ORSİAD: Zorlukları birlikte aşacağız

Çalışma Hayatı 08.07.2022 - 10:44, Güncelleme: 08.07.2022 - 10:44
 

ORSİAD: Zorlukları birlikte aşacağız

ORSİAD Başkanı Levent Çamur, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda birlik-beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı, “Millet olarak en zor günlerin üstesinden bu sayede geliyoruz. Bugün de ekonomi dahil yaşadığımız her sıkıntının üstesinden geleceğiz” dedi.
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutladı, bayramın tüm dünyaya barış, huzur, hoşgörü getirmesini diledi. Başkan Çamur, “Tüm dünyada başta ekonomi olmak üzere birçok alanda sorunların arttığı bir döneme denk gelen bayramın, özellikle ülkemiz için birlik ve dayanışma duygularının, dayanışma ve yardımlaşma ruhunun daha da gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Milletçe en çok övündüğümüz yönümüz de işte bu birlik ve beraberlik duygusu. Bugüne değin bu sayede nice sıkıntıların üstesinden geldik, bundan sonra da her zorluğu yine dayanışma ve yardımlaşma ruhu içinde aşacağız” diye konuştu. Sevgiyle, Ortak Akılla… Önce pandemi, bugün de ekonomik koşullar nedeniyle bayramların eskisi gibi coşkuyla kutlanamadığını ancak bugünlerin geçici olduğunu da kaydeden Başkan Levent Çamur, “Biz el ele verirsek, birbirimize ve değerlerimize dört elle sarılırsak, bu zor sınavları başarıyla geçeriz. Sevgiyle, ortak akılla, paylaşma ve dayanışma ruhuyla bugüne kadar sayısız sıkıntıyı aştık, bundan sonra da aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bizi diğer milletlerden ayıran en önemli özelliklerimiz işte bunlar. Aynı zamanda devletiyle, milletiyle, sanayicisi tüccarıyla, işçisiyle çiftçisiyle umudumuzu asla yitirmeyecek, yarınlara güvenle bakmak için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz dedi. Eximbank’ın Uygulaması Sıkıntılı ORSİAD Başkanı Levent Çamur bayram mesajında, sanayicinin kredilerle ilgili bir sorununa da dikkat çekti. Eximbank’ın bayram öncesi kredi kısıtlamalarının, dünyada resesyon beklenen bir dönemde döviz getiren Türk ihracatçısını zorda bıraktığını bildiren Başkan Çamur, şöyle devam etti: “İhracatçının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır. Eximbank gibi kuruluşların uygulamaları kolay, anlaşılabilir, uygulanabilir olmalıdır. Ülke ekonomisini sırtlayan ihracatçının pazarını zorlaştırmaya değil, genişletmeye yönelik olmalıdır. Kredi kısıtlaması kararı ne yazık ki bu anlamda bayram öncesi nakit sıkışıklığı yaşayan sanayicinin finansmana erişimini zorlaştırmıştır. Kararın yeniden gözden geçirilmesi beklentimizi yineleyerek, halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyoruz…”
ORSİAD Başkanı Levent Çamur, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda birlik-beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı, “Millet olarak en zor günlerin üstesinden bu sayede geliyoruz. Bugün de ekonomi dahil yaşadığımız her sıkıntının üstesinden geleceğiz” dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutladı, bayramın tüm dünyaya barış, huzur, hoşgörü getirmesini diledi. Başkan Çamur, “Tüm dünyada başta ekonomi olmak üzere birçok alanda sorunların arttığı bir döneme denk gelen bayramın, özellikle ülkemiz için birlik ve dayanışma duygularının, dayanışma ve yardımlaşma ruhunun daha da gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Milletçe en çok övündüğümüz yönümüz de işte bu birlik ve beraberlik duygusu. Bugüne değin bu sayede nice sıkıntıların üstesinden geldik, bundan sonra da her zorluğu yine dayanışma ve yardımlaşma ruhu içinde aşacağız” diye konuştu.

Sevgiyle, Ortak Akılla…

Önce pandemi, bugün de ekonomik koşullar nedeniyle bayramların eskisi gibi coşkuyla kutlanamadığını ancak bugünlerin geçici olduğunu da kaydeden Başkan Levent Çamur, “Biz el ele verirsek, birbirimize ve değerlerimize dört elle sarılırsak, bu zor sınavları başarıyla geçeriz. Sevgiyle, ortak akılla, paylaşma ve dayanışma ruhuyla bugüne kadar sayısız sıkıntıyı aştık, bundan sonra da aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bizi diğer milletlerden ayıran en önemli özelliklerimiz işte bunlar. Aynı zamanda devletiyle, milletiyle, sanayicisi tüccarıyla, işçisiyle çiftçisiyle umudumuzu asla yitirmeyecek, yarınlara güvenle bakmak için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz dedi.

Eximbank’ın Uygulaması Sıkıntılı

ORSİAD Başkanı Levent Çamur bayram mesajında, sanayicinin kredilerle ilgili bir sorununa da dikkat çekti. Eximbank’ın bayram öncesi kredi kısıtlamalarının, dünyada resesyon beklenen bir dönemde döviz getiren Türk ihracatçısını zorda bıraktığını bildiren Başkan Çamur, şöyle devam etti: “İhracatçının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır. Eximbank gibi kuruluşların uygulamaları kolay, anlaşılabilir, uygulanabilir olmalıdır. Ülke ekonomisini sırtlayan ihracatçının pazarını zorlaştırmaya değil, genişletmeye yönelik olmalıdır. Kredi kısıtlaması kararı ne yazık ki bu anlamda bayram öncesi nakit sıkışıklığı yaşayan sanayicinin finansmana erişimini zorlaştırmıştır. Kararın yeniden gözden geçirilmesi beklentimizi yineleyerek, halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyoruz…”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.