Ressam Feridun Işıman'a İtalya'dan Büyük Ödül

Kültür-Sanat 13.07.2023 - 10:16, Güncelleme: 13.07.2023 - 10:16
 

Ressam Feridun Işıman'a İtalya'dan Büyük Ödül

Sema KUMRULU / Kıbrıslı Türk Sanatçı-Ressam Feridun Işıman'ın ''Yüzler - Faces'' isimli yağlı boya tablosu İtalyan ''Effetto Arte Foundation'' tarafından ödüle layık görüldü.
   Işıman'a, ''İtalyan Dehası- Uluslararası Michelangelo'' ödülünü 22 temmuz 2023 tarihinde Roma'da ''Teatro İtalia'da düzenlenecek törenle verilecek.    Işıman aldığı bu ödülle, eserleri Avrupa'nın tanınmış pek çok galerisinde sergileme olanağı bulacak.    Amsterdam,  New York'da ve çeşitli Avrupa ülkelerinde sergiler açan sanatçı, son solo sergisi 2009 yılında Paris'te açmıştı.Yıllardır Floransa'nın tanınmış sanat galerilerinden ''Galleria 360''ta eserleri sergilenmekte.     Kıbrıslı olan sanatçı Feridun Işıman, 1972 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü Turan Erol Atölyesi'nden mezun oldu.  Finlandiya, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Yakın Doğu Üniverditesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi'nde eğitmen ve öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Birçok sergiler açan sanatçının Uluslararası sanat kolonilerinde K.K.T.C'yi temsil eden eserleri yer alıyor.     Resmin yanı sıra müzik çalışmaları da yapan Feridun Işıman'ı, aldığı en prestijli ödül adına kutluyorum.    Sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Kıbrıslı Türk Sanatçı-Ressam Feridun Işıman'ın ''Yüzler - Faces'' isimli yağlı boya tablosu İtalyan ''Effetto Arte Foundation'' tarafından ödüle layık görüldü.

   Işıman'a, ''İtalyan Dehası- Uluslararası Michelangelo'' ödülünü 22 temmuz 2023 tarihinde Roma'da ''Teatro İtalia'da düzenlenecek törenle verilecek.

   Işıman aldığı bu ödülle, eserleri Avrupa'nın tanınmış pek çok galerisinde sergileme olanağı bulacak.

   Amsterdam,  New York'da ve çeşitli Avrupa ülkelerinde sergiler açan sanatçı, son solo sergisi 2009 yılında Paris'te açmıştı.Yıllardır Floransa'nın tanınmış sanat galerilerinden ''Galleria 360''ta eserleri sergilenmekte.

    Kıbrıslı olan sanatçı Feridun Işıman, 1972 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü Turan Erol Atölyesi'nden mezun oldu.  Finlandiya, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Yakın Doğu Üniverditesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi'nde eğitmen ve öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Birçok sergiler açan sanatçının Uluslararası sanat kolonilerinde K.K.T.C'yi temsil eden eserleri yer alıyor.

    Resmin yanı sıra müzik çalışmaları da yapan Feridun Işıman'ı, aldığı en prestijli ödül adına kutluyorum.

   Sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.