Ressam Şaziye Ölçer ve Burcu Eryılmaz Sergisi TESK Sergi Salonu'nda

Kültür-Sanat 20.10.2023 - 20:10, Güncelleme: 20.10.2023 - 20:10
 

Ressam Şaziye Ölçer ve Burcu Eryılmaz Sergisi TESK Sergi Salonu'nda

Sema KUMRULU / Ressam Şaziye Ölçer ve Katı' Sanatçısı Burcu Eryılmaz'ın ''Vakit Ankara'' ve ''Çiçek Zamanı'' temalı kişisel sergileri, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Sergi Salonu'nda 17-24 Ekim 2023 tarihleri arasında sanatseverleri bekliyor.
   Küratörlüğünü Ece  Arman'ın yaptığı sergide, Şaziye Ölçer sulu boya ve Burcu Eryılmaz Katı' eserleriyle yer aldı.   Sergiyle ilgili olarak;   Şaziye Ölçer: ''Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sanat Tasarım Bölümü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel El Sanatları  Bölümü'nde yüksek lisansımı tamamladım. Kültür Bakanlığı'ndan tekzip dersleri aldım. Halen minyatür dersleri alıyorum. Bilkent Üniversitesinden Ahmet Özsalar hocamla başlattığımız bir proje olan Ankara'daki saat kuleleri, çalışmalarımla sergimi açtım. Saat Kuleleri, gözümüzün önünde olduğu halde farketmediğimiz, bu estetik unsurları vurgulamak istedim. Osmanlı zamanında kuleler buluşma ve toplanma yerleri olarak çok amaçlı kullanılırken, günümüzde maalesef gözümüzden kaçıyor. Farkındalık amaçlı açtığım bu sergide;  sulu boya, kolaj, geometrik analiz ve geometrik formlar kullandığım 14 çalışmam yer alıyor. Halen Ulucanlar Sanat Sokağı'nda bulunan atölyemde çalışmalarımı sürdürüyorum''   Burcu Eryılmaz ise: ''15 yıldır 'Katı' sanatıyla uğraşıyorum. Hacı Bayram Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde doktoramı tamamladım. Halen akademik çalışmalarıma devam ediyorum. Bu sergimi de doktora tezimde yapmış olduğum, teması 'Çiçek' olan 11 çalışmamla açtım. Katı' sanatı, kökeni Uygurlara dayanan, Osmanlı zamanında zirve yapmış çok değerli bir sanat. Bizler de bu sanatı yaşatmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak 15 yıldır bu alanda  eğitim veriyorum. Kızılay'da bulunan atölyemde çalışmalarımı sürdürüyorum'' diye konuştular.    Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarken  böyle başarılı kadınları tanımak büyük bir zevk. Sanatçılarımız Şaziye Ölçer, Burcu Eryılmaz ve haberi yapmama vesile olan Ece Arman'a çok teşekkür ediyorum.
Sema KUMRULU / Ressam Şaziye Ölçer ve Katı' Sanatçısı Burcu Eryılmaz'ın ''Vakit Ankara'' ve ''Çiçek Zamanı'' temalı kişisel sergileri, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Sergi Salonu'nda 17-24 Ekim 2023 tarihleri arasında sanatseverleri bekliyor.

   Küratörlüğünü Ece  Arman'ın yaptığı sergide, Şaziye Ölçer sulu boya ve Burcu Eryılmaz Katı' eserleriyle yer aldı.

  Sergiyle ilgili olarak;

  Şaziye Ölçer: ''Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sanat Tasarım Bölümü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Geleneksel El Sanatları  Bölümü'nde yüksek lisansımı tamamladım. Kültür Bakanlığı'ndan tekzip dersleri aldım. Halen minyatür dersleri alıyorum. Bilkent Üniversitesinden Ahmet Özsalar hocamla başlattığımız bir proje olan Ankara'daki saat kuleleri, çalışmalarımla sergimi açtım. Saat Kuleleri, gözümüzün önünde olduğu halde farketmediğimiz, bu estetik unsurları vurgulamak istedim. Osmanlı zamanında kuleler buluşma ve toplanma yerleri olarak çok amaçlı kullanılırken, günümüzde maalesef gözümüzden kaçıyor. Farkındalık amaçlı açtığım bu sergide;  sulu boya, kolaj, geometrik analiz ve geometrik formlar kullandığım 14 çalışmam yer alıyor. Halen Ulucanlar Sanat Sokağı'nda bulunan atölyemde çalışmalarımı sürdürüyorum''

  Burcu Eryılmaz ise: ''15 yıldır 'Katı' sanatıyla uğraşıyorum. Hacı Bayram Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde doktoramı tamamladım. Halen akademik çalışmalarıma devam ediyorum. Bu sergimi de doktora tezimde yapmış olduğum, teması 'Çiçek' olan 11 çalışmamla açtım. Katı' sanatı, kökeni Uygurlara dayanan, Osmanlı zamanında zirve yapmış çok değerli bir sanat. Bizler de bu sanatı yaşatmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak 15 yıldır bu alanda  eğitim veriyorum. Kızılay'da bulunan atölyemde çalışmalarımı sürdürüyorum'' diye konuştular.

   Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlarken  böyle başarılı kadınları tanımak büyük bir zevk. Sanatçılarımız Şaziye Ölçer, Burcu Eryılmaz ve haberi yapmama vesile olan Ece Arman'a çok teşekkür ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.