Özaslan: Geleneksel Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları geleceğe miras bırakılacak

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.02.2022 - 12:57, Güncelleme: 01.02.2022 - 12:57
 

Özaslan: Geleneksel Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları geleceğe miras bırakılacak

Ankara Kulübü Derneği Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları Projesi Kapanış Töreni'nde konuşan Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, Ankara müziği ve oyunlarındaki yozlaşmaya dur demek için yola çıktıklarını belirterek, "Yöremizin en önemli saz ve ses sanatçılarıyla birlikte geleneksel Ankara müziği ve oyunları alanında gelecek kuşaklara referans bir eser miras bırakmayı hedefledik." dedi. Ankara Kulübü Derneği Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları Projesi Kapanış Töreni Ankara Konağı'nda gerçekleştirildi. Yönetim ve Koordinasyonunu Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Genel Sekreter Attila Saka, Genel Sayman Naşit Tosun ve Sanat Yönetmeni İsmail Işık'ın üstlendiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nce desteklenmeye uygun bulunan Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları projesinde ses ve saz sanatçılarının seslendirdiği 56 eser, 4 CD olarak planlandı. Projenin amaç ve içeriğine ilişkin bir konuşma yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Ankara oyun havaları ve türküleri ülkemizin her bölgesinde ilgi gören ve her bir düğünün olmazsa olmazıdır. Son kırk yılda bunu bilen ve kendi popülaritelerini artırmak isteyen kimi kişiler isimlerinin başına 'Ankaralı' sıfatını koyarak Ankara müziğinin güzel türkülerinin sözlerini ve tavırlarını değiştirerek icra etmeye başladılar. Ankara müziğindeki bu yozlaşmaya dur demek için yöremizin en önemli saz ve ses sanatçılarıyla birlikte Ankara müziği ve oyunları alanında gelecek kuşaklara referans bir eser miras bırakmak amacıyla Seymen ve Bacıren Tezeneleri-Oyunları projesi hazırlıklarına başladık ve hazırlanan Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları Projemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünce desteklenmeye uygun bulundu." dedi. Özaslan, "Geleneksel Seymen ve Bacıeren müziğine ait ses ve saz sanatçılarımız tarafından seslendirilen 56 eser 4 CD'ye aktarılmaktadır. 4 CD'nin yer aldığı ambalaj içerisine yerleştirilen renkli görsel etiketin üzerinde eserler hakkında bilgiler yer almaktadır. Ayrıca, ambalaj içerisinde Ankara müziği ve oyunları hakkında bilgi veren bir kitapçık bulunmaktadır. Proje çıktısı toplam bin adet olup ücretsiz olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, ilgili kurum ve kuruluşlar ile kütüphanelere gönderilecektir. Projenin gerçekleşmesinde bize büyük destek veren, emeği geçen, katkı sunan kişi ve kurumlara çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ankara Kulübü Derneği Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları Projesi Kapanış Töreni'nde konuşan Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, Ankara müziği ve oyunlarındaki yozlaşmaya dur demek için yola çıktıklarını belirterek, "Yöremizin en önemli saz ve ses sanatçılarıyla birlikte geleneksel Ankara müziği ve oyunları alanında gelecek kuşaklara referans bir eser miras bırakmayı hedefledik." dedi.

Ankara Kulübü Derneği Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları Projesi Kapanış Töreni Ankara Konağı'nda gerçekleştirildi.

Yönetim ve Koordinasyonunu Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Genel Sekreter Attila Saka, Genel Sayman Naşit Tosun ve Sanat Yönetmeni İsmail Işık'ın üstlendiği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nce desteklenmeye uygun bulunan Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları projesinde ses ve saz sanatçılarının seslendirdiği 56 eser, 4 CD olarak planlandı.

Projenin amaç ve içeriğine ilişkin bir konuşma yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Ankara oyun havaları ve türküleri ülkemizin her bölgesinde ilgi gören ve her bir düğünün olmazsa olmazıdır. Son kırk yılda bunu bilen ve kendi popülaritelerini artırmak isteyen kimi kişiler isimlerinin başına 'Ankaralı' sıfatını koyarak Ankara müziğinin güzel türkülerinin sözlerini ve tavırlarını değiştirerek icra etmeye başladılar. Ankara müziğindeki bu yozlaşmaya dur demek için yöremizin en önemli saz ve ses sanatçılarıyla birlikte Ankara müziği ve oyunları alanında gelecek kuşaklara referans bir eser miras bırakmak amacıyla Seymen ve Bacıren Tezeneleri-Oyunları projesi hazırlıklarına başladık ve hazırlanan Seymen ve Bacıeren Tezeneleri-Oyunları Projemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünce desteklenmeye uygun bulundu." dedi.

Özaslan, "Geleneksel Seymen ve Bacıeren müziğine ait ses ve saz sanatçılarımız tarafından seslendirilen 56 eser 4 CD'ye aktarılmaktadır. 4 CD'nin yer aldığı ambalaj içerisine yerleştirilen renkli görsel etiketin üzerinde eserler hakkında bilgiler yer almaktadır. Ayrıca, ambalaj içerisinde Ankara müziği ve oyunları hakkında bilgi veren bir kitapçık bulunmaktadır. Proje çıktısı toplam bin adet olup ücretsiz olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, ilgili kurum ve kuruluşlar ile kütüphanelere gönderilecektir. Projenin gerçekleşmesinde bize büyük destek veren, emeği geçen, katkı sunan kişi ve kurumlara çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.