Sağlıklı beslenmek için neler yapmalı? Beslenme tüyoları

Sağlık (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 15.02.2024 - 19:36, Güncelleme: 15.02.2024 - 19:36
 

Sağlıklı beslenmek için neler yapmalı? Beslenme tüyoları

Yenimahalle Belediyesi ve Özel Bilgi Hastanesi iş birliğinde, ilçenin genç sakinlerine yönelik "Çocuklarda Sağlıklı Beslenme" konulu bir seminer düzenlendi.
Seminer, Barıştepe Yenimahalle Evi'nde gerçekleşti. Çocuklara sağlıklı beslenme konusundaki önemli ipuçları verildi ve vücut kitle endeksi ölçümleri yapılarak ihtiyaç duyan çocuklar için uygun diyet listeleri hazırlandı. Diyetisyen Hekim Sümeyye Şereflioğlu, gelişme çağındaki çocukların ihtiyacı olan vitaminler ve bu vitaminleri içeren besinler hakkında bilgi verdi. Özellikle A ve C vitaminlerinin önemine vurgu yaparken, et, süt, yumurta ve bakliyat gibi ana besin gruplarının kemik gelişimi için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, çocukluk çağı obezitesi konusunda aileleri bilgilendirerek önlemler hakkında tavsiyelerde bulundu. Klinik Psikolog Şeyma Yeşilyurt da velilerle interaktif bir şekilde çocukluk döneminde yaşanan sorunları değerlendirdi. Yeşilyurt, çocukluk çağında yaşanan olumsuz deneyimlerin ileriki yaşamı etkileyebileceğini ve çocukların sağlıklı bir şekilde sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini sürdürebilmeleri için desteklenmelerinin önemini vurguladı.
Yenimahalle Belediyesi ve Özel Bilgi Hastanesi iş birliğinde, ilçenin genç sakinlerine yönelik "Çocuklarda Sağlıklı Beslenme" konulu bir seminer düzenlendi.

Seminer, Barıştepe Yenimahalle Evi'nde gerçekleşti. Çocuklara sağlıklı beslenme konusundaki önemli ipuçları verildi ve vücut kitle endeksi ölçümleri yapılarak ihtiyaç duyan çocuklar için uygun diyet listeleri hazırlandı.

Diyetisyen Hekim Sümeyye Şereflioğlu, gelişme çağındaki çocukların ihtiyacı olan vitaminler ve bu vitaminleri içeren besinler hakkında bilgi verdi. Özellikle A ve C vitaminlerinin önemine vurgu yaparken, et, süt, yumurta ve bakliyat gibi ana besin gruplarının kemik gelişimi için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, çocukluk çağı obezitesi konusunda aileleri bilgilendirerek önlemler hakkında tavsiyelerde bulundu.

Klinik Psikolog Şeyma Yeşilyurt da velilerle interaktif bir şekilde çocukluk döneminde yaşanan sorunları değerlendirdi. Yeşilyurt, çocukluk çağında yaşanan olumsuz deneyimlerin ileriki yaşamı etkileyebileceğini ve çocukların sağlıklı bir şekilde sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini sürdürebilmeleri için desteklenmelerinin önemini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.