''Paylaşınca Çoğalır'' Sergi ve Çalıştayı Kıbrıs'ta Gerçekleşti

Kültür-Sanat 27.10.2023 - 14:27, Güncelleme: 27.10.2023 - 14:27
 

''Paylaşınca Çoğalır'' Sergi ve Çalıştayı Kıbrıs'ta Gerçekleşti

Sema KUMRULU / Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Girne Belediyesi iş birliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 11 ülkeden 91 sanatçının eserlerinin yer aldığı ''Paylaşınca Çoğalır'' uluslararası sergi ve çalıştayı düzenlendi.
   Organizasyonunu;  Uluslararası Dünya Kıbrıs Temsilcisi Dr. Gülsün Karadayı, Türkiye Koordinatörü Pervin Özen, Kıbrıs Organizatörü Hatice Kerimgil ve Halil Öztunç'un yürüttüğü sergiye; KKTC, Türkiye, Azerbaycan, Irak, İran, Almanya, Suudi Arabistan, Ermenistan, Hollanda, Venezuela, İngiltere'den  91 sanatçı katıldı.   ''Paylaşınca Çoğalır'' sergisi 20 Ekim 2023 tarihinde, Lefkoşa Bedesten Müzesi'nde açıldı. Sanatçılar 21 Ekim Cumartesi günü Girne Ramadan Cemil Meydanı'nda çalıştaya katıldı. Burada üretilen eserler ise 23 Ekim Pazartesi günü Girne'de Bellapais Manastırı'nda sanatseverlerle buluştu.    Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'un açılışını yaptığı sergi, saygı duruşuyla başladı. Konuşmaların ardından sergi gezildi.     Türkiye Koordinatörü Ressam Pervin Özen; ''Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, 11 ülkeden, 91 sanatçı resimlerimizle barış ve sevgi mesajları vermek üzere bir aradayız.100'üncü yılımızın çok önemli bir olgu olması nedeniyle ayrı bir gurur yaşıyorum. Katılan tüm sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.     Serginin ardından Girne Nazende Restorantta yapılan yemek sonrası sergiye katılan sanatçılara sertifikaları takdim edildi.   26 Ekim 2023 tarihinde son bulan serginin satışından elde edilen gelir, başta Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği olmak üzere çeşitli derneklere bağışlanacak.
Sema KUMRULU / Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Girne Belediyesi iş birliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 11 ülkeden 91 sanatçının eserlerinin yer aldığı ''Paylaşınca Çoğalır'' uluslararası sergi ve çalıştayı düzenlendi.

   Organizasyonunu;  Uluslararası Dünya Kıbrıs Temsilcisi Dr. Gülsün Karadayı, Türkiye Koordinatörü Pervin Özen, Kıbrıs Organizatörü Hatice Kerimgil ve Halil Öztunç'un yürüttüğü sergiye; KKTC, Türkiye, Azerbaycan, Irak, İran, Almanya, Suudi Arabistan, Ermenistan, Hollanda, Venezuela, İngiltere'den  91 sanatçı katıldı.

  ''Paylaşınca Çoğalır'' sergisi 20 Ekim 2023 tarihinde, Lefkoşa Bedesten Müzesi'nde açıldı. Sanatçılar 21 Ekim Cumartesi günü Girne Ramadan Cemil Meydanı'nda çalıştaya katıldı. Burada üretilen eserler ise 23 Ekim Pazartesi günü Girne'de Bellapais Manastırı'nda sanatseverlerle buluştu.

   Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'un açılışını yaptığı sergi, saygı duruşuyla başladı. Konuşmaların ardından sergi gezildi.

    Türkiye Koordinatörü Ressam Pervin Özen; ''Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, 11 ülkeden, 91 sanatçı resimlerimizle barış ve sevgi mesajları vermek üzere bir aradayız.100'üncü yılımızın çok önemli bir olgu olması nedeniyle ayrı bir gurur yaşıyorum. Katılan tüm sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 

   Serginin ardından Girne Nazende Restorantta yapılan yemek sonrası sergiye katılan sanatçılara sertifikaları takdim edildi.

  26 Ekim 2023 tarihinde son bulan serginin satışından elde edilen gelir, başta Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği olmak üzere çeşitli derneklere bağışlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.