Orman yangınları, yeşil vatan ve Settar Aslan

Haber Heybesi 05.10.2022 - 18:02, Güncelleme: 05.10.2022 - 18:02
 

Orman yangınları, yeşil vatan ve Settar Aslan

Orman yangınlarında üç kahraman orman emekçisi can verirken, “Acılarımızın üzerinden siyasi devşirme yapılmasını uygun bulmuyoruz” diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, mesajını da talebini de net biçimde dile getirdi:
ANKHABER / ÖZEL Orman yangınları; her yıl can ve mal kayıplarına yol açan, akciğerlerimi kavuran, bizi nefessiz bırakan bir büyük acının adı… Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ise bu acıya dikkat çeken, ateş savaşçılarının hakkını hukukunu koruyan ve acıyı dindirme formülleri sunan biri… Aslan, ‘yeşil vatan’ için gözünü budaktan, canını vatandan esirgemeyen orman emekçisi / ateş savaşçılarının sorunlarını dile getirip çözüm önerileri sunarken, yanan alanlarla ilgili tespit ve önerilerini de sıralıyor. Settar Aslan, yakın dönemde yaşanan Antalya, Muğla, Mersin, Denizli, Isparta ormanlarındaki yangınları değerlendirirken buraları tekrar yeşertmek adına ciddi gayretler sarf edildiğinin altını çizmişti. Mücadele ve rantçılar Bu arada, özellikle ormanların eski haline döndürülmediğini sosyal medya üzerinden montajlı resimlerle yanlış algı oluşturarak rant peşinde olanlara da dikkat çeken Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’ın, “Yeşil vatan için ülkemiz, orman köylerimiz, yeşil sevdalıları büyük bedeller ödedi. Orman yangınlarının olduğu ilk günden bu güne teşkilatımız sahada ormanlarımızın içindedir. Bizim amacımız kaybedilenleri eski haline getirmekti. Bugün yangınların yaşandığı alanlarda yeniden inşa çalışmalarının sürdüğünü hepimiz net bir şekilde görüyoruz.” sözleri afaki değildi. Aksine bunun yansımaları şu anda öylesine belirgin ki haberlere konu oluyor. Haberlere konu oldu Bu türden haberlere göre; geçen yılın (2021) yaz aylarında Akdeniz, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 54 ilde çıkan orman yangınlarında 139 bin 500 hektar alan zarar gördü. Bunun üzerine Orman Genel Müdürlüğü, yanan alanların yeniden ağaçlandırılması çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalarda yangınların örtü şeklinde etkili olduğu 11 bin 750 hektar ile kayalık bölge olan 19 bin 750 hektar alan, doğal yollarla rehabiliteye bırakıldı. 69 bin 300 hektar alanın da yine kızılçam tohumları zarar görmediği için doğal yolla yenilenmesine karar verildi. 38 bin 700 hektarlık bölgenin ise ağaçlandırma ve rehabilitasyon ile yenilenmesi kararlaştırıldı. Eylül ayı itibarı ile yanan sahaların yüzde 80'inde yapılan çalışmalar tamamlanırken, yılsonuna kadar tüm alanlarda bitirilmesi amaçlanıyor. Settar Aslan’ın talebi Sök konusu yangınlarda üç kahraman orman emekçisi can verirken, “Acılarımızın üzerinden siyasi devşirme yapılmasını uygun bulmuyoruz” diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, mesajını da talebini de net biçimde dile getirdi: “Bugün konuşulması gerekenler kaybettiğimiz kardeşlerimizin emaneti olan çocukları için şehitlik haklarının tanınması ve yeşil vatan uğruna canını hiçe sayan kardeşlerimizin moral ve motivasyonlarının kadro ile taçlanmasıdır. Siyasi kimlikler konuşacaksa bunları konuşmalılar. Aksi durumda zaten biz yapmamız gerekenleri en iyi şekilde yapıyoruz.”
Orman yangınlarında üç kahraman orman emekçisi can verirken, “Acılarımızın üzerinden siyasi devşirme yapılmasını uygun bulmuyoruz” diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, mesajını da talebini de net biçimde dile getirdi:

ANKHABER / ÖZEL

Orman yangınları; her yıl can ve mal kayıplarına yol açan, akciğerlerimi kavuran, bizi nefessiz bırakan bir büyük acının adı…

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ise bu acıya dikkat çeken, ateş savaşçılarının hakkını hukukunu koruyan ve acıyı dindirme formülleri sunan biri…

Aslan, ‘yeşil vatan’ için gözünü budaktan, canını vatandan esirgemeyen orman emekçisi / ateş savaşçılarının sorunlarını dile getirip çözüm önerileri sunarken, yanan alanlarla ilgili tespit ve önerilerini de sıralıyor.

Settar Aslan, yakın dönemde yaşanan Antalya, Muğla, Mersin, Denizli, Isparta ormanlarındaki yangınları değerlendirirken buraları tekrar yeşertmek adına ciddi gayretler sarf edildiğinin altını çizmişti.

Mücadele ve rantçılar

Bu arada, özellikle ormanların eski haline döndürülmediğini sosyal medya üzerinden montajlı resimlerle yanlış algı oluşturarak rant peşinde olanlara da dikkat çeken Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’ın, “ Yeşil vatan için ülkemiz, orman köylerimiz, yeşil sevdalıları büyük bedeller ödedi. Orman yangınlarının olduğu ilk günden bu güne teşkilatımız sahada ormanlarımızın içindedir. Bizim amacımız kaybedilenleri eski haline getirmekti. Bugün yangınların yaşandığı alanlarda yeniden inşa çalışmalarının sürdüğünü hepimiz net bir şekilde görüyoruz.” sözleri afaki değildi. Aksine bunun yansımaları şu anda öylesine belirgin ki haberlere konu oluyor.

Haberlere konu oldu

Bu türden haberlere göre; geçen yılın (2021) yaz aylarında Akdeniz, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 54 ilde çıkan orman yangınlarında 139 bin 500 hektar alan zarar gördü. Bunun üzerine Orman Genel Müdürlüğü, yanan alanların yeniden ağaçlandırılması çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalarda yangınların örtü şeklinde etkili olduğu 11 bin 750 hektar ile kayalık bölge olan 19 bin 750 hektar alan, doğal yollarla rehabiliteye bırakıldı. 69 bin 300 hektar alanın da yine kızılçam tohumları zarar görmediği için doğal yolla yenilenmesine karar verildi. 38 bin 700 hektarlık bölgenin ise ağaçlandırma ve rehabilitasyon ile yenilenmesi kararlaştırıldı. Eylül ayı itibarı ile yanan sahaların yüzde 80'inde yapılan çalışmalar tamamlanırken, yılsonuna kadar tüm alanlarda bitirilmesi amaçlanıyor.

Settar Aslan’ın talebi

Sök konusu yangınlarda üç kahraman orman emekçisi can verirken, “Acılarımızın üzerinden siyasi devşirme yapılmasını uygun bulmuyoruz” diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, mesajını da talebini de net biçimde dile getirdi:

“Bugün konuşulması gerekenler kaybettiğimiz kardeşlerimizin emaneti olan çocukları için şehitlik haklarının tanınması ve yeşil vatan uğruna canını hiçe sayan kardeşlerimizin moral ve motivasyonlarının kadro ile taçlanmasıdır. Siyasi kimlikler konuşacaksa bunları konuşmalılar. Aksi durumda zaten biz yapmamız gerekenleri en iyi şekilde yapıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.