Ramazan Pidesi fiyatı belli oldu? Pide kaç lira?

Ekonomi (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 26.02.2024 - 13:05, Güncelleme: 26.02.2024 - 13:05
 

Ramazan Pidesi fiyatı belli oldu? Pide kaç lira?

Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayının olmazsa olmazı Ramazan Pidesi bu yıl kaç lira olacak? İşte 2024 Ramazan Pidesi fiyatları...
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin kilogram fiyatının 60 lira olacağını açıkladı ve "İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılacak" dedi. Balcı, Federasyonun Genel Merkezi'nde Türkiye genelinde iller bazında uygulanması planlanan ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçen yıl Türkiye'de pidenin kilogram fiyatının en fazla 33,5 lira olduğunu hatırlatan Balcı, "Bu yıl pidenin kilogram fiyatı 60 lira olacak. İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılacak. İzmir'de ise 300 gram pide 18 lira olacak. Ayrıca, esnafımız 330 gram pideyi 20 lira veya 500 gram pideyi 30 lira gibi gramajlarda ve fiyatlarda üretim yapabilecek. Her il ve ilçede odalar kendi maliyet hesabını yapacak ve ilgili esnaf odaları birliğinden fiyat alacak. Dolayısıyla, coğrafi konum ve tüketici taleplerine göre çeşitli gramaj ve fiyatlarda pide üretilecektir" şeklinde konuştu. Balcı ayrıca, Türkiye'nin herhangi bir yerinde pidenin kilogram fiyatının 60 liranın üzerinde olmayacağını vurguladı. Ekmek fiyatlarıyla ilgili olarak ise Balcı, "Geçen yıl ekmeğin kilogram fiyatı 35,5 lira olarak uygulandı. Bu yıl ise ekmeğin azami kilogram fiyatı 40 lira olacak. İşçilik, un ve işletme giderlerinde artış yaşanırken, bu yılın başında ekmeğe gelen zam oranının yüzde 14 ile sınırlı kaldığını görüyoruz. Ekmek fiyatlarında herhangi bir değişiklik planımız şu an için yok" dedi. Balcı, ramazan ayının Türkiye'ye ve dünya Müslümanlarına hayır getirmesini dileyerek, Gazze'de Filistin halkına yönelik zulmün sona ermesi temennisinde bulundu.
Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayının olmazsa olmazı Ramazan Pidesi bu yıl kaç lira olacak? İşte 2024 Ramazan Pidesi fiyatları...

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin kilogram fiyatının 60 lira olacağını açıkladı ve "İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılacak" dedi.

Balcı, Federasyonun Genel Merkezi'nde Türkiye genelinde iller bazında uygulanması planlanan ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl Türkiye'de pidenin kilogram fiyatının en fazla 33,5 lira olduğunu hatırlatan Balcı, "Bu yıl pidenin kilogram fiyatı 60 lira olacak. İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılacak. İzmir'de ise 300 gram pide 18 lira olacak. Ayrıca, esnafımız 330 gram pideyi 20 lira veya 500 gram pideyi 30 lira gibi gramajlarda ve fiyatlarda üretim yapabilecek. Her il ve ilçede odalar kendi maliyet hesabını yapacak ve ilgili esnaf odaları birliğinden fiyat alacak. Dolayısıyla, coğrafi konum ve tüketici taleplerine göre çeşitli gramaj ve fiyatlarda pide üretilecektir" şeklinde konuştu.

Balcı ayrıca, Türkiye'nin herhangi bir yerinde pidenin kilogram fiyatının 60 liranın üzerinde olmayacağını vurguladı.

Ekmek fiyatlarıyla ilgili olarak ise Balcı, "Geçen yıl ekmeğin kilogram fiyatı 35,5 lira olarak uygulandı. Bu yıl ise ekmeğin azami kilogram fiyatı 40 lira olacak. İşçilik, un ve işletme giderlerinde artış yaşanırken, bu yılın başında ekmeğe gelen zam oranının yüzde 14 ile sınırlı kaldığını görüyoruz. Ekmek fiyatlarında herhangi bir değişiklik planımız şu an için yok" dedi.

Balcı, ramazan ayının Türkiye'ye ve dünya Müslümanlarına hayır getirmesini dileyerek, Gazze'de Filistin halkına yönelik zulmün sona ermesi temennisinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.