Sanatını Hanımefendiliği ile Harmanlayan Ressam Kezban Anayurt

Kültür-Sanat (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 17.01.2024 - 19:40, Güncelleme: 17.01.2024 - 22:01
 

Sanatını Hanımefendiliği ile Harmanlayan Ressam Kezban Anayurt

Sema KUMRULU / Ressam Kezban Anayurt'un 16 Ocak 2024 tarihinde, ''Yaşamın İzinde Renkler'' temalı kişisel resim sergisi Mustafa Necati Kültür Evi'nde açıldı.
    Sanatçı ve sanatseverlerin birlikte yaptığı serginin açılışı, Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.     Kezban Anayurt kimdir?    1962  Ankara doğumluyum. Açık Öğretim mezunuyum.  Çocukluk yıllarımda dolap kapaklarını boyayarak başlayan resim merakım hep devam etti. 2004 yılından sonra resim çalışmalarımı, çeşitli dernek ve kurslarla geliştirdim. Üyesi olduğum, Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği'nin "SAKÜDER" çok büyük katkıları oldu. Yağlı boya, sulu boya, kat'ı çalışmalarının yanı sıra  ebru sanatıyla da yakından ilgileniyorum. Daha doğrusu, çalışmalarımı öğrendiğim tekniklerle harmanlayarak resimlerime uyguluyorum.        Sanat adına neler yapıyorsunuz?      Bu benim 2. kişisel sergim. Kat'ı, ebru, sulu boya, yağlı boya olmak üzere 60 çalışmam ile sergimi açtım. İlk kişisel sergimi 2015 yılında,Hamamönü Sergi Salonu'nda açmıştım.Karma sergilerde ve sosyal sorumluluk projelerinde resimlerimle yer aldım. Türkiye çapında hazırlanan, Sağlık Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projesine de katıldım. Elimden geldiği kadar, sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorum. SAKÜDER ile çok yol aldım.Yurt içi, yurt dışı  her sergisine katıldım. Hayalini kurduğum tüm galerilerde sergilere katılım şansım oldu. Zaten ben, hayallerimin peşinden koşuyorum, koşmaya da devam edeceğim.      Mustafa Necati Kültür Evi'nde açılan ''Yaşamın İzinde Renkler'' resim sergisi, 26 Ocak 2024 tarihine kadar izlenebilir.    ''Çalışmalarımı satmak gibi ticari bir kaygım yok. Satılması değil, sevilmesini istiyorum''  diyen Kezman Anayurt'a bu güzel söyleşi için çok teşekkür ediyorum. Sergi açılışının, Şehitlerimizi anarak başlamasında ki duyarlılığı için kendisini kutluyorum.
Sema KUMRULU / Ressam Kezban Anayurt'un 16 Ocak 2024 tarihinde, ''Yaşamın İzinde Renkler'' temalı kişisel resim sergisi Mustafa Necati Kültür Evi'nde açıldı.

    Sanatçı ve sanatseverlerin birlikte yaptığı serginin açılışı, Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

   Kezban Anayurt kimdir?

   1962  Ankara doğumluyum. Açık Öğretim mezunuyum.  Çocukluk yıllarımda dolap kapaklarını boyayarak başlayan resim merakım hep devam etti. 2004 yılından sonra resim çalışmalarımı, çeşitli dernek ve kurslarla geliştirdim. Üyesi olduğum, Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği'nin "SAKÜDER" çok büyük katkıları oldu. Yağlı boya, sulu boya, kat'ı çalışmalarının yanı sıra  ebru sanatıyla da yakından ilgileniyorum. Daha doğrusu, çalışmalarımı öğrendiğim tekniklerle harmanlayarak resimlerime uyguluyorum. 

      Sanat adına neler yapıyorsunuz?

     Bu benim 2. kişisel sergim. Kat'ı, ebru, sulu boya, yağlı boya olmak üzere 60 çalışmam ile sergimi açtım. İlk kişisel sergimi 2015 yılında,Hamamönü Sergi Salonu'nda açmıştım.Karma sergilerde ve sosyal sorumluluk projelerinde resimlerimle yer aldım. Türkiye çapında hazırlanan, Sağlık Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projesine de katıldım. Elimden geldiği kadar, sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyorum. SAKÜDER ile çok yol aldım.Yurt içi, yurt dışı  her sergisine katıldım. Hayalini kurduğum tüm galerilerde sergilere katılım şansım oldu. Zaten ben, hayallerimin peşinden koşuyorum, koşmaya da devam edeceğim. 

    Mustafa Necati Kültür Evi'nde açılan ''Yaşamın İzinde Renkler'' resim sergisi, 26 Ocak 2024 tarihine kadar izlenebilir.

   ''Çalışmalarımı satmak gibi ticari bir kaygım yok. Satılması değil, sevilmesini istiyorum''  diyen Kezman Anayurt'a bu güzel söyleşi için çok teşekkür ediyorum. Sergi açılışının, Şehitlerimizi anarak başlamasında ki duyarlılığı için kendisini kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.