Ressam Gülsemen Yıldırım'ın Minik Öğrencileri Alanya'da Sergi Açtı

Kültür-Sanat 09.06.2023 - 09:31, Güncelleme: 09.06.2023 - 09:31
 

Ressam Gülsemen Yıldırım'ın Minik Öğrencileri Alanya'da Sergi Açtı

Sema KUMRULU / Ressam Gülsemen Yıldırım'ın minik öğrencileri Alanya Kültür Merkezi'nde sergi açtı.
  "Sanatın İzindeyiz" temalı küçük ressamlar karma resim sergisi, Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.  Yıldırım'ın 6-12 yaş öğrencilerinin değişik tekniklerle çalıştığı 70 eser sergide yer aldı.     Sergiye; Ada Hira KALAY, Buğlem AKSOY, Ceyda ÇETİNKAYA, Efsa TAŞ, Ege Poyraz ORAL, Ela KAÇMAR, Gülhannur DOĞAN, Hayri Efe ORAL, Masal ORMAN, Maya AMİNOLROAYAEİ, Miraysu DOĞAN, Miraylin KIRAN, Öykü BASIN, Ranaelis KIRAN, Samira ŞIHÇA, Sare İŞLER, Selena ARAZ ve Zeynep Duru GÖRGEL resimleriyle katıldı.       Ressam Gülsemen Yıldırım sergiyle ilgili olarak, ''Resim sanatı ve tüm sanat dalları kişinin sadece sanat açısından değil  kişilik, hayal dünyası, özgüvenlerini kazanmaları ve yaptıkları işin değerini anlamaları için önem taşıyor. Ders verdiğim öğrencilerimle sergi açmamızın amacı bu. Çok yetenekli çocuklar, ben de onlarla motive oluyorum'' diye konuştu.          Oğluna olan özlemi ile resim yapmaya başlayan Gülsemen Yıldırım, ''Çok küçük yaşlarda portre çizmeye başladım. Bu evleninceye kadar sürdü. Grafik tasarımı okudum. Hayat gailesi derken, bir daha resimle ilgilenemedim. Grafik tasarımı üzerine İstanbul'da ajans kurdum. O sıralar  Çanakkale'de okuyan oğluma özlemim nedeniyle duygularımı resme yansıttım. Resimlerim beğenilince, teknik olarak eğitimler de alarak resim sanatını seçtim. Alanya'da bulunan atölyemde hem çalışmalarımı sürdürüyorum hem de ders veriyorum. Çocuklarımla birlikte sergiler açıyoruz'' diyerek kısaca  sanat hayatını anlattı.     Alanya'da şipşirin atölyesinde çok güzel çalışmalara imza atan Gülsemen Yıldırım'ı ve küçük ressamlarımızı kutluyorum.    Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU / Ressam Gülsemen Yıldırım'ın minik öğrencileri Alanya Kültür Merkezi'nde sergi açtı.

  "Sanatın İzindeyiz" temalı küçük ressamlar karma resim sergisi, Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.  Yıldırım'ın 6-12 yaş öğrencilerinin değişik tekniklerle çalıştığı 70 eser sergide yer aldı.

    Sergiye; Ada Hira KALAY, Buğlem AKSOY, Ceyda ÇETİNKAYA, Efsa TAŞ, Ege Poyraz ORAL, Ela KAÇMAR, Gülhannur DOĞAN, Hayri Efe ORAL, Masal ORMAN, Maya AMİNOLROAYAEİ, Miraysu DOĞAN, Miraylin KIRAN, Öykü BASIN, Ranaelis KIRAN, Samira ŞIHÇA, Sare İŞLER, Selena ARAZ ve Zeynep Duru GÖRGEL resimleriyle katıldı.

      Ressam Gülsemen Yıldırım sergiyle ilgili olarak, ''Resim sanatı ve tüm sanat dalları kişinin sadece sanat açısından değil  kişilik, hayal dünyası, özgüvenlerini kazanmaları ve yaptıkları işin değerini anlamaları için önem taşıyor. Ders verdiğim öğrencilerimle sergi açmamızın amacı bu. Çok yetenekli çocuklar, ben de onlarla motive oluyorum'' diye konuştu.

         Oğluna olan özlemi ile resim yapmaya başlayan Gülsemen Yıldırım, ''Çok küçük yaşlarda portre çizmeye başladım. Bu evleninceye kadar sürdü. Grafik tasarımı okudum. Hayat gailesi derken, bir daha resimle ilgilenemedim. Grafik tasarımı üzerine İstanbul'da ajans kurdum. O sıralar  Çanakkale'de okuyan oğluma özlemim nedeniyle duygularımı resme yansıttım. Resimlerim beğenilince, teknik olarak eğitimler de alarak resim sanatını seçtim. Alanya'da bulunan atölyemde hem çalışmalarımı sürdürüyorum hem de ders veriyorum. Çocuklarımla birlikte sergiler açıyoruz'' diyerek kısaca  sanat hayatını anlattı.

    Alanya'da şipşirin atölyesinde çok güzel çalışmalara imza atan Gülsemen Yıldırım'ı ve küçük ressamlarımızı kutluyorum.

   Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.