ÖZ SAĞLIK İŞ, DEPREMZEDE ÜYELER İÇİN SEFERBER: 70 MİLYON LİRA YARDIM

Çalışma Hayatı 25.02.2023 - 11:45, Güncelleme: 25.02.2023 - 11:45
 

ÖZ SAĞLIK İŞ, DEPREMZEDE ÜYELER İÇİN SEFERBER: 70 MİLYON LİRA YARDIM

Öz Sağlık-İş Sendikası asrın felaketi olarak adlandırılan ve merkezi Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen üyelerine 70 milyon lira nakdi yardımda bulundu.
Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, afet bölgesi ilan edilen 11 il ve 1 ilçede 30 bine yakın üyelerinin bulunduğunu, can kaybı ve yıkımdan etkilenen üye sayısının da fazla olduğunu belirtti. Depremin ikinci haftasında Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 11 deprem ilinde incelemelerde bulunduğunu ve depremzede üyelerle bir araya geldiğini kaydeden Sert şunları söyledi: “Üyelerimizden, şube başkanlarımızdan aileleri ile birlikte enkazda kalarak vefat edenler var. Kendileri kurtulup evlatlarını kaybeden, yakınlarını kaybedenler var. Büyük bir felaket yaşadık. 11 ilimizde teşkilatlarımızla bir araya geldik, ihtiyaçlarını gördük. Sendika olarak Konfederasyonumuz aracılığı ile AFAD’la organize olduk. Şimdi de deprem illerinde bulunan üyelerimize doğrudan nakdi yardım başlattık.  70 Milyon lira değerindeki bu yardım belki yaralarını bütünüyle sarmaya yetmeyecek ama Sendikalarının yanlarında olduğunu gösterecek” AFAD’A 2.5 MİLYON BAĞIŞ, DEPREM BÖLGESİNE 3.5 MİLYON AYNİ YARDIM Depremin ilk anından itibaren oluşturulan kriz masası ile Adana, Şanlıurfa ve Elazığ’da deprem koordinasyon merkezleri oluşturulduğunu ve yardımların bu merkezler aracılığı ile hızlı bir şekilde ulaştırıldığını kaydeden Devlet Sert, acil olarak kullanılmak üzere  AFAd’a 2.5 milyon lira nakit bağış yapıldığını, hemen yola çıkarılan 15 tır ve 10 kamyon ayni yardımların depremzedelere ulaştırılıp AFAD ve Öz Sağlık-İş teşkilatları aracılığı ile dağıtımının yapıldığını kaydetti. DEPREMDE VEFAT EDEN ÜYELERE 60 BİN LİRA TAZMİNAT Sendika olarak üyelerinin tamamının 60 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası ile sigortalandığını hatırlatan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, depremde hayatını ya da uzvunu kaybeden üyelere 60 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası tazminatı verileceğini de söyledi.
Öz Sağlık-İş Sendikası asrın felaketi olarak adlandırılan ve merkezi Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen üyelerine 70 milyon lira nakdi yardımda bulundu.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, afet bölgesi ilan edilen 11 il ve 1 ilçede 30 bine yakın üyelerinin bulunduğunu, can kaybı ve yıkımdan etkilenen üye sayısının da fazla olduğunu belirtti.

Depremin ikinci haftasında Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 11 deprem ilinde incelemelerde bulunduğunu ve depremzede üyelerle bir araya geldiğini kaydeden Sert şunları söyledi:

“Üyelerimizden, şube başkanlarımızdan aileleri ile birlikte enkazda kalarak vefat edenler var. Kendileri kurtulup evlatlarını kaybeden, yakınlarını kaybedenler var. Büyük bir felaket yaşadık. 11 ilimizde teşkilatlarımızla bir araya geldik, ihtiyaçlarını gördük. Sendika olarak Konfederasyonumuz aracılığı ile AFAD’la organize olduk. Şimdi de deprem illerinde bulunan üyelerimize doğrudan nakdi yardım başlattık.  70 Milyon lira değerindeki bu yardım belki yaralarını bütünüyle sarmaya yetmeyecek ama Sendikalarının yanlarında olduğunu gösterecek”

AFAD’A 2.5 MİLYON BAĞIŞ, DEPREM BÖLGESİNE 3.5 MİLYON AYNİ YARDIM

Depremin ilk anından itibaren oluşturulan kriz masası ile Adana, Şanlıurfa ve Elazığ’da deprem koordinasyon merkezleri oluşturulduğunu ve yardımların bu merkezler aracılığı ile hızlı bir şekilde ulaştırıldığını kaydeden Devlet Sert, acil olarak kullanılmak üzere  AFAd’a 2.5 milyon lira nakit bağış yapıldığını, hemen yola çıkarılan 15 tır ve 10 kamyon ayni yardımların depremzedelere ulaştırılıp AFAD ve Öz Sağlık-İş teşkilatları aracılığı ile dağıtımının yapıldığını kaydetti.

DEPREMDE VEFAT EDEN ÜYELERE 60 BİN LİRA TAZMİNAT

Sendika olarak üyelerinin tamamının 60 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası ile sigortalandığını hatırlatan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, depremde hayatını ya da uzvunu kaybeden üyelere 60 bin lira değerinde ferdi kaza sigortası tazminatı verileceğini de söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.