatay yanıyor, Muğla yanıyor bu yangınların hepsinin hemen hemen oluşma sebebi insan kaynaklı.

Yapmayın!

Yeşili ellerinizle yok etmeyin. Canlıları yok etmeyin! Bir fidan elli yılda bu hale geliyor milli servetimizi yok etmeyin.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.