Rehberler Günü'nde Hüzünlü Anma

Güncel 22.02.2023 - 13:37, Güncelleme: 22.02.2023 - 13:37
 

Rehberler Günü'nde Hüzünlü Anma

SEMA KUMRULU / Adıyaman'daki Grand Isias Otel'in göçüğünde yaşamını yitiren turist rehberleri, Ankara Turist Rehberleri Odası'nın, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısı ile düzenlediği etkinlikle Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde anıldı.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğin turist rehberleri için hazırlanan fotoğrafları belli bir süre Anadolu Medeniyetleri Müzesi Taş Salon'da yer alacak. Turist Rehberleri Birliği (TUREB) üyeleri, 21 Şubat 2023 tarihinde ilk olarak 'Dünya Rehberler Günü'nde Anıtkabir'i ziyaret ederek deprem felaketinde hayatını kaybeden 32 turist rehberini andı.  TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu ve birlik üyeleri Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak,saygı duruşunda bulunarak, depremin vurduğu Adıyaman'da Grand İsias Oteli enkazında  yaşamını yitiren 30 turist rehberi ile Hatay'da hayatını kaybeden 2 turist rehberini andı.    TUREB Başkanı Eğinoğlu Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilişkin ''Kelimeler yetersiz kalıyor. Otel enkazında kalan meslektaşlarım adına çok üzgünüm. Bunun hüznü ve üzüntüsüyle, ülke genelinde bugünleri aşacağımızı ve daha güzel tedbirlerle daha iyi günler geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Her sene 21 Şubat'ta  'Dünya Rehberler Gününü' kutlardık. Ama bugün çok hüzünlüyüz'' diye konuştu.     Otelle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve adalet arayışını kararlı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Eğinoğlu, ''Yarın öbür gün bu acıları yeniden yaşamamak için  Türkiye'deki bütün otellerin A'dan Z'ye yeniden değerlendirilmesini ve deprem standartlarına uygun olup olmadıklarının saptanmasını TUREB olarak ilgili kurumlardan talep ediyoruz. Hukukçularımız bunun hazırlığı içindeler'' dedi.     Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.    
SEMA KUMRULU / Adıyaman'daki Grand Isias Otel'in göçüğünde yaşamını yitiren turist rehberleri, Ankara Turist Rehberleri Odası'nın, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısı ile düzenlediği etkinlikle Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde anıldı.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğin turist rehberleri için hazırlanan fotoğrafları belli bir süre Anadolu Medeniyetleri Müzesi Taş Salon'da yer alacak.

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) üyeleri, 21 Şubat 2023 tarihinde ilk olarak 'Dünya Rehberler Günü'nde Anıtkabir'i ziyaret ederek deprem felaketinde hayatını kaybeden 32 turist rehberini andı.

 TUREB Başkanı Hakan Eğinlioğlu ve birlik üyeleri Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak,saygı duruşunda bulunarak, depremin vurduğu Adıyaman'da Grand İsias Oteli enkazında  yaşamını yitiren 30 turist rehberi ile Hatay'da hayatını kaybeden 2 turist rehberini andı.

   TUREB Başkanı Eğinoğlu Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilişkin ''Kelimeler yetersiz kalıyor. Otel enkazında kalan meslektaşlarım adına çok üzgünüm. Bunun hüznü ve üzüntüsüyle, ülke genelinde bugünleri aşacağımızı ve daha güzel tedbirlerle daha iyi günler geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Her sene 21 Şubat'ta  'Dünya Rehberler Gününü' kutlardık. Ama bugün çok hüzünlüyüz'' diye konuştu.

    Otelle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve adalet arayışını kararlı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Eğinoğlu, ''Yarın öbür gün bu acıları yeniden yaşamamak için  Türkiye'deki bütün otellerin A'dan Z'ye yeniden değerlendirilmesini ve deprem standartlarına uygun olup olmadıklarının saptanmasını TUREB olarak ilgili kurumlardan talep ediyoruz. Hukukçularımız bunun hazırlığı içindeler'' dedi.

    Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.