Pursaklar artık meydanları ile de ünlü

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 26.01.2024 - 12:35, Güncelleme: 26.01.2024 - 12:35
 

Pursaklar artık meydanları ile de ünlü

Pursaklar Belediyesi, hemşehrilerinin sıkça ziyaret ettiği ve buluşma noktası haline gelen ilçe meydanlarını halkın kullanımına sunarak nefes alabileceği vizyon projelerini hayata geçirdi.
Pursaklar Belediyesi, Hicret Meydanı'nda gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarıyla yeşil alan ve cami avlusunu içeren meydanı tamamen baştan aşağı yenileyerek halkın kullanımına sundu. Hicret Meydanı'nda kullanılan dört farklı taş türü ve gömme aydınlatma armatürleri, meydana görsel bir şölen kazandırırken, resmi törenlere ev sahipliği yapması, dinlenme alanları, yeşil alanlar ve çocuk oyun parkıyla dikkat çekiyor. Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı, ilçenin merkezinde bulunan ve vatandaşların sıklıkla buluştuğu bir nokta olarak, Pursaklar'ın dokusuna uygun bir şekilde modern bir görünüme kavuşturularak halkın hizmetine sunuldu. Meydan, oturma yerleri ve resmi törenlere ev sahipliği yapma özellikleriyle ön plana çıkıyor. ÇOK AMAÇLI MEYDANLAR Şehitlik Meydanı, ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına değer katmak amacıyla oluşturulan çok amaçlı bir meydan olarak öne çıkıyor. Milli bayramlarda, dini bayramlarda ve özel günlerde düzenlenen programlar için bir buluşma noktası olarak hizmet veriyor. İlk Yerleşim Meydanı, Yunus Emre Mahallesi Eskiköy girişinde toprak kayma riskine karşı yapılan Sedir, Karaçam ve Ihlamur Ağaç dikim çalışmaları ile birlikte oluşturulan bir meydan ve park alanıdır. Saray Merkez Cami Meydanı, Saray Mahallesi sakinlerinin dini bayramlarda ve önemli günlerde bir araya gelmeleri için yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe halkına hizmet sunuyor. Altınova Merkez Cami Meydanı ve Yuva Mahallesi Meydanı da, ilçenin farklı bölgelerinde oluşturulan meydanlar arasında yer alarak, mahalle sakinlerinin bir araya gelmesine ve keyifli vakit geçirmesine olanak tanımaktadır.
Pursaklar Belediyesi, hemşehrilerinin sıkça ziyaret ettiği ve buluşma noktası haline gelen ilçe meydanlarını halkın kullanımına sunarak nefes alabileceği vizyon projelerini hayata geçirdi.

Pursaklar Belediyesi, Hicret Meydanı'nda gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarıyla yeşil alan ve cami avlusunu içeren meydanı tamamen baştan aşağı yenileyerek halkın kullanımına sundu. Hicret Meydanı'nda kullanılan dört farklı taş türü ve gömme aydınlatma armatürleri, meydana görsel bir şölen kazandırırken, resmi törenlere ev sahipliği yapması, dinlenme alanları, yeşil alanlar ve çocuk oyun parkıyla dikkat çekiyor.

Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı, ilçenin merkezinde bulunan ve vatandaşların sıklıkla buluştuğu bir nokta olarak, Pursaklar'ın dokusuna uygun bir şekilde modern bir görünüme kavuşturularak halkın hizmetine sunuldu. Meydan, oturma yerleri ve resmi törenlere ev sahipliği yapma özellikleriyle ön plana çıkıyor.

ÇOK AMAÇLI MEYDANLAR

Şehitlik Meydanı, ilçenin sosyal ve kültürel yaşamına değer katmak amacıyla oluşturulan çok amaçlı bir meydan olarak öne çıkıyor. Milli bayramlarda, dini bayramlarda ve özel günlerde düzenlenen programlar için bir buluşma noktası olarak hizmet veriyor.

İlk Yerleşim Meydanı, Yunus Emre Mahallesi Eskiköy girişinde toprak kayma riskine karşı yapılan Sedir, Karaçam ve Ihlamur Ağaç dikim çalışmaları ile birlikte oluşturulan bir meydan ve park alanıdır.

Saray Merkez Cami Meydanı, Saray Mahallesi sakinlerinin dini bayramlarda ve önemli günlerde bir araya gelmeleri için yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla ilçe halkına hizmet sunuyor.

Altınova Merkez Cami Meydanı ve Yuva Mahallesi Meydanı da, ilçenin farklı bölgelerinde oluşturulan meydanlar arasında yer alarak, mahalle sakinlerinin bir araya gelmesine ve keyifli vakit geçirmesine olanak tanımaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.