Polatlı'da Bir İlk; ''Gordion'un Çobanları'' VEKAM Özel Ödülü Sahibi Oldu

Kültür-Sanat 15.11.2022 - 14:54, Güncelleme: 16.11.2022 - 09:53
 

Polatlı'da Bir İlk; ''Gordion'un Çobanları'' VEKAM Özel Ödülü Sahibi Oldu

Sema KUMRULU / 33.Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında ''Gordion'un Çobanları'' VEKAM Özel Ödülü'nün sahibi oldu.
Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA)'nın yapımcılığını üstlendiği  'Gordion'un Çobanları'' isimli belgesel yurt dışında 3, yurt içinde bir festivalde finale kalarak, 2022 yılında 33. Ankara Film Festivali'nde, Polatlı'ya önemli bir ödül kazandırdı. ''Gordion'un Çobanları'' belgeseli, tarihi 1200'lü yıllara uzanan antik kent Gordion'da çobanlar ve sürülerinin hikayesinden yola çıkarak, Friglerden bugünde devam eden tarım ve hayvancılığın benzerliğinin izlerini sürüyor.  Yönetmenliğini; Kadir Uluç, Yapımcılığını; Kadim Koç (POTA), Senaryosunu; Nurefşan Ünveren, Müzik, Murat Özden Uluç, Kamera; Emirhan Türker, seslendirmesini ise Cem Ogün Şen'in yaptığı belgesel Polatlı'ya önemli bir ödül kazandırdı. Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) tarafından verilen para ödülü LÖSEV'e bağışlandı. Polatlı adına büyük uğraşlar veren Kadim Koç ve bu belgeselde emeği geçen herkesi kutluyorum.
Sema KUMRULU / 33.Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında ''Gordion'un Çobanları'' VEKAM Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA)'nın yapımcılığını üstlendiği  'Gordion'un Çobanları'' isimli belgesel yurt dışında 3, yurt içinde bir festivalde finale kalarak, 2022 yılında 33. Ankara Film Festivali'nde, Polatlı'ya önemli bir ödül kazandırdı.

''Gordion'un Çobanları'' belgeseli, tarihi 1200'lü yıllara uzanan antik kent Gordion'da çobanlar ve sürülerinin hikayesinden yola çıkarak, Friglerden bugünde devam eden tarım ve hayvancılığın benzerliğinin izlerini sürüyor. 

Yönetmenliğini; Kadir Uluç, Yapımcılığını; Kadim Koç (POTA), Senaryosunu; Nurefşan Ünveren, Müzik, Murat Özden Uluç, Kamera; Emirhan Türker, seslendirmesini ise Cem Ogün Şen'in yaptığı belgesel Polatlı'ya önemli bir ödül kazandırdı.

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) tarafından verilen para ödülü LÖSEV'e bağışlandı.

Polatlı adına büyük uğraşlar veren Kadim Koç ve bu belgeselde emeği geçen herkesi kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.