Selçuk Yöntem'i Ankara'da memnun eden ziyaret

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 19.03.2024 - 15:59, Güncelleme: 19.03.2024 - 15:59
 

Selçuk Yöntem'i Ankara'da memnun eden ziyaret

Usta oyuncu Selçuk Yöntem, Musiki Muallim Mektebi'ni ziyaret etti. Restorasyondan ve sanat kursunun devam etmesinden memnun kalan Selçuk Yöntem, Müzik Müzesi'ni de ziyaret etti...
Tarihi konservatuarın öğrencilerinden Selçuk Yöntem, binanın aslına uygun şekilde korunmasından ve sanat kurslarının devam etmesinden büyük memnuniyet duydu. Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci'nin eşlik ettiği ziyarette, son 5 yılda gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yöntem, konservatuar binasının orijinal yapısına sadık kalınarak restore edilmesini ve sanat kurslarının devam etmesini önemsediğini belirtti. Selçuk Yöntem ayrıca Musiki Muallim Mektebi'nde açılan Müzik Müzesi'ni de ziyaret etti. Müzik Müzesi'nde tarihi enstrümanlar ve dünya müzik kültürüne dair örneklerin sergilendiğini gören Yöntem, bu zengin mirası korumanın ve tanıtmanın önemini vurguladı. Musiki Muallim Mektebi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 1924 yılında kurulmuş olup orta dereceli okullara müzik öğretmeni yetiştirmeyi amaçlamıştır. Tarihi konservatuar, birçok sanatçıyı yetiştirmenin yanı sıra 1985 yılında Mamak Belediyesi'ne devredilmiştir. Son beş yılda yeniden aslına döndürülen bina, sanat kurslarına ev sahipliği yapmakta ve binlerce öğrenciyi yetiştirmektedir. Resim, keman, gitar, piyano, ney ve halk oyunları, drama ve tiyatro gibi çeşitli kurslar büyük ilgi görmektedir.
Usta oyuncu Selçuk Yöntem, Musiki Muallim Mektebi'ni ziyaret etti. Restorasyondan ve sanat kursunun devam etmesinden memnun kalan Selçuk Yöntem, Müzik Müzesi'ni de ziyaret etti...

Tarihi konservatuarın öğrencilerinden Selçuk Yöntem, binanın aslına uygun şekilde korunmasından ve sanat kurslarının devam etmesinden büyük memnuniyet duydu. Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci'nin eşlik ettiği ziyarette, son 5 yılda gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yöntem, konservatuar binasının orijinal yapısına sadık kalınarak restore edilmesini ve sanat kurslarının devam etmesini önemsediğini belirtti.

Selçuk Yöntem ayrıca Musiki Muallim Mektebi'nde açılan Müzik Müzesi'ni de ziyaret etti. Müzik Müzesi'nde tarihi enstrümanlar ve dünya müzik kültürüne dair örneklerin sergilendiğini gören Yöntem, bu zengin mirası korumanın ve tanıtmanın önemini vurguladı.

Musiki Muallim Mektebi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 1924 yılında kurulmuş olup orta dereceli okullara müzik öğretmeni yetiştirmeyi amaçlamıştır. Tarihi konservatuar, birçok sanatçıyı yetiştirmenin yanı sıra 1985 yılında Mamak Belediyesi'ne devredilmiştir. Son beş yılda yeniden aslına döndürülen bina, sanat kurslarına ev sahipliği yapmakta ve binlerce öğrenciyi yetiştirmektedir. Resim, keman, gitar, piyano, ney ve halk oyunları, drama ve tiyatro gibi çeşitli kurslar büyük ilgi görmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.