Özgür Dönmez'in ''Zümrüdü Anka'nın Yolculuğu'' Keçe Sergisi Yoğun İlgi Görüyor

Kültür-Sanat 18.12.2022 - 23:39, Güncelleme: 18.12.2022 - 23:39
 

Özgür Dönmez'in ''Zümrüdü Anka'nın Yolculuğu'' Keçe Sergisi Yoğun İlgi Görüyor

Sema KUMRULU / Sanatçı Özgür Dönmez'in ''Zümrüdü Anka'nın Yolculuğu'' keçe sergisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde 17 Aralık 2022 tarihinde açıldı.
Ziraat mühendisi olan Dönmez, emekli olduktan sonra keçe sanatıyla tanışıyor. Etimesgut Belediyesinin açtığı keçe kursuna giderek hobi edinen Özgür Dönmez, kendi evinde kurduğu atölyesinde eserlerini üretiyor. Masallardan esinlendiği hikayelerini, keçeye uyarlayarak çalışmalar yapan Dönmez, Zümrüdü Anka'nın hikayesinden çok etkilendiğini belirterek ''O, aslında bizim yolculuğumuz. İnsan olmak, aslında kendini inşa etmektir. Onun için Zümrüdü Anka'yı keçeye işledim'' dedi. Yeniden diriliş ve varoluşu simgeleyen Zümrüdü Anka'nın Kaf Dağına ulaşan yaşam yolculuğunu 6.40 boyunda, 1 metre eninde ıslak keçeye hiç ek yapmadan çalışan Dönmez, bu yolculuğun; Nefs Vadisi, Aşk Vadisi, Cehalet Vadisi, İnançsızlık Vadisi, Yalnızlık  Vadisi  Dedikodu Vadisi, Ben Vadisi ve nihayet yolculuk sona erdiğinde, Kaf Dağına ulaşıldığında Anka Kuşunun  diğer adıyla Simurg'un  30 kuş demek  olduğunu, herkes bedeninde Anka Kuşunu yaratacak güce sahip olsa da bunu ancak sabredenlerin, asla pes etmeyenlerin ulaşacaklarını eserinde anlatarak duygularını keçeye dökmüş. Sanatçının keçeden tabloları, şapkadan çantaya, giysiden ayakkabıya her türlü el emeği keçe çalışması sergide yer alıyor. Sergi 26 Aralık Pazartesi gününe kadar açık olacak. Ayrıca hafta içi; 11.00-13.00, ve 15.00-17.00 saatleri arasında sanatçının anlatımıyla sergi gezilebilir. Özgür Dönmez sanatıyla, zerafetiyle, unutulan geleneksel el sanatlarından olan keçe yapımını ve çalışmalarını hikayeleri ile bize ulaştırıyor. Kaçırılmayacak bir sergi diyorum.   Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Sanatçı Özgür Dönmez'in ''Zümrüdü Anka'nın Yolculuğu'' keçe sergisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'nde 17 Aralık 2022 tarihinde açıldı.

Ziraat mühendisi olan Dönmez, emekli olduktan sonra keçe sanatıyla tanışıyor. Etimesgut Belediyesinin açtığı keçe kursuna giderek hobi edinen Özgür Dönmez, kendi evinde kurduğu atölyesinde eserlerini üretiyor.

Masallardan esinlendiği hikayelerini, keçeye uyarlayarak çalışmalar yapan Dönmez, Zümrüdü Anka'nın hikayesinden çok etkilendiğini belirterek ''O, aslında bizim yolculuğumuz. İnsan olmak, aslında kendini inşa etmektir. Onun için Zümrüdü Anka'yı keçeye işledim'' dedi.

Yeniden diriliş ve varoluşu simgeleyen Zümrüdü Anka'nın Kaf Dağına ulaşan yaşam yolculuğunu 6.40 boyunda, 1 metre eninde ıslak keçeye hiç ek yapmadan çalışan Dönmez, bu yolculuğun; Nefs Vadisi, Aşk Vadisi, Cehalet Vadisi, İnançsızlık Vadisi, Yalnızlık  Vadisi  Dedikodu Vadisi, Ben Vadisi ve nihayet yolculuk sona erdiğinde, Kaf Dağına ulaşıldığında Anka Kuşunun  diğer adıyla Simurg'un  30 kuş demek  olduğunu, herkes bedeninde Anka Kuşunu yaratacak güce sahip olsa da bunu ancak sabredenlerin, asla pes etmeyenlerin ulaşacaklarını eserinde anlatarak duygularını keçeye dökmüş.

Sanatçının keçeden tabloları, şapkadan çantaya, giysiden ayakkabıya her türlü el emeği keçe çalışması sergide yer alıyor.

Sergi 26 Aralık Pazartesi gününe kadar açık olacak. Ayrıca hafta içi; 11.00-13.00, ve 15.00-17.00 saatleri arasında sanatçının anlatımıyla sergi gezilebilir.

Özgür Dönmez sanatıyla, zerafetiyle, unutulan geleneksel el sanatlarından olan keçe yapımını ve çalışmalarını hikayeleri ile bize ulaştırıyor. Kaçırılmayacak bir sergi diyorum.

  Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.