Prof. Şafak Ertan Çomaklı, Erzurum’da BBP’den Milletvekili Aday Adayı oldu

07.04.2023 - 07:51, Güncelleme: 07.04.2023 - 07:51
 

Prof. Şafak Ertan Çomaklı, Erzurum’da BBP’den Milletvekili Aday Adayı oldu

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde milletin vekili olmak için Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da yerini aldı.
Prof. Çomaklı, genel merkezde yapılan istişareler neticesinde 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nin Erzurum listesinden adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı kimdir? 1975 Erzurum doğumlu olan Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI Dokuz Eylül Üniversitesinde Maliye ve Mali Hukuk alanında lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Uludağ Üniversitesinde doktorasını Maliye Mali Hukuk anabilim dalında tamamladıktan sonra yine aynı alanda Gazi Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinde doktora, doçentlik ve profesörlük kadrolarında çalıştı. Kamu maliyesi alanında özellikle vergi kaçakçılığı ve terörün finansmanı üzerinde yoğunlaştı. Uluslararası alanda terörün finansman yöntemleri üzerinde İspanya, İtalya, Belçika, Almanya, Katar, Avusturya, Çekya, Kosova, Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Kazakistan gibi ülkelerin Polis Akademilerinde uluslararası polis eğitimleri, işbirlikleri ile lisansüstü eğitim danışmanlığı ve jüriliği yanı sıra devleti temsilen üst düzey görevlerde bulundu. Özellikle son yıllarda terörün kamusal alanda olan etkilerinin yanı sıra terörizmin mali ve personel boyutu ile mali istihbarat konuları özelinde çalışma ve raporları bulunmaktadır. Polis Akademisi Başkanlığında personel alım ve eğitimi ile rütbe terfi süreçlerinin planlamasında yer aldı. 2018 yılında Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak atandı. Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Kanada, Almanya, İran, Moldova, Polonya, Malta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Balkan Devletlerinde akademik, uzaktan eğitim ve blockchain konularında çalışma ve irtibatlarda bulundu. Ulusal ve uluslararası çok sayıda çalışması bulunan Prof. Dr. Çomaklı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (E. Gazi Üniversitesi) İİBF Maliye Bölümü öğretim üyesidir. İyi derece İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.
14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde milletin vekili olmak için Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı da yerini aldı.

Prof. Çomaklı, genel merkezde yapılan istişareler neticesinde 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nin Erzurum listesinden adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı kimdir?

1975 Erzurum doğumlu olan Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI Dokuz Eylül Üniversitesinde Maliye ve Mali Hukuk alanında lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Uludağ Üniversitesinde doktorasını Maliye Mali Hukuk anabilim dalında tamamladıktan sonra yine aynı alanda Gazi Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinde doktora, doçentlik ve profesörlük kadrolarında çalıştı. Kamu maliyesi alanında özellikle vergi kaçakçılığı ve terörün finansmanı üzerinde yoğunlaştı. Uluslararası alanda terörün finansman yöntemleri üzerinde İspanya, İtalya, Belçika, Almanya, Katar, Avusturya, Çekya, Kosova, Bosna Hersek, Suudi Arabistan, Kazakistan gibi ülkelerin Polis Akademilerinde uluslararası polis eğitimleri, işbirlikleri ile lisansüstü eğitim danışmanlığı ve jüriliği yanı sıra devleti temsilen üst düzey görevlerde bulundu. Özellikle son yıllarda terörün kamusal alanda olan etkilerinin yanı sıra terörizmin mali ve personel boyutu ile mali istihbarat konuları özelinde çalışma ve raporları bulunmaktadır. Polis Akademisi Başkanlığında personel alım ve eğitimi ile rütbe terfi süreçlerinin planlamasında yer aldı. 2018 yılında Anadolu Üniversitesi

Rektörü olarak atandı. Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Kanada, Almanya, İran, Moldova, Polonya, Malta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Balkan Devletlerinde akademik, uzaktan eğitim ve blockchain konularında çalışma ve irtibatlarda bulundu. Ulusal ve uluslararası çok sayıda çalışması bulunan Prof. Dr. Çomaklı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (E. Gazi Üniversitesi) İİBF Maliye Bölümü öğretim üyesidir. İyi derece İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.