Ressam Demet Adalı Depremzedeler İçin Moral Sergisi Açtı

07.03.2023 - 21:55, Güncelleme: 07.03.2023 - 21:55
 

Ressam Demet Adalı Depremzedeler İçin Moral Sergisi Açtı

Sema KUMRULU Ressam-Eğitmen Demet Adalı'nın ''Aziz Milletim ve Depremzedeler İçin Rengarenk Moral Sergisi'' temalı kişisel resim sergisi sanatseverlerle buluştu.
Ankara Esenboğa Havalimanı'nda 6 Mart 2023 tarihinde açılan sergide sanatçının 81 ilde sergilenmiş eserleri ve canlı performans çalışmaları yer alıyor. Demet Adalı ile söyleşimiz sırasında son derece duygulu ve heyecanlıydı. Bakın neler anlattı; Akşam sergi heyecanım iyice artmıştı. Sanki ilk sergimi açıyor  gibi. Heyecanımı bir türlü yenemedim. Yarın tam gün ayakta olacağım, sabah tablolarımı götürüp sergimi düzenleyeceğim. Ama düşün düşün gece 02.30 gibi zorla uyuyabildim. Rüyamda annemi gördüm. Ne zaman darda kalsam, heyecan yapsam anneme malum olur. Nurlarda uyusun canım anneciğim. Sabah 06.15 de uyandım. Heyecan ve mutlulukla, vazgeçilmezim kahvemle güne başladım. Bir yandan da annem aklımda, onun mavi hırkası geldi aklıma. Hemen arayıp buldum. Sergi açılışında 50 yıllık ama hala taş gibi olan, annemin mavi triko hırkasını giydim, uğur getirsin diye. Soranlara 'Annemden kaldı. Yarım asırlık' deyince çok şaşırdılar. Çok da uğurlu geldi. Esenboğa Havalimanı'nda ki sergimin ilk günü unutulmaz oldu. Japonlar, Zenciler, bir sürü kişi sergimi ziyaret etti. Sanatla, onlara küçük bir zaman mutluluk verebilmek muhteşemdi. Ziyaret edenlerin resimlerimi beğenmesi beni amacıma ulaştırdı. Aynı dili konuşmasak da, ortak dilimiz sanattı. Depremzedeler ve öğrencilerim de sergimi gezer ve inşallah beğenirler. Bu sergimde sattığım tabloların gelirinin bir bölümü onlar için harcanacak. Rabbim bize bir daha acı günler yaşatmasın. Sağlıklı, mutlu, sanatla dolu yaşayalım. Bu güzel söyleşi ve çok anlamlı sergi adına Demet Adalı'ya teşekkür ederim. Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU Ressam-Eğitmen Demet Adalı'nın ''Aziz Milletim ve Depremzedeler İçin Rengarenk Moral Sergisi'' temalı kişisel resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda 6 Mart 2023 tarihinde açılan sergide sanatçının 81 ilde sergilenmiş eserleri ve canlı performans çalışmaları yer alıyor.

Demet Adalı ile söyleşimiz sırasında son derece duygulu ve heyecanlıydı. Bakın neler anlattı;

Akşam sergi heyecanım iyice artmıştı. Sanki ilk sergimi açıyor  gibi. Heyecanımı bir türlü yenemedim. Yarın tam gün ayakta olacağım, sabah tablolarımı götürüp sergimi düzenleyeceğim. Ama düşün düşün gece 02.30 gibi zorla uyuyabildim. Rüyamda annemi gördüm. Ne zaman darda kalsam, heyecan yapsam anneme malum olur. Nurlarda uyusun canım anneciğim. Sabah 06.15 de uyandım. Heyecan ve mutlulukla, vazgeçilmezim kahvemle güne başladım. Bir yandan da annem aklımda, onun mavi hırkası geldi aklıma. Hemen arayıp buldum. Sergi açılışında 50 yıllık ama hala taş gibi olan, annemin mavi triko hırkasını giydim, uğur getirsin diye. Soranlara 'Annemden kaldı. Yarım asırlık' deyince çok şaşırdılar. Çok da uğurlu geldi. Esenboğa Havalimanı'nda ki sergimin ilk günü unutulmaz oldu. Japonlar, Zenciler, bir sürü kişi sergimi ziyaret etti. Sanatla, onlara küçük bir zaman mutluluk verebilmek muhteşemdi. Ziyaret edenlerin resimlerimi beğenmesi beni amacıma ulaştırdı. Aynı dili konuşmasak da, ortak dilimiz sanattı. Depremzedeler ve öğrencilerim de sergimi gezer ve inşallah beğenirler. Bu sergimde sattığım tabloların gelirinin bir bölümü onlar için harcanacak. Rabbim bize bir daha acı günler yaşatmasın. Sağlıklı, mutlu, sanatla dolu yaşayalım.

Bu güzel söyleşi ve çok anlamlı sergi adına Demet Adalı'ya teşekkür ederim.

Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.