Özbek Şair Olimcon Ösarov'un Yeni Kitabının Tanıtımı ALGC'de Yapıldı

Kültür-Sanat 05.08.2023 - 09:00, Güncelleme: 05.08.2023 - 09:00
 

Özbek Şair Olimcon Ösarov'un Yeni Kitabının Tanıtımı ALGC'de Yapıldı

Sema KUMRULU Özbekistan edebiyatının önemli şairlerinden olan Gazeteci Olimcon Ösarov'un yazdığı ''Aşktan Bir Dünya Kuracağım'' adlı yeni kitabının tanıtımı Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti'nde (ALGC) yapıldı.
   Özbekistan ve Türkiye'nin de kültürel değerlerinin tanıtıldığı etkinlik ALGC hizmet ofisinde düzenlendi.    Etkinliğe, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya Tarihçisi, Araştırmacı ve Yazar Oğuz Korum, Yazar Ahmet Olgun ve çok sayıda misafir katıldı.     Özbek Şair Olimcon Ösarov,  resmi bir program nedeniyle son anda tanıtım etkinliğine katılamadığı için kitabın tanıtımı, ALGC üyesi Yazar, Baygenç Yayıncılık sahibi Arslan Bayır tarafından yapıldı.     Kitabın oluşum sürecini anlatan Bayır, ''ALGC Başkanı Ferit Kesen ve yönetimine bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ederiz. Baygenç Yayıncılık olarak Özbekistan'dan şu ana kadar 18 kitap yayımladık. Bugün 3 kitabı daha yayına sokuyoruz. Olimcon Ösarov'un imgeleri çok yüksektir. Türkçeye çevirdiğimiz kitaptaki şiirlerde vatan, insan, sevgi, toplumsal duyarlılık ve aile konuları yeterince işlenmiş, duygusal yönler ön plana çıkarılmış. Ösarov, şiirleri ile geleceği kuran bir şair olması açısından önemli bir yer tutmaktadır'' diye konuştu.
Sema KUMRULU Özbekistan edebiyatının önemli şairlerinden olan Gazeteci Olimcon Ösarov'un yazdığı ''Aşktan Bir Dünya Kuracağım'' adlı yeni kitabının tanıtımı Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti'nde (ALGC) yapıldı.

   Özbekistan ve Türkiye'nin de kültürel değerlerinin tanıtıldığı etkinlik ALGC hizmet ofisinde düzenlendi.

   Etkinliğe, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya Tarihçisi, Araştırmacı ve Yazar Oğuz Korum, Yazar Ahmet Olgun ve çok sayıda misafir katıldı.

    Özbek Şair Olimcon Ösarov,  resmi bir program nedeniyle son anda tanıtım etkinliğine katılamadığı için kitabın tanıtımı, ALGC üyesi Yazar, Baygenç Yayıncılık sahibi Arslan Bayır tarafından yapıldı.

    Kitabın oluşum sürecini anlatan Bayır, ''ALGC Başkanı Ferit Kesen ve yönetimine bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ederiz. Baygenç Yayıncılık olarak Özbekistan'dan şu ana kadar 18 kitap yayımladık. Bugün 3 kitabı daha yayına sokuyoruz. Olimcon Ösarov'un imgeleri çok yüksektir. Türkçeye çevirdiğimiz kitaptaki şiirlerde vatan, insan, sevgi, toplumsal duyarlılık ve aile konuları yeterince işlenmiş, duygusal yönler ön plana çıkarılmış. Ösarov, şiirleri ile geleceği kuran bir şair olması açısından önemli bir yer tutmaktadır'' diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.