Ressam-Yazar- Şair ve Milli Boksör Hasan Rüzgar’ın ‘Taşların Gizemi’ Resim Sergisi Gerçekleşti

Kültür-Sanat 05.02.2024 - 23:21, Güncelleme: 05.02.2024 - 23:22
 

Ressam-Yazar- Şair ve Milli Boksör Hasan Rüzgar’ın ‘Taşların Gizemi’ Resim Sergisi Gerçekleşti

Sema KUMRULU / Ressam, Şair, Yazar ve Milli Boksör Hasan Rüzgar, doğadan topladığı renkli taşlardan ürettiği tozlar ile hiç boya kullanmadan yaptığı tablolarını 28 Ocak-3 Şubat 2024 tarihleri arasında, Ankara TESK Sanat Galerisi'nde sergiledi.
  ''Taşların Gizemi'' temalı resim sergisi açılışına: Hasan Rüzgar'ın eşi Yüksel Rüzgar, oğlu Onur Rüzgar, Kızı Oya Rüzgar Esirger, damadı Numan Esirger, Şiddetsiz Toplum Derneği üyeleri, sanatçı ve sporcu arkadaşları katıldı.    Hasan Rüzgar kimdir:     1942 yılında Erzincan'ın İliç İlçesinde dünyaya geldi. Kalaba İlkokulu, Ankara Ticaret Lisesi ve Ankara Ticari İlimler Akademisini bitirdi. Ortaokul öğrencisi iken Boks sporuna başlayan Rüzgar, kısa sürede Ay Yıldızlı formayı giyme onurunu yaşadı. Yurt içi ve yurt dışında Ülkesini temsil etti. Ankara Boks İl Temsilciliği, Boks Milli Takım antrenörlüğü, Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreterliği, Federasyon Başkanlığı, Balkanlar Boks Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği Avrupa Boks Birliği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Rüzgar: Balkan ve Avrupa Örgütlerinde ise Türkiye'yi ilk kez temsil etti.     Yazar ve şair olan Hasan Rüzgar'ın 22 yayımlanmış kitabı bulunuyor. 2000 yılında kara kalem ve yağlı boya çalışmalarına başladı.22. kişisel sergisini açan sanatçı,  ikisi Romanya ve Karadağ'da olmak üzere 43 karma sergiye katıldı.    Şiddetsiz Toplum Derneği üyesi olan Rüzgar, halen Ankara Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi'nde kumlama tekniği ile resim çalışmalarına devam ediyor.     Bir çok başarıyı bir arada toplamış olan Hasan Rüzgar'ı kutluyorum. Nice sergiler diliyorum.
Sema KUMRULU / Ressam, Şair, Yazar ve Milli Boksör Hasan Rüzgar, doğadan topladığı renkli taşlardan ürettiği tozlar ile hiç boya kullanmadan yaptığı tablolarını 28 Ocak-3 Şubat 2024 tarihleri arasında, Ankara TESK Sanat Galerisi'nde sergiledi.

  ''Taşların Gizemi'' temalı resim sergisi açılışına: Hasan Rüzgar'ın eşi Yüksel Rüzgar, oğlu Onur Rüzgar, Kızı Oya Rüzgar Esirger, damadı Numan Esirger, Şiddetsiz Toplum Derneği üyeleri, sanatçı ve sporcu arkadaşları katıldı.

   Hasan Rüzgar kimdir:

    1942 yılında Erzincan'ın İliç İlçesinde dünyaya geldi. Kalaba İlkokulu, Ankara Ticaret Lisesi ve Ankara Ticari İlimler Akademisini bitirdi. Ortaokul öğrencisi iken Boks sporuna başlayan Rüzgar, kısa sürede Ay Yıldızlı formayı giyme onurunu yaşadı. Yurt içi ve yurt dışında Ülkesini temsil etti. Ankara Boks İl Temsilciliği, Boks Milli Takım antrenörlüğü, Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreterliği, Federasyon Başkanlığı, Balkanlar Boks Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği Avrupa Boks Birliği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Rüzgar: Balkan ve Avrupa Örgütlerinde ise Türkiye'yi ilk kez temsil etti.

    Yazar ve şair olan Hasan Rüzgar'ın 22 yayımlanmış kitabı bulunuyor. 2000 yılında kara kalem ve yağlı boya çalışmalarına başladı.22. kişisel sergisini açan sanatçı,  ikisi Romanya ve Karadağ'da olmak üzere 43 karma sergiye katıldı.

   Şiddetsiz Toplum Derneği üyesi olan Rüzgar, halen Ankara Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi'nde kumlama tekniği ile resim çalışmalarına devam ediyor.

    Bir çok başarıyı bir arada toplamış olan Hasan Rüzgar'ı kutluyorum. Nice sergiler diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.