SETTAR ASLAN AÇIKLADI: ÖZ ORMAN-İŞ YÖNETİCİLERİ MAAŞLARINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADI

Güncel 09.02.2023 - 22:20, Güncelleme: 09.02.2023 - 22:20
 

SETTAR ASLAN AÇIKLADI: ÖZ ORMAN-İŞ YÖNETİCİLERİ MAAŞLARINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADI

Sendika olarak AFAD üzerinden nakdi yardımda bulunacaklarını belirten Settar Aslan, “Öz Orman İş Sendikası yöneticileri olarak birer maaş bağışlamayı kararlaştırdık.” dedi.
ANKHABER Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Sendikanın 5. Olağan Genel Kurulu konuşmasında ve Genel Kurul devam ederken yaptığı açıklamalarda, "Zor bir gündeyiz. Başımız sağ olsun Türkiye'miz. Sözün bittiği yerdeyiz. O kadar canlarımız toprak ve enkaz altında. Türkiye'miz bütün imkanlarıyla, iktidarıyla, muhalefetiyle, çalışanlarıyla herkes enkaz altında bir can daha kurtarabilir miyiz düşüncesiyle hareket ediyor." dedi. Settar Aslan   "Canla başla bir canı daha kurtarır mıyız düşüncesiyle hareket ediyorlar "   Orman teşkilatının yaklaşık 4 bine yakın üyesinin depremle mücadele etmek için bölgede olduklarını aktaran Settar Aslan, "İşçilerimiz, ateş savaşçılarımız, yeşil vatanın koruyucuları, bunlar aynı zaman eğitimci işçilerdir. Orman Genel Müdürlüğü, ağır iş makineleriyle, güçlü bir teşkilat. İlk günden itibaren ağır iş makinelerini deprem bölgesine gönderdik. İşçilerimiz deprem bölgesine yönlendirildi. Canla başla bir canı daha kurtarır mıyız düşüncesiyle hareket ediyorlar." İfadelerini kullandı.   "Dünyada eşi benzeri olmayan bir depremden bahsediliyor"   Settar Aslan, "Dünyada eşi benzeri olmayan bir depremden bahsediliyor. 7.7 büyüklüğünde bir deprem. Akabinde 9 saat sonra 7.6 büyüklüğünde bir deprem. birinci depremin yıkmadığı, hasar verdiği, çatlak oluşan binalar ikinci depremle yerle bir oldu. Alan çok geniş, yıkılan bina haddinden fazla." dedi. Aslan şunları söyledi: "Nasıl bir para kazanma hırsı. Bunlara son vermeliyiz" "Malatya'da herkesin gıptayla baktığı bir siteden bahsediliyor. Ve insanlar burada güvenlidir diye büyük paralar vererek, daire alıyorlar. Betonlama bitmiş, birketleri, duvarları örülmüş bir bina. Ve bu depremde yerle bir oluyor. Nasıl bir proje, nasıl bir algı. Nasıl bir vicdan, nasıl bir merhamet, nasıl bir para kazanma hırsı. Bunlara son vermeliyiz. Adalet Bakanı bir açıklama yaptı. Aynen katılıyorum. Gün bugün yaralıları sarma günü. Bu hatalı olan müteahhitlerin, sorumluların denetim elemanlarının hesaplarını savcılarımız görevde bunların hesaplarını soracağız diye bir açıklaması oldu. Biz de bunun takipçisi olacağız. Çünkü, Canlarımız, çocuklarımız yatıyor." Birlik ve beraberlik mesajı veren Aslan, "Gün dayanışma ve birlik olma günü. Beraberlik olma günü." dedi.   Nakdi yardım ve birer maaş   Sendika olarak AFAD üzerinden nakdi yardımda bulunacaklarını belirten Aslan, HAK-İŞ üyesi sendikaların maddi yardım topladığını belirterek, “Ayrıca Öz Orman İş Sendikası olarak bizler de yöneticiler olarak birer maaş bağışlamayı kararlaştırdık. Herkes birer maaşını bağışlıyor.” dedi.
Sendika olarak AFAD üzerinden nakdi yardımda bulunacaklarını belirten Settar Aslan, “Öz Orman İş Sendikası yöneticileri olarak birer maaş bağışlamayı kararlaştırdık.” dedi.

ANKHABER

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Sendikanın 5. Olağan Genel Kurulu konuşmasında ve Genel Kurul devam ederken yaptığı açıklamalarda, "Zor bir gündeyiz. Başımız sağ olsun Türkiye'miz. Sözün bittiği yerdeyiz. O kadar canlarımız toprak ve enkaz altında. Türkiye'miz bütün imkanlarıyla, iktidarıyla, muhalefetiyle, çalışanlarıyla herkes enkaz altında bir can daha kurtarabilir miyiz düşüncesiyle hareket ediyor." dedi. Settar Aslan

 

"Canla başla bir canı daha kurtarır mıyız düşüncesiyle hareket ediyorlar "

 

Orman teşkilatının yaklaşık 4 bine yakın üyesinin depremle mücadele etmek için bölgede olduklarını aktaran Settar Aslan, "İşçilerimiz, ateş savaşçılarımız, yeşil vatanın koruyucuları, bunlar aynı zaman eğitimci işçilerdir. Orman Genel Müdürlüğü, ağır iş makineleriyle, güçlü bir teşkilat. İlk günden itibaren ağır iş makinelerini deprem bölgesine gönderdik. İşçilerimiz deprem bölgesine yönlendirildi. Canla başla bir canı daha kurtarır mıyız düşüncesiyle hareket ediyorlar." İfadelerini kullandı.

 

"Dünyada eşi benzeri olmayan bir depremden bahsediliyor"

 

Settar Aslan, "Dünyada eşi benzeri olmayan bir depremden bahsediliyor. 7.7 büyüklüğünde bir deprem. Akabinde 9 saat sonra 7.6 büyüklüğünde bir deprem. birinci depremin yıkmadığı, hasar verdiği, çatlak oluşan binalar ikinci depremle yerle bir oldu. Alan çok geniş, yıkılan bina haddinden fazla." dedi.

Aslan şunları söyledi:

"Nasıl bir para kazanma hırsı. Bunlara son vermeliyiz"

"Malatya'da herkesin gıptayla baktığı bir siteden bahsediliyor. Ve insanlar burada güvenlidir diye büyük paralar vererek, daire alıyorlar. Betonlama bitmiş, birketleri, duvarları örülmüş bir bina. Ve bu depremde yerle bir oluyor. Nasıl bir proje, nasıl bir algı. Nasıl bir vicdan, nasıl bir merhamet, nasıl bir para kazanma hırsı. Bunlara son vermeliyiz.

Adalet Bakanı bir açıklama yaptı. Aynen katılıyorum. Gün bugün yaralıları sarma günü. Bu hatalı olan müteahhitlerin, sorumluların denetim elemanlarının hesaplarını savcılarımız görevde bunların hesaplarını soracağız diye bir açıklaması oldu. Biz de bunun takipçisi olacağız. Çünkü, Canlarımız, çocuklarımız yatıyor."

Birlik ve beraberlik mesajı veren Aslan, "Gün dayanışma ve birlik olma günü. Beraberlik olma günü." dedi.

 

Nakdi yardım ve birer maaş

 

Sendika olarak AFAD üzerinden nakdi yardımda bulunacaklarını belirten Aslan, HAK-İŞ üyesi sendikaların maddi yardım topladığını belirterek, “Ayrıca Öz Orman İş Sendikası olarak bizler de yöneticiler olarak birer maaş bağışlamayı kararlaştırdık. Herkes birer maaşını bağışlıyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.