'Ressam Turan Erol'a Saygı' Sergisi

Kültür-Sanat 13.10.2022 - 22:47, Güncelleme: 13.10.2022 - 22:47
 

'Ressam Turan Erol'a Saygı' Sergisi

Sema KUMRULU / Ünlü Ressam ve Akademisyen Prof. Dr. Turan Erol'un öğrencilerinin, hocalarına saygı amacıyla sundukları ''Hocaların Hocası Turan Erol'a Saygı'' sergisi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı.
Koordinatörlüğünü  Elif Erol ve Nihat Kahraman'ın yaptığı serginin küratörlüğünü ise İbrahim Karaoğlu üstlendi. Prof. Dr. Erol'un öğrencilerinden; Adem Genç, Alaettin Koçak, Atilla Atar, Bünyamin Özgültekin, Ertuğrul Saraç, Feridun Işıman, Güner Pir, Hasan Akın, İhsan Çakıcı, Metin Yurdanur, Münir Yücel, Nihat Kahraman, Numan Arslan, Osman Dinç, Remzi Savaş, Veysel Günay, Yalçın Gökçebağ, Yusuf Toprak ve Zahit Büyükişleyen gibi sanatçıların, hocalarına saygı göndermesiyle sundukları yapıtlardan oluşan sergi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Füreya Koral Sergi Salonu'nda 4 Ekim’de açılan sergi 20 Ekim 2022 tarihine kadar gezilebilir. 13 Ekim 2022 tarihinde ise Turan Erol'un adını taşıyan ''Güzel Sanatlar Hazırlık Atölyesi'' açıldı.  Atölyede, üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi bölümlerine ve güzel sanatlar liselerine hazırlanacak öğrenciler, temel sanat eğitimi, model/imgesel çizim ve heykel dersleri alabilecek. . Sanat Atölyesinde öğrencilere bütün disiplinleri tanıma fırsatı sunulurken tercih ettiği ve yetenekli olduğu alanda kendini geliştirme konusunda rehberlik hizmeti de verilecek. Harika bir vefa sergisi olmuş. Büyük usta Turan Erol ve hocalarını unutmayan ressamlarımızı kutluyorum. Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Ünlü Ressam ve Akademisyen Prof. Dr. Turan Erol'un öğrencilerinin, hocalarına saygı amacıyla sundukları ''Hocaların Hocası Turan Erol'a Saygı'' sergisi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı.

Koordinatörlüğünü  Elif Erol ve Nihat Kahraman'ın yaptığı serginin küratörlüğünü ise İbrahim Karaoğlu üstlendi.

Prof. Dr. Erol'un öğrencilerinden; Adem Genç, Alaettin Koçak, Atilla Atar, Bünyamin Özgültekin, Ertuğrul Saraç, Feridun Işıman, Güner Pir, Hasan Akın, İhsan Çakıcı, Metin Yurdanur, Münir Yücel, Nihat Kahraman, Numan Arslan, Osman Dinç, Remzi Savaş, Veysel Günay, Yalçın Gökçebağ, Yusuf Toprak ve Zahit Büyükişleyen gibi sanatçıların, hocalarına saygı göndermesiyle sundukları yapıtlardan oluşan sergi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Füreya Koral Sergi Salonu'nda 4 Ekim’de açılan sergi 20 Ekim 2022 tarihine kadar gezilebilir.

13 Ekim 2022 tarihinde ise Turan Erol'un adını taşıyan ''Güzel Sanatlar Hazırlık Atölyesi'' açıldı.  Atölyede, üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi bölümlerine ve güzel sanatlar liselerine hazırlanacak öğrenciler, temel sanat eğitimi, model/imgesel çizim ve heykel dersleri alabilecek. .

Sanat Atölyesinde öğrencilere bütün disiplinleri tanıma fırsatı sunulurken tercih ettiği ve yetenekli olduğu alanda kendini geliştirme konusunda rehberlik hizmeti de verilecek.

Harika bir vefa sergisi olmuş. Büyük usta Turan Erol ve hocalarını unutmayan ressamlarımızı kutluyorum.

Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.