Perceart Ankara'da Kadınlar Günü'ne özel sergi

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2022 - 15:56, Güncelleme: 11.03.2022 - 15:56
 

Perceart Ankara'da Kadınlar Günü'ne özel sergi

Sema Kumrulu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ''Kadın Gözüyle Hayat'' karma resim sergisi Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ''TESK''  Sanat Galerisi'nde gerçekleşti. Küratörlüğünü Ece Arman'ın yaptığı sergide; Ani Özsolak, Aylin Cengiz, Aynur Kaplan, Ayşe Delier, Besi Oturan, Birsen Kökver, Cahide Topaloğlu, Canan Savacı, Ceyda Aytaç, Fatma D.Telli, Güler Çimer, İbrahim İnak, İnci G. Karahan, Kamile Şentürk, Nazende Yücel, Nebiye Elmas, Neriman Şahin, Nur Güray, Nuran Ünal, Nuran Yazıcı, Nurten Coudrains, Orkide Peker, Pervin Özen, Ramise Bayramoğlu, Reyhan Başaran, Sadriye Boduroğlu, Seçil Kartopu, Selma Gov, Semahat Çin, Süheyla Birler, Tülin Türkar, Valya Dilbaz ve Yasemin Ar Keskin kadın temalı eserleriyle yer aldı. Serginin açılışı,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş tarafında yapıldı. Ödemiş kadının önemine değinerek, ''2022 yılının ilk iki ayında 98 kadın öldürüldü. Çok vahim bir durum. Biz İstanbul Sözleşmesini bu yüzden savunduk. Bu işin siyaseti, partisi, cinsiyeti yok. Çok ciddi bir şekilde üstüne gidilmesi gerekiyor. 21. yy da Atatürk Cumhuriyeti bunları hak etmiyor.  Biz her şeye rağmen sanat diyoruz. Başka gidecek yerimiz yok. Bu anlamlı günde eserlerinizle siz nasıl güzelseniz, bizi de güzelleştirdiniz'' diyerek sanatçıların bu özel gününü kutladı. Düzenlenen törenin katılımcıları ve konuşmacıları arasında yer alan ANKHABER yazarlarından gazeteci, yazar Güner Dinçaslan, 8 Mart ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Açılışta konuşan küratör Ece Arman ise, ''PerceArt olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sergilerini daha önce olduğu gibi her yıl düzenlemeye devam ediyoruz. 2017 yılında Paris Farrell Galeri'de, 2019 yılında Balat Taş Kafede, 2020 yılında Antalya Atso Kültür Merkezi'nde pandemi sürecinde Web sitemizde interaktif olarak sergiler düzenledik. Şimdi ise; İstanbul, Ayvalık, Konya, İskenderun, Manavgat, Almanya ve Ankaralı sanatçılarımızla Ankara'da açtığımız karma sergi ile kadının her şeye rağmen kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiğine dikkat çekmek istedik'' diye konuştu. Ankara Kulübü Yayın Organı Kızılcagün TV Baştan Başa Ankara Program Yapımcısı Bahadır Saka'nın yapmış olduğu çekim ve röportajın ardından kokteyl ve sanatçılara Ece Arman tarafından katılım belgeleri sunuldu. 8 Mart 2022 tarihinde açılan karma resim sergisi 14 Mart 2022 tarihine kadar TESK Sanat Galerisi'nde açık olacak.
Sema Kumrulu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ''Kadın Gözüyle Hayat'' karma resim sergisi Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ''TESK''  Sanat Galerisi'nde gerçekleşti.

Küratörlüğünü Ece Arman'ın yaptığı sergide; Ani Özsolak, Aylin Cengiz, Aynur Kaplan, Ayşe Delier, Besi Oturan, Birsen Kökver, Cahide Topaloğlu, Canan Savacı, Ceyda Aytaç, Fatma D.Telli, Güler Çimer, İbrahim İnak, İnci G. Karahan, Kamile Şentürk, Nazende Yücel, Nebiye Elmas, Neriman Şahin, Nur Güray, Nuran Ünal, Nuran Yazıcı, Nurten Coudrains, Orkide Peker, Pervin Özen, Ramise Bayramoğlu, Reyhan Başaran, Sadriye Boduroğlu, Seçil Kartopu, Selma Gov, Semahat Çin, Süheyla Birler, Tülin Türkar, Valya Dilbaz ve Yasemin Ar Keskin kadın temalı eserleriyle yer aldı.

Serginin açılışı,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş tarafında yapıldı. Ödemiş kadının önemine değinerek, ''2022 yılının ilk iki ayında 98 kadın öldürüldü. Çok vahim bir durum. Biz İstanbul Sözleşmesini bu yüzden savunduk. Bu işin siyaseti, partisi, cinsiyeti yok. Çok ciddi bir şekilde üstüne gidilmesi gerekiyor. 21. yy da Atatürk Cumhuriyeti bunları hak etmiyor.  Biz her şeye rağmen sanat diyoruz. Başka gidecek yerimiz yok. Bu anlamlı günde eserlerinizle siz nasıl güzelseniz, bizi de güzelleştirdiniz'' diyerek sanatçıların bu özel gününü kutladı.

Düzenlenen törenin katılımcıları ve konuşmacıları arasında yer alan ANKHABER yazarlarından gazeteci, yazar Güner Dinçaslan, 8 Mart ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Açılışta konuşan küratör Ece Arman ise, ''PerceArt olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sergilerini daha önce olduğu gibi her yıl düzenlemeye devam ediyoruz. 2017 yılında Paris Farrell Galeri'de, 2019 yılında Balat Taş Kafede, 2020 yılında Antalya Atso Kültür Merkezi'nde pandemi sürecinde Web sitemizde interaktif olarak sergiler düzenledik. Şimdi ise; İstanbul, Ayvalık, Konya, İskenderun, Manavgat, Almanya ve Ankaralı sanatçılarımızla Ankara'da açtığımız karma sergi ile kadının her şeye rağmen kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiğine dikkat çekmek istedik'' diye konuştu.

Ankara Kulübü Yayın Organı Kızılcagün TV Baştan Başa Ankara Program Yapımcısı Bahadır Saka'nın yapmış olduğu çekim ve röportajın ardından kokteyl ve sanatçılara Ece Arman tarafından katılım belgeleri sunuldu.

8 Mart 2022 tarihinde açılan karma resim sergisi 14 Mart 2022 tarihine kadar TESK Sanat Galerisi'nde açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.