Ressam-İktisatçı Ömer Lütfi Çetin Aramızdan Ayrıldı

Kültür-Sanat 23.06.2023 - 08:41, Güncelleme: 23.06.2023 - 08:41
 

Ressam-İktisatçı Ömer Lütfi Çetin Aramızdan Ayrıldı

Sema KUMRULU Ressam-İktisatçı Ömer Lütfi Çetin, 21 Haziran 2023 tarihinde aramızdan ayrıldı.
    Sosyal medya üzerinden Ressam Kürşad Yılmaz  ''Bir varmış bir yokmuş... Öyle güzel, öyle beyefendi, öyle sevecendi ki onu sevmemek mümkün değildi. Yattığın yer nur olsun Ömer Lütfi Çetin ağabeyciğim. Ankara'da sanat sensiz çok yalnız olacak'' diye paylaşımda bulunarak sanatçımızın vefatını duyurdu.     Ömer Lütfi Çetin kimdir;      Ressam ve İktisatçı olan Ömer Lütfi Çetin; Diyarbakır doğumlu, ilkokulu Lice'de, ortaokul ve lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamlayarak İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Hayatının dönüm noktası ise, lisede resim öğretmeni olan Ressam Turan Erol'un resme teşvikiyle oldu.  Turan Erol ile resim çalışmalarına bir müddet ara verse de Ankara'da Lütfü Günay atölyesinde yeniden başladı.1970 yılından bu yana resim çalışmalarına aralıksız devam eden sanatçımız, 11 kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı. Sanatçının yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda eserleri yer alıyor.      Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği  (BRHD) üyesi olduktan 1 yıl sonra derneğin yönetim kuruluna seçilen sanatçının, muhtelif yarışmalarda mansiyon ve başarı ödülleri bulunuyor.     Kıymetli sanatçı Ömer Lütfi Çetin'in ruhu şad olsun.  Ailesinin, sevenlerinin ve sanat camiasının başı sağ olsun.
Sema KUMRULU Ressam-İktisatçı Ömer Lütfi Çetin, 21 Haziran 2023 tarihinde aramızdan ayrıldı.

    Sosyal medya üzerinden Ressam Kürşad Yılmaz  ''Bir varmış bir yokmuş... Öyle güzel, öyle beyefendi, öyle sevecendi ki onu sevmemek mümkün değildi. Yattığın yer nur olsun Ömer Lütfi Çetin ağabeyciğim. Ankara'da sanat sensiz çok yalnız olacak'' diye paylaşımda bulunarak sanatçımızın vefatını duyurdu.

    Ömer Lütfi Çetin kimdir;

     Ressam ve İktisatçı olan Ömer Lütfi Çetin; Diyarbakır doğumlu, ilkokulu Lice'de, ortaokul ve lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamlayarak İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Hayatının dönüm noktası ise, lisede resim öğretmeni olan Ressam Turan Erol'un resme teşvikiyle oldu.  Turan Erol ile resim çalışmalarına bir müddet ara verse de Ankara'da Lütfü Günay atölyesinde yeniden başladı.1970 yılından bu yana resim çalışmalarına aralıksız devam eden sanatçımız, 11 kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı. Sanatçının yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda eserleri yer alıyor.

     Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği  (BRHD) üyesi olduktan 1 yıl sonra derneğin yönetim kuruluna seçilen sanatçının, muhtelif yarışmalarda mansiyon ve başarı ödülleri bulunuyor.

    Kıymetli sanatçı Ömer Lütfi Çetin'in ruhu şad olsun.  Ailesinin, sevenlerinin ve sanat camiasının başı sağ olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.