Ressam Mine Arasan Sonsuzluğa Uğurlandı

Kültür-Sanat 17.03.2023 - 18:59, Güncelleme: 17.03.2023 - 18:59
 

Ressam Mine Arasan Sonsuzluğa Uğurlandı

Sema KUMRULU / Renkli kişiliği ile tanınan Ressam Mine Arasan, tedavi gördüğü Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
Sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini bitirdikten sonra 6 yıl reklam sektöründe çalıştı. Basın Müzesi-2001 Sanat Galerisi, Gül Mine Sanat Merkezi ve  Bakırköy Belediyesinin sanat danışmanlıklarını yaptı. Bunun yanı sıra, resim- gravür- seramik atölyelerinde yetişkinler ve çocuklarla çalışmalar yaptı. Yurt içi ve yurt dışında 67 kişisel, yüzlerce karma sergiler gerçekleştiren Arasan'ın, yerel gazetelerdeki köşesinde sanat yazıları yer aldı.  Türkiye genelinde hastanelerin çocuk polikliniklerinde çocuklarla resimler yaptı. Eserlerinde özellikle mor, şeker pembesi ve turkuaz renklerini kullanan, duygularını renkler, balık, kedi, güneş ve deniz desenleri ile dışarıya yansıtan bir sanatçıydı. Sanat fuarlarına, festivallere, çalıştaylara katıldı. Kitap kapaklarında eserleri, şiir kitaplarında desenleri kullanıldı.  Uluslararası Plastik Sanatlar - Basat - Blad - Güzel Sanat Birliği - Exlibris  Derneği üyesi olan ve Aşağı Saksonya Eyaleti Parlamentosu koleksiyonuna eseri alınan ilk Türk ressam olan Arasan çalışmalarını, Gümüşlük Mine Arasan Sanat Evi'nde  sürdürüyordu. Sanatçı, 17 Mart 2023 tarihinde Gümüşlük Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşağı Karakaya Mezarlığı'nda defnedildi. Sanat camiasında 'Zamanı Durduran Ressam' olarak tanınan Mine Arasan'ın ailesinin, sevenlerinin ve sanat camiasının başı sağ olsun.
Sema KUMRULU / Renkli kişiliği ile tanınan Ressam Mine Arasan, tedavi gördüğü Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini bitirdikten sonra 6 yıl reklam sektöründe çalıştı. Basın Müzesi-2001 Sanat Galerisi, Gül Mine Sanat Merkezi ve  Bakırköy Belediyesinin sanat danışmanlıklarını yaptı. Bunun yanı sıra, resim- gravür- seramik atölyelerinde yetişkinler ve çocuklarla çalışmalar yaptı.

Yurt içi ve yurt dışında 67 kişisel, yüzlerce karma sergiler gerçekleştiren Arasan'ın, yerel gazetelerdeki köşesinde sanat yazıları yer aldı.  Türkiye genelinde hastanelerin çocuk polikliniklerinde çocuklarla resimler yaptı.

Eserlerinde özellikle mor, şeker pembesi ve turkuaz renklerini kullanan, duygularını renkler, balık, kedi, güneş ve deniz desenleri ile dışarıya yansıtan bir sanatçıydı. Sanat fuarlarına, festivallere, çalıştaylara katıldı. Kitap kapaklarında eserleri, şiir kitaplarında desenleri kullanıldı.  Uluslararası Plastik Sanatlar - Basat - Blad - Güzel Sanat Birliği - Exlibris  Derneği üyesi olan ve Aşağı Saksonya Eyaleti Parlamentosu koleksiyonuna eseri alınan ilk Türk ressam olan Arasan çalışmalarını, Gümüşlük Mine Arasan Sanat Evi'nde  sürdürüyordu.

Sanatçı, 17 Mart 2023 tarihinde Gümüşlük Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşağı Karakaya Mezarlığı'nda defnedildi.

Sanat camiasında 'Zamanı Durduran Ressam' olarak tanınan Mine Arasan'ın ailesinin, sevenlerinin ve sanat camiasının başı sağ olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.