Öz Sağlık-İş, Cumhuriyet Üniversitesi’nde İşçi Ücretlerine Yüzde 80 Oranında Zam Sağladı

Çalışma Hayatı 08.09.2023 - 10:48, Güncelleme: 08.09.2023 - 10:48
 

Öz Sağlık-İş, Cumhuriyet Üniversitesi’nde İşçi Ücretlerine Yüzde 80 Oranında Zam Sağladı

Sağlık ve sosyal hizmet işkolunun yetkili sendikası Öz Sağlık-İş ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle üniversitede çalışan 860 sağlık işçisinin ücretleri yüzde 80 oranında arttı.
Sendikanın imzaladığı toplu sözleşme ile aylık giydirilmiş işçi ücretleri brüt 30 bin liranın üzerine çıktı. YILLIK ORTALAMA ÜCRETLER BRÜT 39 BİN LİRAYA ULAŞTI Öz Sağlık-İş Sendikası ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan toplu  iş sözleşmesine göre, 860 sağlık işçisinin ücretleri yıl içerisinde alacakları ikramiye, yıllık sosyal yardımlar ve tediyelerle birlikte aylık ortalama brüt 39 bin liraya ulaşmış oldu. 1 MAYIS’TA ÇALIŞAN İŞÇİ EK YEVMİYE ALACAK İmzalanan sözleşme ile 1 Mayıs Emek Bayramı’nda çalışan sağlık işçilerine kendi yevmiyeleriyle birlikte 4 yevmiye, idari izin ilan edilen özel günlerde (bayram vs.) çalışan sağlık işçilerine ise kendi yevmiyeleri ile birlikte 2 yevmiye ödenecek. Öz Sağlık-İş Sendikası ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan sözleşmeyle işçiler ayrıca gece zammı ve yüzde 5-11 arasında değişen iş primine kavuştular. Sözleşme ile ayrıca hastane kadrosunda yer alan işçilere günlük 60 TL ilave iş primi ödenmesi de karara bağlandı.
Sağlık ve sosyal hizmet işkolunun yetkili sendikası Öz Sağlık-İş ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle üniversitede çalışan 860 sağlık işçisinin ücretleri yüzde 80 oranında arttı.

Sendikanın imzaladığı toplu sözleşme ile aylık giydirilmiş işçi ücretleri brüt 30 bin liranın üzerine çıktı.

YILLIK ORTALAMA ÜCRETLER BRÜT 39 BİN LİRAYA ULAŞTI

Öz Sağlık-İş Sendikası ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan toplu  iş sözleşmesine göre, 860 sağlık işçisinin ücretleri yıl içerisinde alacakları ikramiye, yıllık sosyal yardımlar ve tediyelerle birlikte aylık ortalama brüt 39 bin liraya ulaşmış oldu.

1 MAYIS’TA ÇALIŞAN İŞÇİ EK YEVMİYE ALACAK

İmzalanan sözleşme ile 1 Mayıs Emek Bayramı’nda çalışan sağlık işçilerine kendi yevmiyeleriyle birlikte 4 yevmiye, idari izin ilan edilen özel günlerde (bayram vs.) çalışan sağlık işçilerine ise kendi yevmiyeleri ile birlikte 2 yevmiye ödenecek.

Öz Sağlık-İş Sendikası ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan sözleşmeyle işçiler ayrıca gece zammı ve yüzde 5-11 arasında değişen iş primine kavuştular.

Sözleşme ile ayrıca hastane kadrosunda yer alan işçilere günlük 60 TL ilave iş primi ödenmesi de karara bağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.