Prof. Haberal’a Türkiye’yi gururlandıran bir ödül daha

Sağlık 12.05.2024 - 11:43, Güncelleme: 12.05.2024 - 11:43
 

Prof. Haberal’a Türkiye’yi gururlandıran bir ödül daha

Dünya Transplantasyon Derneği, “2024 Medawar Ödülü”ne ilk kez bir Türk bilim insanı; Prof. Dr. Mehmet Haberal layık gördü...
ANKHABER Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda şöhrete sahip bilim insanlarından Prof. Dr. Mehmet Haberal bir ödüle daha layık görüldü. Bilimde en seçkin dünya ödülleri arasında yer alan Medawar, ilk kez bir Türk bilim insanına verilecek. Ödül yine bir ilke sahne olacak ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ev sahipliğinde Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Dünya Organ Nakli Derneği'nin 30. Kongresinde, 25 Eylül 'de takdim edilecek. Dünya Transplantasyon Derneği, Medawar ödülü sahiplerini; "Transplantasyon alanına olağanüstü katkılardan dolayı toplum tarafından verilen en büyük onur olan prestijli 2024 Medawar Ödülü'nün kazananlarını duyurmaktan gurur duyar." başlığıyla resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Medawar Ödülü için, "Ödül, katkıları organ nakli alanında üstün bir etkiye sahip olan seçkin araştırmacılara veriliyor. Medawar Ödülü evrensel olarak bilimsel başarı için en seçkin dünya ödülleriyle eş değer olarak kabul edilmektedir." denildi. Haberal ile ilgili şu satırlara yer verildi: “Alanında üstün, iyi bilinen Prof. Haberal Türkiye'de Ortadoğu'da ve Orta Asya'da böbrek ve karaciğer nakli önderliği yapmıştır. Çalışmaları önemli Sağlık Hizmetleri alt yapısına ve yasal çerçevelere katkıda bulunarak binlerce hayatı kurtarmış ve organ nakli konusunda ileri düzeyde tıbbi uygulamalar oluşturmuştur.” 1990 yılından beri verilen Medawar ödülü, daha önce Prof. Thomas Starzl, Prof. Sir Roy Calne gibi öncü isimlere verilmişti.
Dünya Transplantasyon Derneği, “2024 Medawar Ödülü”ne ilk kez bir Türk bilim insanı; Prof. Dr. Mehmet Haberal layık gördü...

ANKHABER

Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda şöhrete sahip bilim insanlarından Prof. Dr. Mehmet Haberal bir ödüle daha layık görüldü.

Bilimde en seçkin dünya ödülleri arasında yer alan Medawar, ilk kez bir Türk bilim insanına verilecek.

Ödül yine bir ilke sahne olacak ve Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ev sahipliğinde Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Dünya Organ Nakli Derneği'nin 30. Kongresinde, 25 Eylül 'de takdim edilecek.

Dünya Transplantasyon Derneği, Medawar ödülü sahiplerini; "Transplantasyon alanına olağanüstü katkılardan dolayı toplum tarafından verilen en büyük onur olan prestijli 2024 Medawar Ödülü'nün kazananlarını duyurmaktan gurur duyar." başlığıyla resmi internet sitesi üzerinden duyurdu.

Medawar Ödülü için, "Ödül, katkıları organ nakli alanında üstün bir etkiye sahip olan seçkin araştırmacılara veriliyor. Medawar Ödülü evrensel olarak bilimsel başarı için en seçkin dünya ödülleriyle eş değer olarak kabul edilmektedir." denildi.

Haberal ile ilgili şu satırlara yer verildi:

“Alanında üstün, iyi bilinen Prof. Haberal Türkiye'de Ortadoğu'da ve Orta Asya'da böbrek ve karaciğer nakli önderliği yapmıştır. Çalışmaları önemli Sağlık Hizmetleri alt yapısına ve yasal çerçevelere katkıda bulunarak binlerce hayatı kurtarmış ve organ nakli konusunda ileri düzeyde tıbbi uygulamalar oluşturmuştur.”

1990 yılından beri verilen Medawar ödülü, daha önce Prof. Thomas Starzl, Prof. Sir Roy Calne gibi öncü isimlere verilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.