Ressam Mustafa Bora Anısına Sergi

Kültür-Sanat 17.09.2022 - 03:55, Güncelleme: 17.09.2022 - 03:55
 

Ressam Mustafa Bora Anısına Sergi

Sema KUMRULU / Bodrum'da uzun yıllar portre ve karikatür çizen merhum Mustafa Bora'nın anısına Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde sulu boya çalışmalarından oluşan anma sergisi düzenlendi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olduktan sonra dört yıl çeşitli liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra istifa ederek ayrılan Bora, Gırgır, Çarşaf, Akbaba, Yeni Asır da karikatür çizdi. Yaz aylarında Bodrum'un turistik yerlerinde portre ve karikatür çizen sanatçı, 2018 yılında yaşamını yitirdi. Mustafa Bora'nın karikatür alanında çizdiği ünlüler arasında; Cemil İpekçi, Sakıp Sabancı, Turgut Özal, Cem Yılmaz, Tuğba Özay, Demet Akalın, Berna Laçin, Kerimcan Durmaz gibi isimler yer alıyor. Mustafa Bora anısına 14 Eylül'de açılan Anma Sergisi 20 Eylül 2022 tarihine kadar açık olacak.  Sanatçıya Allah'tan rahmet diliyorum.
Sema KUMRULU / Bodrum'da uzun yıllar portre ve karikatür çizen merhum Mustafa Bora'nın anısına Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde sulu boya çalışmalarından oluşan anma sergisi düzenlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olduktan sonra dört yıl çeşitli liselerde resim öğretmenliği yaptıktan sonra istifa ederek ayrılan Bora, Gırgır, Çarşaf, Akbaba, Yeni Asır da karikatür çizdi.

Yaz aylarında Bodrum'un turistik yerlerinde portre ve karikatür çizen sanatçı, 2018 yılında yaşamını yitirdi.

Mustafa Bora'nın karikatür alanında çizdiği ünlüler arasında; Cemil İpekçi, Sakıp Sabancı, Turgut Özal, Cem Yılmaz, Tuğba Özay, Demet Akalın, Berna Laçin, Kerimcan Durmaz gibi isimler yer alıyor.

Mustafa Bora anısına 14 Eylül'de açılan Anma Sergisi 20 Eylül 2022 tarihine kadar açık olacak.

 Sanatçıya Allah'tan rahmet diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.