Ormanlarımızı koruyanlar ve onların hakkını koruyanlar

Çalışma Hayatı 04.10.2023 - 11:47, Güncelleme: 04.10.2023 - 11:52
 

Ormanlarımızı koruyanlar ve onların hakkını koruyanlar

Orman emekçisi 'Ateş Savaşçıları ormanlarımızı canı pahasına korurken; Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı ve ekibi de onların hakkını, hukukunu koruyor... OGM Genel Müdürü Bekir Karacabey de haklarını teslim ediyor...
Kim ne derse desin; Türkiye; doğal orman kaynağı ve orman yangınlarıyla mücadelede dünyanın önde gelen ülkelerinden biri… YIL YIL ORMAN YANGINLARI Türkiye’de yıllar itibarıyla çıkan orman yangınları ve zarar gören alan miktarına ilişkin veriler şöyle:  2020 YILI: 3 bin 413 orman yangınında 20 bin 938 hektar alan zarar göre… 2021 YILI: 2.793 adet orman yangınında 139. 503 hektar orman alanı zarar gördü… 2022 YILI: 2 bin 43 orman yangınında 12 bin 384 hektarlık alan yok oldu. 2023 YILI (İlk 7 ay):  1022 orman yangınında 6 bin 900 hektarlık alan zarar gördü.   GENEL MÜDÜR BEKİR KARACABEY Yıllara göre değişiklik gösteren kimi göstergelerin farklı sebepleri olsa da Orman Genel Müdürlüğü (OGM) verilerine yansıyan ifadelerle, “Yangınlara Müdahalede Türkiye En Başarılı Ülke”dir. Genel Müdür Bekir Karacabey, yaptığı bir değerlendirmede aynen şunları söylemişti: “Yangınların çıkış yerleri ve sürelerine, yangın başına düşen orman alanına, yangına ilk müdahale süresine baktığımızda, ülkemiz, The European Forest Fire Information System  (EFFİS)  verilerine göre en başarılı ülke konumunda. Bu durum Türk ormancısının fedakâr ve cansiperane mücadele ruhunun ve orman yangınlarıyla mücadelede, vatan toprağını koruma anlayışının bir ürünüdür.” (ANKHABER) * Orman emekçisinin hakkı hukuku ‘Aslan’a emanet!   Ormanları korumada ve yangınla mücadelede başarısında en büyük pay, orman yangınlarıyla canı pahasına mücadele eden orman emekçilerinin, ‘Ateş Savaşçıları’nındır…   BİRÇOK HAK/HUKUK SAĞLANDI Onların hakkını arayan, hukukunu koruyan Öz Orman İş Sendikası’nın özellikle de Genel Başkan Settar Aslan’ın onurlu mücadelesi, emekçilere kadroya geçme ve özlük haklarıyla ilgili birçok kazanımlar sağladı.   MÜCADELE UZUN VE ÇETİNDİ Bu yılın Nisan ayında TBMM'de kabul edilen kanun ile geçici işçilere kadro verildi. Orman Genel Müdürlüğünde çalışan 11 bin geçici işçi bu düzenlemeden faydalandı. Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, 2007 yılından beri verdikleri kadro mücadelesini zaferle sonuçlandırdıklarını söyledi.   SETTAR ASLAN VE EMEKÇİLER 120 civarında şehit veren orman emekçileri, yangın sırasında işçi yetersizliği yüzünden bazen bir bölgeden başka bölgeye naklediliyor. Bu bakımdan işçi açığının giderilmesini isteyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Aslan, “Elbette ki teknolojinin faydaları göz ardı edilemez. Ancak yangını teknoloji değil, yer ekipleri söndürüyor. Bu insanlar ateşle fedakârca savaşıyor. Yangını asıl söndürenin orman çalışanları olduğunu unutmayalım.”
Orman emekçisi 'Ateş Savaşçıları ormanlarımızı canı pahasına korurken; Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı ve ekibi de onların hakkını, hukukunu koruyor... OGM Genel Müdürü Bekir Karacabey de haklarını teslim ediyor...

Kim ne derse desin; Türkiye; doğal orman kaynağı ve orman yangınlarıyla mücadelede dünyanın önde gelen ülkelerinden biri…

YIL YIL ORMAN YANGINLARI

Türkiye’de yıllar itibarıyla çıkan orman yangınları ve zarar gören alan miktarına ilişkin veriler şöyle:  2020 YILI: 3 bin 413 orman yangınında 20 bin 938 hektar alan zarar göre… 2021 YILI: 2.793 adet orman yangınında 139. 503 hektar orman alanı zarar gördü… 2022 YILI: 2 bin 43 orman yangınında 12 bin 384 hektarlık alan yok oldu. 2023 YILI (İlk 7 ay):  1022 orman yangınında 6 bin 900 hektarlık alan zarar gördü.

 

GENEL MÜDÜR BEKİR KARACABEY

Yıllara göre değişiklik gösteren kimi göstergelerin farklı sebepleri olsa da Orman Genel Müdürlüğü (OGM) verilerine yansıyan ifadelerle, “Yangınlara Müdahalede Türkiye En Başarılı Ülke”dir. Genel Müdür Bekir Karacabey, yaptığı bir değerlendirmede aynen şunları söylemişti: “Yangınların çıkış yerleri ve sürelerine, yangın başına düşen orman alanına, yangına ilk müdahale süresine baktığımızda, ülkemiz, The European Forest Fire Information System  (EFFİS)  verilerine göre en başarılı ülke konumunda. Bu durum Türk ormancısının fedakâr ve cansiperane mücadele ruhunun ve orman yangınlarıyla mücadelede, vatan toprağını koruma anlayışının bir ürünüdür.” (ANKHABER)

*

Orman emekçisinin hakkı hukuku ‘Aslan’a emanet!

 

Ormanları korumada ve yangınla mücadelede başarısında en büyük pay, orman yangınlarıyla canı pahasına mücadele eden orman emekçilerinin, ‘Ateş Savaşçıları’nındır…

 

BİRÇOK HAK/HUKUK SAĞLANDI

Onların hakkını arayan, hukukunu koruyan Öz Orman İş Sendikası’nın özellikle de Genel Başkan Settar Aslan’ın onurlu mücadelesi, emekçilere kadroya geçme ve özlük haklarıyla ilgili birçok kazanımlar sağladı.

 

MÜCADELE UZUN VE ÇETİNDİ

Bu yılın Nisan ayında TBMM'de kabul edilen kanun ile geçici işçilere kadro verildi. Orman Genel Müdürlüğünde çalışan 11 bin geçici işçi bu düzenlemeden faydalandı. Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, 2007 yılından beri verdikleri kadro mücadelesini zaferle sonuçlandırdıklarını söyledi.

 

SETTAR ASLAN VE EMEKÇİLER

120 civarında şehit veren orman emekçileri, yangın sırasında işçi yetersizliği yüzünden bazen bir bölgeden başka bölgeye naklediliyor. Bu bakımdan işçi açığının giderilmesini isteyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Aslan, “Elbette ki teknolojinin faydaları göz ardı edilemez. Ancak yangını teknoloji değil, yer ekipleri söndürüyor. Bu insanlar ateşle fedakârca savaşıyor. Yangını asıl söndürenin orman çalışanları olduğunu unutmayalım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.