Rafi Ay, HAK-İŞ’i temsilen Afrika Sendikalar Birliği Teşkilatı Toplantısındaydı

Çalışma Hayatı 21.10.2022 - 08:00, Güncelleme: 21.10.2022 - 08:00
 

Rafi Ay, HAK-İŞ’i temsilen Afrika Sendikalar Birliği Teşkilatı Toplantısındaydı

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay ve beraberindeki HAK-İŞ Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ahmed Halfaya, toplantıyı takip etti, görüşmelerde bulundu ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın selamlarını iletti.
ANKHABER HAK-İŞ Konfederasyonu Çalışma hayatıyla ilgili uluslararası gelişmeleri yakından takip ediyor ve gerektiğinde katılım sağlıyor. Son olarak Öz İplik İş Sendikası’nın Genel Başkanı Rafi Ay, sendikanın üyesi olduğu HAK-İŞ Konfederasyonunu temsilen Mısır’da gerçekleşen Afrika Sendikalar Birliği Teşkilatı (OATUU) 43. İcra Kurulu Toplantısına katıldı. Öz İplik İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgilendirmede bulunuldu: “Genel Başkanımız Rafi AY, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen Kahire-Mısır’da gerçekleşen Afrika Sendikalar Birliği Teşkilatı (OATUU) 43.  İcra Kurulu toplantısına katıldı. 18-20 Ekim 2022 tarihleri arasında birden fazla gündemle gerçekleşen icra kurulu etkinliğinde Genel Başkanımız Rafi Ay’a HAK-İŞ Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ahmed Halfaya eşlik etti. İcra kurulu münasebetiyle, “Afrika'da Kapsayıcı Sürdürülebilir Kalkınma için Elde Edilebilir Sosyal Koruma” konulu OATUU/ACTRUV Semineri”, “OATUU İcra Kurulu” ve “Başkanlar Kurulu”nu kapsayan programlar gerçekleşti. Toplantıda ele alınan konu başlıkları OATUU/ACTRAV’ın ortaklaşa düzenlediği “Afrika'da Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Kalkınma için Sosyal Güvenlik Konferansı” kapsamında “Afrika’da Sürdürülebilir Kalkınma Beklentileri ve Zorlukları”, “Kovid-19 sonrası insan odaklı iyileşme yöntemleri”, “Covid-19 pandemisi bağlamında Afrika'da sosyal Güvenlik durumu ve alınan temel dersler”, “Sosyal Güvenlik Kapsamının Genişletilebilmesi için Finansal Boyutlar”, “Bölgesel Sosyal Güvenlik Stratejileri”, “Sendikaların duruşu” noktasındaki konular ele alındı. Konferans, “Afrika’da Bölgesel Sosyal Güvenlik Stratejileri güçlendirme bağlamında sendikaların rolü” hakkında yapılan grup çalışmaları sonucunda ortaya çıkan grup raporlarının paylaşılması son buldu. Mahmut Arslan’ın selamı yerini buldu Toplatıda Genel Başkanımız Raf Ay, ETUF Genel Başkanı Mohammed Gobbran ve OATUU Genel Sekreteri Al- Rezkı Mezhoud ve toplantıda bulunan diğer katılımcılarla ikili görüşmelerde bulunarak Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın selamlarını iletti. HAK-İŞ’in Afrika’ya bakışı… Ay, ikili görüşmelerde Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Türkiye’de ikili işbirliklerini en fazla gerçekleştiren konfederasyonların başında olduğunu belirterek, HAK-İŞ’in Afrika dahil olmak üzere, uluslararası sendikalarla işbirliğini en ileriye taşıyan tek konfederasyon olduğunun altını çizdi. Sendikal tecrübeler ve yeni işbirlikleri HAK-İŞ’in, hem ikili işbirlikleriyle, hem de uluslararası ölçekteki federasyon ve konfederasyonlarla ilişkilerini geliştiren önemli bir merkez olduğunu belirten Genel Başkanımız Rafi Ay, “Başkanı olduğum Öz İplik İş Sendikası başta olmak üzere Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımız da yeni sendikal tecrübeleri ve yeni sendikal işbirlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor” açıklamalarında bulundu.”
Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay ve beraberindeki HAK-İŞ Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ahmed Halfaya, toplantıyı takip etti, görüşmelerde bulundu ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın selamlarını iletti.

ANKHABER

HAK-İŞ Konfederasyonu Çalışma hayatıyla ilgili uluslararası gelişmeleri yakından takip ediyor ve gerektiğinde katılım sağlıyor. Son olarak Öz İplik İş Sendikası’nın Genel Başkanı Rafi Ay, sendikanın üyesi olduğu HAK-İŞ Konfederasyonunu temsilen Mısır’da gerçekleşen Afrika Sendikalar Birliği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Afrika Sendikalar Birliği Teşkilatı (OATUU) 43. İcra Kurulu Toplantısına katıldı.

Öz İplik İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili şu bilgilendirmede bulunuldu:

“Genel Başkanımız Rafi AY, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen Kahire-Mısır’da gerçekleşen Afrika Sendikalar Birliği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Afrika Sendikalar Birliği Teşkilatı (OATUU) 43.  İcra Kurulu toplantısına katıldı. 18-20 Ekim 2022 tarihleri arasında birden fazla gündemle gerçekleşen icra kurulu etkinliğinde Genel Başkanımız Rafi Ay’a HAK-İŞ Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ahmed Halfaya eşlik etti.

İcra kurulu münasebetiyle, “Afrika'da Kapsayıcı Sürdürülebilir Kalkınma için Elde Edilebilir Sosyal Koruma” konulu OATUU/ACTRUV Semineri”, “ OATUU İcra Kurulu” ve “Başkanlar Kurulu”nu kapsayan programlar gerçekleşti.

Toplantıda ele alınan konu başlıkları

OATUU/ACTRAV’ın ortaklaşa düzenlediği “Afrika'da Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Kalkınma için Sosyal Güvenlik Konferansı” kapsamında “Afrika’da Sürdürülebilir Kalkınma Beklentileri ve Zorlukları”, “Kovid-19 sonrası insan odaklı iyileşme yöntemleri”, “Covid-19 pandemisi bağlamında Afrika'da sosyal Güvenlik durumu ve alınan temel dersler”, “Sosyal Güvenlik Kapsamının Genişletilebilmesi için Finansal Boyutlar”, “Bölgesel Sosyal Güvenlik Stratejileri”, “Sendikaların duruşu” noktasındaki konular ele alındı. Konferans, “Afrika’da Bölgesel Sosyal Güvenlik Stratejileri güçlendirme bağlamında sendikaların rolü” hakkında yapılan grup çalışmaları sonucunda ortaya çıkan grup raporlarının paylaşılması son buldu.

Mahmut Arslan’ın selamı yerini buldu

Toplatıda Genel Başkanımız Raf Ay, ETUF Genel Başkanı Mohammed Gobbran ve OATUU Genel Sekreteri Al- Rezkı Mezhoud ve toplantıda bulunan diğer katılımcılarla ikili görüşmelerde bulunarak Konfederasyonumuz HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın selamlarını iletti.

HAK-İŞ’in Afrika’ya bakışı…

Ay, ikili görüşmelerde Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Türkiye’de ikili işbirliklerini en fazla gerçekleştiren konfederasyonların başında olduğunu belirterek, HAK-İŞ’in Afrika dahil olmak üzere, uluslararası sendikalarla işbirliğini en ileriye taşıyan tek konfederasyon olduğunun altını çizdi.

Sendikal tecrübeler ve yeni işbirlikleri

HAK-İŞ’in, hem ikili işbirlikleriyle, hem de uluslararası ölçekteki federasyon ve konfederasyonlarla ilişkilerini geliştiren önemli bir merkez olduğunu belirten Genel Başkanımız Rafi Ay, “Başkanı olduğum Öz İplik İş Sendikası başta olmak üzere Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımız da yeni sendikal tecrübeleri ve yeni sendikal işbirlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor” açıklamalarında bulundu.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.