Prof. Dr. Taner Demirer, önemli açıklamalarda bulundu

Sağlık 20.07.2023 - 13:08, Güncelleme: 20.07.2023 - 13:08
 

Prof. Dr. Taner Demirer, önemli açıklamalarda bulundu

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer, Türkiye’deki 10 milyon Suriyeli sığınmacının sağlık giderleri bakımından hem Hazineyi, hem de Sağlık Bakanlığı bütçesini zorladığını ileri sürdü.
İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer, sosyal medyada Twitter hesabından ülkemizin sağlık sorunlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Twitter açıklamalarında ülkemizde ilaç kıtlığının gündemde olduğunu ve Türkiye’deki 10 milyon Suriyeli sığınmacının sağlık giderleri bakımından hem Hazineyi, hem de Sağlık Bakanlığı bütçesini zorladığını ileri süren Prof. Dr. Taner Demirer, Alzheimer hastalarına da müjdeli bir haber verdi. Prof. Dr. Demirer’in sağlık konularına ilişkin twitter açıklamaları aynen şöyle:   İLAÇ KITLIĞI GELİYOR   İlaç € kuru (10.77) ile reel € kuru (29.39) arasındaki fark giderek artıyor. Yenilikçi ilaçlara zaten ulaşamayan hastalar artık normal ilaçlara bile ulaşamayacak. İlaç kıtlığı geliyor!   SURİYELİLER BÜTÇEYİ ZORLUYORLAR   10 milyon Suriyeli Arap sığınmacının sağlık giderleri hem SGK’yı hem hazineyi hem de Sağlık Bakanlığını zorluyor. Artık Türk hastalar standardı ve kalitesi düşük sağlık hizmeti almaya mahkumlar!!   ALZHEİMER HASTALARINA İYİ HABER   Alzheimer ve demans hastalarına iyi haber. Japon ve Amerikan işbirliği ile geliştirilen yeni akıllı ilaç Lecanemab bazı yan etkilerine rağmen her 2 hastalığında ilerlemesini yavaşlatıyor.   TATLANDIRICI ASPARTAMI KANSEROJENLER LİSTESİNDE   Öksürük şurubundan diş macununa kadar 5000’den fazla ürünün içerisinde yer alan tatlandırıcı Aspartamı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) muhtemel kanserojenler listesine aldı. Bu muhtemel etkinin sınırlı olduğu bildirildi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer, Türkiye’deki 10 milyon Suriyeli sığınmacının sağlık giderleri bakımından hem Hazineyi, hem de Sağlık Bakanlığı bütçesini zorladığını ileri sürdü.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Demirer, sosyal medyada Twitter hesabından ülkemizin sağlık sorunlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Twitter açıklamalarında ülkemizde ilaç kıtlığının gündemde olduğunu ve Türkiye’deki 10 milyon Suriyeli sığınmacının sağlık giderleri bakımından hem Hazineyi, hem de Sağlık Bakanlığı bütçesini zorladığını ileri süren Prof. Dr. Taner Demirer, Alzheimer hastalarına da müjdeli bir haber verdi.

Prof. Dr. Demirer’in sağlık konularına ilişkin twitter açıklamaları aynen şöyle:

 

İLAÇ KITLIĞI GELİYOR

 

İlaç € kuru (10.77) ile reel € kuru (29.39) arasındaki fark giderek artıyor. Yenilikçi ilaçlara zaten ulaşamayan hastalar artık normal ilaçlara bile ulaşamayacak. İlaç kıtlığı geliyor!

 

SURİYELİLER BÜTÇEYİ ZORLUYORLAR

 

10 milyon Suriyeli Arap sığınmacının sağlık giderleri hem SGK’yı hem hazineyi hem de Sağlık Bakanlığını zorluyor. Artık Türk hastalar standardı ve kalitesi düşük sağlık hizmeti almaya mahkumlar!!

 

ALZHEİMER HASTALARINA İYİ HABER

 

Alzheimer ve demans hastalarına iyi haber. Japon ve Amerikan işbirliği ile geliştirilen yeni akıllı ilaç Lecanemab bazı yan etkilerine rağmen her 2 hastalığında ilerlemesini yavaşlatıyor.

 

TATLANDIRICI ASPARTAMI KANSEROJENLER LİSTESİNDE

 

Öksürük şurubundan diş macununa kadar 5000’den fazla ürünün içerisinde yer alan tatlandırıcı Aspartamı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) muhtemel kanserojenler listesine aldı. Bu muhtemel etkinin sınırlı olduğu bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.