Ömer Çetinkaya: Eve rest çekenlerin mekanına dönüşen Everest öldürüyor!

Spor Sahnesi 13.06.2023 - 22:46, Güncelleme: 13.06.2023 - 22:46
 

Ömer Çetinkaya: Eve rest çekenlerin mekanına dönüşen Everest öldürüyor!

ANKHABER Ankara Etlik Aşağı Eğlence’de bulunan ve 40 yılı aşan mazisiyle semt sakinleri tarafından artık ‘tarihi’ gözüyle bakılan Yeni Filiz Eczanesi’nin kurucusu ve Ahi İş İnsanları Birliği mensubu Ömer Çetinkaya’nın en önemli özelliği, Türkiye ve dünyanın dağlarına tırmanmasıdır.
İnsanlar evlerinde otururken o eve rest çekerek taaa Everest’e kadar çıkmayı başarmış biridir. Everest deyip geçmeyin, dünyanın en yüksek zirvesine sahip dağdır. Ancak bu dağ artık bu güzelliğinin yanına bir özellik daha ekledi: Everest Dağı’ndaki dağcı ölümleri en yüksek seviyesinde… Avustralyalı 40 yaşındaki bir dağcının Everest’ten inerken hayatını kaybetmesi konuya ilişkin birçok soru ve sorunu gündeme getirdi. Birçok uzman gibi ‘dağların fatihi’ Ömer Çetinkaya da tırmandığı dağ ve diğer dağlara tırmanmayla ilgili olarak ANKHABER’e şunları söyledi: “Dağcıların başına gelen kazaları önlemek ve zorlu koşullarda hayatta kalmak için titizlikle hazırlık yapmak gerekiyor…” Medyaya da yansıdığı gibi, bahar tırmanışlarında 12 kişinin ölmesi, 5 dağcıdan hâlâ hala haber alınamamasını hatırlatan Ömer Çetinkaya, buzdan kayma, yüksek irtifa ve rakımlarda oksijen yetersizliğine dikkat çekti. Dağların zirvelerine çıkmak için eve rast çekmek gerektiğini belirten Çetinkaya, Everest turizminin Nepal için çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu hatırlatarak, bu konuda dile getirilen eleştirilere dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak medyaya yansıyan haberlere göre yabancı dağcıların Everest’e tırmanması 26 bin 700 doları buluyor. Buna rağmen dağda bir ‘trafik’ oluşması yerli halkın eleştirilerine sebep oluyor.
ANKHABER Ankara Etlik Aşağı Eğlence’de bulunan ve 40 yılı aşan mazisiyle semt sakinleri tarafından artık ‘tarihi’ gözüyle bakılan Yeni Filiz Eczanesi’nin kurucusu ve Ahi İş İnsanları Birliği mensubu Ömer Çetinkaya’nın en önemli özelliği, Türkiye ve dünyanın dağlarına tırmanmasıdır.

İnsanlar evlerinde otururken o eve rest çekerek taaa Everest’e kadar çıkmayı başarmış biridir.

Everest deyip geçmeyin, dünyanın en yüksek zirvesine sahip dağdır.

Ancak bu dağ artık bu güzelliğinin yanına bir özellik daha ekledi: Everest Dağı’ndaki dağcı ölümleri en yüksek seviyesinde…

Avustralyalı 40 yaşındaki bir dağcının Everest’ten inerken hayatını kaybetmesi konuya ilişkin birçok soru ve sorunu gündeme getirdi.

Birçok uzman gibi ‘dağların fatihi’ Ömer Çetinkaya da tırmandığı dağ ve diğer dağlara tırmanmayla ilgili olarak ANKHABER’e şunları söyledi:

“Dağcıların başına gelen kazaları önlemek ve zorlu koşullarda hayatta kalmak için titizlikle hazırlık yapmak gerekiyor…”

Medyaya da yansıdığı gibi, bahar tırmanışlarında 12 kişinin ölmesi, 5 dağcıdan hâlâ hala haber alınamamasını hatırlatan Ömer Çetinkaya, buzdan kayma, yüksek irtifa ve rakımlarda oksijen yetersizliğine dikkat çekti.

Dağların zirvelerine çıkmak için eve rast çekmek gerektiğini belirten Çetinkaya, Everest turizminin Nepal için çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu hatırlatarak, bu konuda dile getirilen eleştirilere dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak medyaya yansıyan haberlere göre yabancı dağcıların Everest’e tırmanması 26 bin 700 doları buluyor. Buna rağmen dağda bir ‘trafik’ oluşması yerli halkın eleştirilerine sebep oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.