Rafi Ay, ACT Marka-İşveren- Sendikalar Buluşmasına katıldı

Çalışma Hayatı 09.09.2022 - 06:30, Güncelleme: 09.09.2022 - 06:30
 

Rafi Ay, ACT Marka-İşveren- Sendikalar Buluşmasına katıldı

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, ACT (Eylem, İşbirliği, Dönüşüm) Kapsamında Marka-İşveren ve Sendikaların bir araya geldiği toplantıdaydı.
ANKHABER /  Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, yoğun örgütlenme çalışmaları ve emekçilerle buluşmalarının yanı sıra işkolu ya da sektörel faaliyetlere de katılıyor. Rafi Ay bu kapsamda ACT (Eylem, İşbirliği, Dönüşüm) Kapsamında Marka-İşveren ve Sendikalar bir araya geldiği toplantıya iştirak etti. Bir süre önce ACT heyetini Sendika Genel Merkezinde kabul eden Rafi Ay’ın etkinliğe katılımıyla ilgili olarak Öz İplik İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Küresel markalar, perakendeciler ve sendikalar arasında hazır giyim ve tekstil endüstrisini dönüştürmek ve satın alma uygulamalarıyla bağlantılı endüstri çapında toplu pazarlık yoluyla işçiler için yaşam ücreti elde etmek için önemli bir anlaşma olan, ACT (Eylem, İşbirliği, Dönüşüm) kapsamında marka-işveren ve sendikalar bir araya geldi. 7 Eylül 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen toplantıya Genel Başkanımız Rafi AY katıldı. Genel Başkanımıza Bursa İl Başkanımız Ekrem Saraçoğlu ile Örgütlenme Uzmanımız Serkan Açıcı eşlik etti. ACT Küresel Direktörü Mira Neumaier, Türkiye Kıdemli Proje Müdürü Tandiwe Gross, Industriall Küresel Sendika Tekstil Direktörü Christina Hajagos, Inditex, H&M, Best Seller, Asos, PVH,Esprit, C&A ve Primark marka temsilcileri ve bu markalara üretim yapan tedarikçiler ve sektörde örgütlü sendikaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda  ACT Türkiye | İşverenlerin, Sendikaların, Markaların Öncelikleri, Türkiye'de ACT için Öncelikler ve Sonraki adımlar tartışıldı. Yuvarlak masa oturumu şeklinde gerçekleşen toplantıda taraflar önceliklerine ilişkin durumları tartıştı.”
Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, ACT (Eylem, İşbirliği, Dönüşüm) Kapsamında Marka-İşveren ve Sendikaların bir araya geldiği toplantıdaydı.

ANKHABER / 

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, yoğun örgütlenme çalışmaları ve emekçilerle buluşmalarının yanı sıra işkolu ya da sektörel faaliyetlere de katılıyor.

Rafi Ay bu kapsamda ACT (Eylem, İşbirliği, Dönüşüm) Kapsamında Marka-İşveren ve Sendikalar bir araya geldiği toplantıya iştirak etti.

Bir süre önce ACT heyetini Sendika Genel Merkezinde kabul eden Rafi Ay’ın etkinliğe katılımıyla ilgili olarak Öz İplik İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Küresel markalar, perakendeciler ve sendikalar arasında hazır giyim ve tekstil endüstrisini dönüştürmek ve satın alma uygulamalarıyla bağlantılı endüstri çapında toplu pazarlık yoluyla işçiler için yaşam ücreti elde etmek için önemli bir anlaşma olan, ACT (Eylem, İşbirliği, Dönüşüm) kapsamında marka-işveren ve sendikalar bir araya geldi.

7 Eylül 2022 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen toplantıya Genel Başkanımız Rafi AY katıldı. Genel Başkanımıza Bursa İl Başkanımız Ekrem Saraçoğlu ile Örgütlenme Uzmanımız Serkan Açıcı eşlik etti.

ACT Küresel Direktörü Mira Neumaier, Türkiye Kıdemli Proje Müdürü Tandiwe Gross, Industriall Küresel Sendika Tekstil Direktörü Christina Hajagos, Inditex, H&M, Best Seller, Asos, PVH,Esprit, C&A ve Primark marka temsilcileri ve bu markalara üretim yapan tedarikçiler ve sektörde örgütlü sendikaların temsilcilerinin katıldığı toplantıda  ACT Türkiye | İşverenlerin, Sendikaların, Markaların Öncelikleri, Türkiye'de ACT için Öncelikler ve Sonraki adımlar tartışıldı. Yuvarlak masa oturumu şeklinde gerçekleşen toplantıda taraflar önceliklerine ilişkin durumları tartıştı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.