Prof. Dr. Evren Yaşar, Yozgat Bozok Üniversitesinin Yeni Rektörü Oldu

Yerel 02.08.2023 - 14:33, Güncelleme: 02.08.2023 - 14:33
 

Prof. Dr. Evren Yaşar, Yozgat Bozok Üniversitesinin Yeni Rektörü Oldu

Rektörler kararnamesinin açıklanmasından sonra yazılı bir açıklamada bulunan Ak Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, “Prof. Dr. Evren Yaşar Hocamızı tebrik ediyor, yeni görevinde üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yükseköğretim Kurulu'na 5 üye ile 20 üniversiteye rektör atandı. Cumhurbaşkanlığının imzaladığı kararnameye göre, Yozgat Bozok Üniversitesinde görev süresi uzatılmayan eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağın yerine Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi'nin kurucu Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar atandı. Rektörler kararnamesinin açıklanmasından sonra yazılı bir açıklamada bulunan Ak Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Evren Yaşar Hocamızı tebrik ediyor, yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. Rektörümüz yeni dönemde gözbebeğimiz olan Yozgat Bozok Üniversitemiz için hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı   B.Ü’NÜN YENİ REKTÖRÜ EVREN YAŞAR KİMDİR?   Kuleli Askeri Lisesi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi kökenli olan Prof. Yaşar GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini 2005 yılında tamamlamıştır. Eğitimini takiben, GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde öğretim üyeliği yanında idari görevlerde bulunmuştur. Amerika Birleşik Devletleri Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Pediatrik Rehabilitasyon ve Ağrı Tedavisi üzerine staj tahsili yapmıştır. Sonraki yıllarda Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde çalışmalarını sürdürmüştür. Beyin hasarı rehabilitasyonu ve kas iskelet sistemi ağrıları konusunda ulusal ve uluslararası bilimsel eğitimlere ve deneyimlere sahiptir. Ayrıca, Avrupa ve Ulusal yeterlilik sertifikaları da mevcuttur. Mart 2019'da Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi'nin kuruluş çalışmalarını yürütmek amacıyla görevlendirilmiştir. Bu dönemde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği Eğitim ve İdari Sorumluluğu görevini de üstlenmiştir SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Evren Yaşar, 6 Mart 2020 tarihinden itibaren bugüne kadar da Ankara Bilkent Şehir Hastanesine bağlı 300 yataklı FTR Hastanesinin Kurucu Başhekimi olarak görev yapmıştır.
Rektörler kararnamesinin açıklanmasından sonra yazılı bir açıklamada bulunan Ak Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, “Prof. Dr. Evren Yaşar Hocamızı tebrik ediyor, yeni görevinde üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yükseköğretim Kurulu'na 5 üye ile 20 üniversiteye rektör atandı. Cumhurbaşkanlığının imzaladığı kararnameye göre, Yozgat Bozok Üniversitesinde görev süresi uzatılmayan eski Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağın yerine Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi'nin kurucu Başhekimi Prof. Dr. Evren Yaşar atandı.

Rektörler kararnamesinin açıklanmasından sonra yazılı bir açıklamada bulunan Ak Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Evren Yaşar Hocamızı tebrik ediyor, yeni görevinde üstün başarılar diliyorum. Rektörümüz yeni dönemde gözbebeğimiz olan Yozgat Bozok Üniversitemiz için hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı

 

B.Ü’NÜN YENİ REKTÖRÜ EVREN YAŞAR KİMDİR?

 

Kuleli Askeri Lisesi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi kökenli olan Prof. Yaşar GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini 2005 yılında tamamlamıştır. Eğitimini takiben, GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde öğretim üyeliği yanında idari görevlerde bulunmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Pediatrik Rehabilitasyon ve Ağrı Tedavisi üzerine staj tahsili yapmıştır. Sonraki yıllarda Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde çalışmalarını sürdürmüştür. Beyin hasarı rehabilitasyonu ve kas iskelet sistemi ağrıları konusunda ulusal ve uluslararası bilimsel eğitimlere ve deneyimlere sahiptir. Ayrıca, Avrupa ve Ulusal yeterlilik sertifikaları da mevcuttur.

Mart 2019'da Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi'nin kuruluş çalışmalarını yürütmek amacıyla görevlendirilmiştir. Bu dönemde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği Eğitim ve İdari Sorumluluğu görevini de üstlenmiştir

SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Evren Yaşar, 6 Mart 2020 tarihinden itibaren bugüne kadar da Ankara Bilkent Şehir Hastanesine bağlı 300 yataklı FTR Hastanesinin Kurucu Başhekimi olarak görev yapmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.