Rekreasyon Derneği'nden ''KADIN GELECEKTİR'' Sergisi

Kültür-Sanat 08.12.2022 - 11:08, Güncelleme: 08.12.2022 - 11:08
 

Rekreasyon Derneği'nden ''KADIN GELECEKTİR'' Sergisi

Sema KUMRULU / Rekreasyon Derneği'nin ''Kadın Gelecektir'' sergi etkinliği, 5 Aralık 2022 tarihinde Şişli Nazım Hikmet Sanat ve Kültür Evi'nde gerçekleşti.
88 yıl önce Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkına kavuştuğu gün açılan sergide 33 sanatçı 35 eseriyle yer aldı. Rekreasyon Derneği Başkanı Ressam Harika Ören açılış konuşmasında, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 'Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlara karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır' diyerek; 5 Aralık 1934 yılında kadınlara sosyal haklarını vermiş, oy kullanarak meclise girme yolunu açmıştır. Bizler bugün burada günün öneminin altını sanatla çizmek istedik'' dedi. Sergiye Ayla Akyol, Ayşegül İ. Özdemir, Ayşe Delier, Aynur Yıldırım, Belma Akdağ, Cahide Topaloğlu, Canan Arabacı, Beyza Bayraktaroğlu, Esra B. İskender, Fevziye Özmen, Fehmi Bildik, Figen Koylan, Figen Erguvan, Gülçin Alpay, Hülya K. Ataözden, Harika Ören, Kamer N. Gümüşayak, Mehtap Kodaman, Nazan Havus, Neşe Seli, Neval Önen, Nur Ulubil, Öznur Balcı, Pervin Bülbül, Pervin Özen, Ramise Bayramoğlu, Sabahat Bayar, Semahat Çin, Sevim Güllü, Sevin Akış, Şahnaz Yılmaz, Yasemin T. Balkan ve Zuhal Vatandost eserleriyle yer aldı. Sergideki eserler sanatseverler, davetliler ve basın mensupları tarafından ilgiyle izlendi.Kokteyl ile başlayan sergi, sertifika dağıtımı ve fotoğraf çekimleriyle devam etti. Rekreasyon Derneği'nin ''Kadın Gelecektir'' isimli sergi etkinliği 11 Aralık 2022 tarihine kadar izlenebilir. Böylesine önemli bir günde sanatla güne damgasını vuran tüm sanatçıları kutlarım. Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Rekreasyon Derneği'nin ''Kadın Gelecektir'' sergi etkinliği, 5 Aralık 2022 tarihinde Şişli Nazım Hikmet Sanat ve Kültür Evi'nde gerçekleşti.

88 yıl önce Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkına kavuştuğu gün açılan sergide 33 sanatçı 35 eseriyle yer aldı.

Rekreasyon Derneği Başkanı Ressam Harika Ören açılış konuşmasında, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 'Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlara karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır' diyerek; 5 Aralık 1934 yılında kadınlara sosyal haklarını vermiş, oy kullanarak meclise girme yolunu açmıştır. Bizler bugün burada günün öneminin altını sanatla çizmek istedik'' dedi.

Sergiye Ayla Akyol, Ayşegül İ. Özdemir, Ayşe Delier, Aynur Yıldırım, Belma Akdağ, Cahide Topaloğlu, Canan Arabacı, Beyza Bayraktaroğlu, Esra B. İskender, Fevziye Özmen, Fehmi Bildik, Figen Koylan, Figen Erguvan, Gülçin Alpay, Hülya K. Ataözden, Harika Ören, Kamer N. Gümüşayak, Mehtap Kodaman, Nazan Havus, Neşe Seli, Neval Önen, Nur Ulubil, Öznur Balcı, Pervin Bülbül, Pervin Özen, Ramise Bayramoğlu, Sabahat Bayar, Semahat Çin, Sevim Güllü, Sevin Akış, Şahnaz Yılmaz, Yasemin T. Balkan ve Zuhal Vatandost eserleriyle yer aldı.

Sergideki eserler sanatseverler, davetliler ve basın mensupları tarafından ilgiyle izlendi.Kokteyl ile başlayan sergi, sertifika dağıtımı ve fotoğraf çekimleriyle devam etti.

Rekreasyon Derneği'nin ''Kadın Gelecektir'' isimli sergi etkinliği 11 Aralık 2022 tarihine kadar izlenebilir.

Böylesine önemli bir günde sanatla güne damgasını vuran tüm sanatçıları kutlarım. Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.