Ressam ve Heykeltıraş Orhan Taylan'ı Kaybettik

Kültür-Sanat 07.11.2023 - 00:36, Güncelleme: 07.11.2023 - 00:36
 

Ressam ve Heykeltıraş Orhan Taylan'ı Kaybettik

Sema KUMRULU / Ressam ve Heykeltıraş Orhan Taylan, 4 Kasım 2023 tarihinde tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
   Orhan Taylan 1941 yılında Samsun'da doğdu. Ressam ve Seramik Sanatçısı Seniye  Fenmen'in oğlu olan Taylan, Robert Kolej ve Roma Güzel Sanatlar Akademisinden mezun oldu.         Türk sanat dünyasının önemli isimlerinde olan sanatçı, 1 Mayıs 1976 yılında çizdiği ve 1 Mayıslar'ın  simgesi haline gelen afişiyle hafızalarda yer aldı. ''1 Mayıs'' afişi, Prag'da düzenlenen Uluslararası Sendikal Afişler yarışmasında birincilik ödülü aldı. Eserleri Londra, Amsterdam ve Moskova'da sergilendi. İstanbul'daki atölyesinde çok sayıda kişisel  sergi açtı ve karma sergilere katıldı.     Sanatçının oğlu Ferhat Taylan sosyal medyadan yaptığı paylaşımında:        ''Sevgili babam 4 Kasım Cumartesi günü, İstanbul'da 1 aydır tedavi gördüğü hastanede aramızdan ayrıldı. Babam 82 yaşına kadar, her gün yaptığı resimleri sayesinde geçindi ve atölyesini ayakta tuttu. Kendi boyasını, kendi rakısını - bunların en iyisini- üretti. Resim bilgilerini çok sayıda öğrencisiyle paylaştı. Babam resimle nefes alan biriydi, resim yapamadığı bir yaşamın onun için anlamı olamazdı. Bodrum'daki bahçesinde, Asmalı Mescit'teki atölyesinde, istediği gibi keyifli yaşamı oldu. Son dönemde de acı çekmeden, sevdiklerini yanında hissederek aramızdan ayrıldı. Birbirinden güzel resim ve heykelleriyle olduğu kadar, inceliği ve dostluğu ile de hatırlanacağını biliyorum. Son yazını birlikte geçirdiğimiz için mutluyum. Seni çok özleyeceğim'' diye yazdı.      Taylan, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınan öğle namazı ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedildi.     Sanatçımıza Allah'tan rahmet ailesi, sevenleri ve sanat camiasına baş sağlığı dileriz.
Sema KUMRULU / Ressam ve Heykeltıraş Orhan Taylan, 4 Kasım 2023 tarihinde tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

    Orhan Taylan 1941 yılında Samsun'da doğdu. Ressam ve Seramik Sanatçısı Seniye  Fenmen'in oğlu olan Taylan, Robert Kolej ve Roma Güzel Sanatlar Akademisinden mezun oldu.

        Türk sanat dünyasının önemli isimlerinde olan sanatçı, 1 Mayıs 1976 yılında çizdiği ve 1 Mayıslar'ın  simgesi haline gelen afişiyle hafızalarda yer aldı. ''1 Mayıs'' afişi, Prag'da düzenlenen Uluslararası Sendikal Afişler yarışmasında birincilik ödülü aldı. Eserleri Londra, Amsterdam ve Moskova'da sergilendi. İstanbul'daki atölyesinde çok sayıda kişisel  sergi açtı ve karma sergilere katıldı.

    Sanatçının oğlu Ferhat Taylan sosyal medyadan yaptığı paylaşımında: 

      ''Sevgili babam 4 Kasım Cumartesi günü, İstanbul'da 1 aydır tedavi gördüğü hastanede aramızdan ayrıldı. Babam 82 yaşına kadar, her gün yaptığı resimleri sayesinde geçindi ve atölyesini ayakta tuttu. Kendi boyasını, kendi rakısını - bunların en iyisini- üretti. Resim bilgilerini çok sayıda öğrencisiyle paylaştı. Babam resimle nefes alan biriydi, resim yapamadığı bir yaşamın onun için anlamı olamazdı. Bodrum'daki bahçesinde, Asmalı Mescit'teki atölyesinde, istediği gibi keyifli yaşamı oldu. Son dönemde de acı çekmeden, sevdiklerini yanında hissederek aramızdan ayrıldı. Birbirinden güzel resim ve heykelleriyle olduğu kadar, inceliği ve dostluğu ile de hatırlanacağını biliyorum. Son yazını birlikte geçirdiğimiz için mutluyum. Seni çok özleyeceğim'' diye yazdı. 

    Taylan, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınan öğle namazı ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedildi.

    Sanatçımıza Allah'tan rahmet ailesi, sevenleri ve sanat camiasına baş sağlığı dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.