Sanatçı Şinasi Bozatlı'dan depremzedelere Sanatsal Katkı

Kültür-Sanat 12.04.2023 - 20:53, Güncelleme: 12.04.2023 - 20:53
 

Sanatçı Şinasi Bozatlı'dan depremzedelere Sanatsal Katkı

Sema KUMRULU / Eserleriyle yurt içi ve yurt dışında farkındalık yaratan sanatçı Şinasi Bozatlı'nın Kuğulu Sanat Galerisinde ''Yaşamla Umut Arasında Mavilere Yolculuk'' temalı resim sergisi açıldı.
   Uluslararası Ressam-Heykeltıraş Şinasi Bozatlı, Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi'nde yaptığı lisans öğrenimini Viyana'da Hochschule für Angewandte Kunst'da lisansüstü derecesiyle tamamladı.     Sanatçı 1986 yılından sonra sanat yaşamını sürdürdüğü Viyana başta olmak üzere; New York, Washington, Miami, Stroudsburg, Prag Bükreş, Graz, Sofya, Ankara, İzmir, İstanbul gibi dünyanın birçok ülke ve şehirlerinde sergiler açtı. Dünyanın birçok ülkesinde de özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri bulunuyor.      Bozatlı'nın  ''Yaşamla Umut Arasında'' konseptli sergisinde,  sanat hayatı boyunca titizlikle oluşturduğu soyut ekspresyonlara dayalı resimleri ve son dönem renkli çalışmalarıyla umutlarını temsil eden kompozisyonları yer alıyor.     Bir gezgin olarak dünyayı dolaşan Şinasi Bozatlı, gezdiği ve yaşadığı coğrafyaların soyut ekspresyonların ressamı olarak tanınıyor.     Serginin diğer bir özelliği ise sanatçı, ilk eserini depremzedelere bağışlayarak sanatsal farkındalığın gelişimine katkı sunması.       Bozatlı'nın eserleri 28 Nisan 2023 tarihine kadar Kuğulu Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.      Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU / Eserleriyle yurt içi ve yurt dışında farkındalık yaratan sanatçı Şinasi Bozatlı'nın Kuğulu Sanat Galerisinde ''Yaşamla Umut Arasında Mavilere Yolculuk'' temalı resim sergisi açıldı.

   Uluslararası Ressam-Heykeltıraş Şinasi Bozatlı, Ankara'da doğdu. Gazi Üniversitesi'nde yaptığı lisans öğrenimini Viyana'da Hochschule für Angewandte Kunst'da lisansüstü derecesiyle tamamladı.

    Sanatçı 1986 yılından sonra sanat yaşamını sürdürdüğü Viyana başta olmak üzere; New York, Washington, Miami, Stroudsburg, Prag Bükreş, Graz, Sofya, Ankara, İzmir, İstanbul gibi dünyanın birçok ülke ve şehirlerinde sergiler açtı. Dünyanın birçok ülkesinde de özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri bulunuyor.

     Bozatlı'nın  ''Yaşamla Umut Arasında'' konseptli sergisinde,  sanat hayatı boyunca titizlikle oluşturduğu soyut ekspresyonlara dayalı resimleri ve son dönem renkli çalışmalarıyla umutlarını temsil eden kompozisyonları yer alıyor.

    Bir gezgin olarak dünyayı dolaşan Şinasi Bozatlı, gezdiği ve yaşadığı coğrafyaların soyut ekspresyonların ressamı olarak tanınıyor.

    Serginin diğer bir özelliği ise sanatçı, ilk eserini depremzedelere bağışlayarak sanatsal farkındalığın gelişimine katkı sunması. 

     Bozatlı'nın eserleri 28 Nisan 2023 tarihine kadar Kuğulu Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

     Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.